Karl Lagerfeld představuje účesy Schwarzkopf LOOKS 2014

Kategorie: Styl celebrit

Mojekrasa

Nová kolekce účesů Schwarzkopf LOOKS 2014 je na světě. Také letos vytvořil vlasový specialista značky Schwarzkopf Armin Morbach čtyři unikátní účesy, které se dají běžně nosit a každý si je může bez větší námahy vytvořit doma. Pro letošní kolekci s názvem „Perceptions“ se nechal inspirovat mezinárodními módními přehlídkami, společenskými trendy i ležérním pouličním stylem. Vznikly vzrušující kreace, které nabízejí rozsáhlou škálu textur – od snivých, přes divoké, okouzlující a elegantní až provokativní. Účesy nafotil v Paříži svým osobitým stylem módní návrhář Karl Lagerfeld. Z účesů kolekce Schwarzkopf Looks vyzařuje krása a styl – stejně jako z topmodelek, jež účesy představují.

V letošní sezóně lze na otázku, zda krása vyžaduje dokonalost, odpovědět jednoznačným „ne“. Komu by se nelíbila pohodová, ležérní vizáž blogerů píšících o módě a kráse, módních redaktorek a modelek na přehlídkách? Nyní tento styl, inspirovaný uměním a fotografií, dorazil i na mezinárodní přehlídková mola a položil základy ke vzniku vzrušujících kadeřnických trendů. „Neoklasický přístup, romantismus, elegance či provokativní nedokonalost – v letošní sezóně hrají novou a velmi poutavou roli různé struktury, textury a lesk,“ říká Armin Morbach, vlasový expert značky Schwarzkopf. „S pomocí inovativních produktů a správných nástrojů lze tyto účesy velmi snadno vytvořit i doma. Ženám dávají možnost vypadat každý den jinak a stavět na odiv svoji individualitu. Nezáleží na dokonalosti, nýbrž na neustálých proměnách.“

Fotografování Schwarzkopf Looks probíhalo v Paříži v ateliéru Karla Lagerfelda, kde tato ikona módních návrhářů prezentovala jednotlivé účesy svým nenapodobitelným způsobem: moderně a s jedinečným smyslem pro styl. Karl Lagerfeld není jen světově uznávaným mód-ním návrhářem. Svůj kredit si získal i jako fotograf. Jeho snímky se objevují na titulních stranách slavných módních časopisů a na výstavách jim tleská celý módní svět od Berlína až po New York. Na fotografování v Paříži opět sezval nejlepší mezinárodní modelky, aby prezentovaly účesy Schwarzkopf. Výsledkem jsou odvážné, individualistické a fascinující fotografie, stejně moderní a inspirující jako samotné účesy.

Účesy Schwarzkopf Looks pro rok 2014

Realusion (Soo Joo Park, Ginta Lapina)

Přirozenost, pravda a lidskost: ve světě, který se neustále mění, dodávají každodenní rituály pocit jistoty a bezpečí. Styl Realusion inspirovaný právě tímto pocitem je přirozený a uvolněný a na první pohled zaujme svou čistou krásou. Velmi krátká ofina střižená v ostrém úhlu zajímavě rámuje tvář a dodává celé vizáži nečekaný detail. „Realusion je o struktuře,“ vysvětluje vlasový expert značky Schwarzkopf Armin Morbach. „Vyfoukané vlny se inspirují ležérním pouličním stylem.“ Vlasy se nosí buď zcela rovné s objemem u kořínků, nebo ve volně splývajících vlnách. Základní tvar účesu je založen na střihu o mnoha vrstvách. „Stačí vlasy natočit kulmou v různých směrech,“ říká Armin Morbach. „Opatrně pročesané vlny dodají účesu eleganci.“ Tento moderní účes vypadá stejně sexy s večerní róbou jako s leteckou bundou a těžkými botami. Světlé, zářivé odstíny blond mu dodají ještě modernější vzhled. Oči jsou zvýrazněny kouřovým líčením v teplých metalických odstínech a dokonalá pleť a přirozený vzhled rtů propůjčují celé vizáži rafinovanou eleganci.

