Jak poznat dobrou vizážistku na svatební líčení?

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Stejně jako se necháváme na tento velký den v životě každé ženy česat od profesionálů, tak bychom i líčení měly svěřit do rukou odborníků. Svatební make-up by měl být totiž velmi precizní s použitím speciálních líčidel, která vydrží. Další důležitou věcí je, že profesionální a kvalitní vizážistka vás dokáže perfektně odhadnout a pozná, co vám bude slušet a vyhovovat vaši pleti.

Spousta žen má ale strach k vizážistce jít. Bojí se, že se jim vytvořený make-up nebude líbit. Z tohoto důvodu se doporučuje vyzkoušet si líčení od vizážistky předem v rámci zkoušky líčení. Můžete s ní tak v klidu probrat, co se hodí k šatům a účesu, který budete mít. Velmi rozhoduje i celkové barevné ladění svatby od květin po jednotlivé dekorace. Na zkoušku je lepší mít s sebou fotografii svatebních šatů i účesu. Vizážistka si pak udělá mnohem lepší představu o stylu, ve kterém se váš vzhled ponese.

Svatební make-up musí skrýt veškeré nedokonalosti, zároveň vypadat velmi svěže a nesmí se příliš lesknout. Už kvůli fotografiím, které budou památkou na celý život.

Další z důvodů, proč se nechat nalíčit od profi vizážistky je, že potřebujete nejen, aby byl make-up krásný, ale také aby vydržel. K tomu má vizážistka speciální dlouhodržící a voděodolné produkty, které zajistí, že make-up vydrží celý den i přes nějaké ty slzičky.

Make-up by měl být dostatečně krycí, ale zároveň lehký, abyste neměla pocit masky. Pudr je u svatebního líčení nutností. Hlavně kvůli zmiňovaným fotografiím. Nechceme se na nich moc lesknout. Proto je dobré mít pudr v průběhu celého dne u sebe a pravidelně si obličej přepudrovávat. Co se týče očí, základem je mít voděodolnou řasenku a tužku na oči. Ať už kvůli slzám či dešti. A navíc přece jenom voděodolné produkty vydrží déle. Vhodné jsou i umělé řasy ve formě trsů, které vypadají přirozeně a zároveň dodají očím šmrnc. Pod oční stíny je nutností použít bázi pod stíny, která zajistí, že se vám stíny neslijí do vrásek a vydrží syté celý den. A nakonec rty. Pokud zvolíte výraznou barvu rtěnky je potřeba vybrat opravdu kvalitní rtěnku, která na rtech vydrží a nerozmaže se. Dnes takové typy rtěnek vyrábí už celá řada značek. Většina z nich vám na rtech uschne a zmatní. Pokud si přejete mít rty lesklé, už stačí jen přejet rty bezbarvým leskem.

Neváhejte do vizážisty investovat. Je to váš den, tak se nechte hýčkat a přenechte líčení na odbornících. Výsledek určitě bude stát za to.

Jak poznat dobrou vizážistku?

Na trhu existuje velká řada vizážistů. Vy, jako klient, dáte většinou na doporučení svých blízkých, surfujete na internetu, čtete diskuse a podobně. Je těžké se orientovat v práci vizážistů. Každý neumí rozlišit mezi dobrým a špatným make-upem, poznat adekvátnost ceny ve srovnání s umem dotyčného vizážisty. Své služby nabízí řada lidí, kteří se považují za„ vizážisty“. Pokud nejste z oboru, je pro Vás těžké vědět, zda je ten konkrétní vizážista ve svém oboru skutečný profesionál.

Prvním znakem dobrého vizážisty je vzdělání. Hledejte make-up artistky, které jsou absolventkami rekvalifikačních make-up kurzů u renomované make-up školy. Díky tomu poznáte, že dané vizážistka musela absolvovat zkoušku pro to, aby získala Certifikát a Osvědčení o rekvalifikaci. Vše hlídá Ministerstvo školství, mláděže a tělovýchovy a může si tak být jistá, že Vaše vizážistka prošla kvalitním vzděláním a nekoukla jen na video z Youtube. Správná vizážistka se neustále rozjívíjí, sleduje trendy a navštěvuje další make-up kurzy. Dle výčtu absolvovaných kurzů také zjistíte, co jaké míry je vizážistka proškolená. Jedním z nejuznávanější školou v tomto oboru je Make-Up Institute Prague. Lektory této institutce jsou uznávaní top čeští make-up artisté, které své mnohaleté zkušenosti ze všech směrů beauty a fashion světa předávají dále. Institut se zaměřuje na nejnovější techniky a moderní makeup know how a důraz je kladen zejména na klientský servis. Absolventky této instituce jsou považovány za uznávané odbornice. „Často se na nás obrací nevěsty s tím, že nenašly dobrou vizážistku ve svém okolí a poptávají po nás kontakt na naše absolventky, které jsou v jejich okolí“ podotýká Markéta Davidovich, majitelka Make-Up Institute Prague. „Je to znak toho, že dobrých vizážistek je stále málo.“

Profesionála poznáte už podle prvního kontaktu, ať už telefonicky či emailem. Zeptá se Vás, na jakou příležitost bude líčení, zda nemáte nějaké problémy, alergie, jaké budete mít šaty a účes. Často se také zeptá, jak se líčíte. Zjišťuje si tak, jak moc jste zvyklá vidět svůj obličej nalíčený. Je dobré svou představu co nejlépe popsat, ideálně se domluvit na zkoušce líčení nebo konzultovat make-up přes fotografie. Najděte si fotografie, na kterých se Vám líčení líbí a vizážista se naladí na stejnou notu. Je vhodné zaslat i svoji fotografii, protože ne každé líčení je vhodné a bude slušet každému typu obličeji. A to právě by měl profeisonální vizážista vědět a umět vysvětlit, popřípadě najít řešení, jak Vás nalíčit podobným stylem, abyste byla spokojena.

Dalším ukazatelem je i značka štětců a líčidel, který vizážista používá. Většina na svém profilu, webu uvádí s čím pracuje a Vy si tak můžete udělat o dané vizážistce obrázek. Určitě rozhoduje i čistota produktů. Pokud k Vám vizážista přijede a nemáte dobrý pocit z toho, jak vypadá nebo se Vám zdají štětce špinavé, máte plné právo líčení odmítnout.

Není na škodu nechat si ukázat portfolio dané vizážisty, dle množství a kvality fotek lze také posuzovat jak je vizážistka úspěšná. A pokud byste si stále nevěděly rady, klidně se spojte s někým z Make-Up Institute Prague a rádi a ochotně vyhledají vhodnou make-up artistku pro Váš velký den.

makeupinstitute.cz

Foto: práce absolventek kurzu Svatební Speciál / Make-Up Institute Prague

Fotografie

Komentáře