5 pravidel správného a dokonalého opalování

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Léto je tu a i vy se jistě těšíte na dovolenou, až si konečně lehnete na pláži, vystavíte vaše tělo slunečním paprskům a nebudete myslet na nic jiného než na to, jak je vám báječně. Aby tomu tak skutečně bylo a vy jste se vrátila krásně opálená, nesmíte podcenit ošetření pleti a dodržet zásady správného a zdravého opalování. Jaké to jsou?

Pozor na SPF

Aby byla vaše pokožka perfektně chráněná, musíte vybrat správnou opalovací kosmetiku. Měla byste znát typ pleti a podle toho vybrat přípravek s přiměřeným SPF faktorem. SPF je časový údaj, který vyjadřuje za jak dlouho bude pokožka při opalování náchylná ke spálení. Počítá se takto: Spálí-li se pleť neošetřená opalovacím přípravkem po 10 minutách na sluníčku, s krémem s SPF 10 bude ohrožena až za 150 minut.

TIP: kvalitu přináší přípravky opalovací krémy značky Ladival. Jsou mimořádně voděodolné. Doporučujeme také opalovací kosmetiku od VICHY. Vybírejte z řady VICHY. Přípravky obou značek jsou nyní za výhodné ceny k mání v internetovém obchodě lekarnaave.cz. Při nákupu 2 produktů dostanete nafukovací balon na pláž zdarma a při nákupu nad 490 Kč dokonce cestovní taštičku se 4 produkty VICHY zdarma.

Jak se správně mazat?

Opalovací kosmetiku aplikujte na pleť podle potřeby. Mazat byste se měla po každém koupání. Mažte se na všech místech, nepodceňujte to.

Abyste byla krásně hnědá

Chcete-li dosáhnout dokonale hnědé barvy, nemusíte kvůli tomu pokožku vystavovat extrémnímu slunečnímu svitu. Efekt opálení je možné podpořit tím, že budete konzumovat beta karoten. Látka se hojně nachází v mrkvi i v ovoci jako jsou nektarinky, meruňky a broskve.

Ošetření po

Opalování dá pokožce pěkně zabrat, proto je třeba myslet i na její ošetření. Pořiďte si i kosmetiku po opalování. Důležitá je hlavně hydratace.

Nepřehánějte to

Pokud nechcete pokožku poškodit či dokonce zvýšit riziko vzniku rakoviny kůže, chovejte se zodpovědně a nepobývejte na sluníčku moc dlouho. Především přes poledne se snažte být ve stínu.

Fotografie

Komentáře