Odstranění tetování: 3 tipy, jak se vyhnout problémům

Kategorie: Tetování

Mojekrasa

Tetování může být povedené a nadčasové. Občas ale vznikne výtvor, který na svém těle mít nechcete. Ať už je to jméno bývalého přítele, hloupý obrázek nebo citát s hrubkou. A co takhle nepovedený permanentní make-up? Nepřirozená kontura rtů nebo nelichotivé permanentní oční linky musí pryč. Jestli se chcete tetování zbavit účinně a bez problémů, neunáhlete se. Najděte si čas na zjištění důležitých informací. Pozor si dejte hlavně na tři největší omyly a chyby, které odstranění tetování jen zkomplikují.

Spěchejte pomalu

Rozhodně nevybírejte kliniky podle toho, která vám tetování slíbila odstranit dřív. Odstranění tetování je běh na dlouhou trať, je potřeba několik ošetření laserem v odstupu 6, někdy až 8 týdnů. Tuto dobu nejde zkrátit. Pokud vám nějaká klinika slibuje zázraky, čeká vás spíš zklamání.

Není laser jako laser

Pro laika jsou všechny lasery stejné, lékař by ale měl vědět, že to tak není. Od salonu nebo kliniky, která nabízí odstranění tetování IPL (intenzivním pulsním světlem), nečekejte dobrý výsledek. Klinika by měla mít speciální laser vhodný na odstraňování tetování. V současnosti je nejmodernější vhodný laser Nd:YAG laser Q-plus. O tom, jak probíhá zákrok s ním, si můžete přečíst na stránkách pražské kliniky Medicom.

Odstraňovat tetování nemůže kdokoliv

Nemůže – alespoň ne dobře. Každý z nás má jinou kůži a reaguje na ošetření jinak. Proto by měl odstranění tetování provádět odborník, který se na něj specializuje. Odstranění tetování také nemůže proběhnout bez předchozího vyšetření. Než se na odstranění tetování laserem objednáte, zkuste si najít recenze konkrétní kliniky. Plus jsou i nezávazné konzultace na některých klinikách, díky kterým zjistíte důležité informace bez nutnosti se hned objednat.

Máte s odstraněním tetování zkušenosti? Jaké? Podělte se o ně v komentářích!

**Náš tip: Hledejte tetovací studio ve Vašem okolí

Hledáte kosmetický salon či kliniku estetické dermatologie, kam zajít na odstranění tetování laserem či odstranění PMU?

Fotografie

Komentáře