Classifield (Kasia Struss, Soo Joo Park)

Cestou k pracovním úspěchům a přijetí ve společnosti je styl. Hlavní úlohu zde hrají nová pojetí klasického vzhledu. Nový účes Classifield je rafinovaný a elegantní, nikoli však staromódní. Jeho vzhled určuje individualita a emoce – vyjádřené zdravými zářivými vlasy a pečlivou pozorností k detailu. Dlouhé vlasy splývají od úrovně tváří v jemných, pravidelných vlnách. Objem je potlačený, ať je účes asymetrický a na jedné straně zastrčený za ucho, nebo rázně vyfoukaný dozadu. „Dokonalost mu dodává zářivý finiš,“ říká Armin Morbach. Díky světlým, třpytivým odstínům hnědé je účes svůdně ženský. Nenápadné líčení využívá přirozeného vzhledu se zvýrazněným obočím a pečlivě nanesenou řasenkou. Radikálnější verze účesu pracuje s patkou, přičemž po stranách jsou vlasy uhlazeny gelem a staženy do culíku. Výrazné barvy vlasů, především kombinace chladné blond s téměř černou v zátylku, dodávají účesu individualitu.

Fairywave (Melodie Monrose, Mirte Maas)

Svět fantazie postupně pohlcuje realitu. Inspirací pro tento účes se staly tajemné počítačové hry, vědeckofantastický žánr a kouzelné fantasy seriály. Styl Fairywave spojuje tradiční kmenové prvky s futuristickou vizí a výsledkem je romantický a elegantní look. Objemné kadeře a vlny jsou více či méně strukturované. Vlasy decentně obarvené ve stylu ombre s tmavě hnědou přecházející v kaštanovou, hnědou měnící se v blond, nebo světle měděná hříva s intenzivní zlatavou září zajišťují tomuto účesu pohádkové kouzlo. „Pro dosažení tohoto účesu je nejlepší malá kulma,“ říká Armin Morbach. Vlasy s délkou pod ramena splývají v rozmáchlých vlnách či kadeřích. Eleganci účesu dodává vysoká postranní pěšinka a to, že vlasy na temeni přiléhají k hlavě a jsou uhlazené za jedno ucho. „Díky textuře tento styl působí mladě a avantgardně. Dosáhnete jej tak, že prameny vlasů rozdělíte na osminy a navinete je na velké vlásenky. Objem zvětšíte tupírováním – lze toho dosáhnout i prsty,“ popisuje účes vlasový expert značky Schwarzkopf. Díky očním stínům v barvě zelené, oranžové, modré a fialové výrazně vyniknou oči, rty pak zjemní růžový lesk.

Imperfection (Lisa Verberght)

Ať žije nedokonalost! Dnešní ženy vzývají svoji ženskost mnohem komplexněji. Ženskost je sice důležitá, ovšem účes nemusí být stoprocentní. Nedokonalost je moderním stylem sebevědomých žen, které rády provokují. Účes je syrový a poněkud chaotický, pracuje se smíšenými strukturami. Je neuspořádaný a provokativní. „Vytvoříte jej snadno,“ tvrdí vlasový expert značky Schwarzkopf Armin Morbach. „Stačí aplikovat pěnu ke kořínkům a vyfénovat vlasy směrem z obličeje. Zbytku vlasů pak strukturu a texturu dodá slaný sprej. Pak je možno účes vytvarovat podle chuti: buď vlasy sčesat z tváře a zafixovat je sprejem, nebo je k týlu přichytit pomocí sponek.“ Punkový šmrnc pak ještě více posílí leskle hnědé odstíny jako např. tmavá čokoládová, výrazně černě nalíčené oči, tužkou vyplněné obočí a bledé rty.“

Fotografie

Komentáře