Trendy jarní barvy laků na nehty

Kategorie: Nehty a ruce

Mojekrasa

Krásný den všem čtenářům, jaro je v plném proudu, i když zrovna teď to tak venku nevypadá a proto je na čase ukázat si pár tipů na trendy odstíny laků na nehty. Barevné nehty nejen doladí každý outfit a makeup, ale také rozzáří ulice a zvednou vám náladu, kdykoliv se podíváte na ruce.

Letošnímu jaru vévodí především barvy pastelové, z čehož jsem já osobně mimořádně nadšená, protože jsem fanda pastelek a je to i výborná alternativa pro bledší pleť, protože vám na rozdíl od zářivých barev, budou pastelky slušet.

Pojďme se teď podívat na jednotlivé odstíny. Zcela jistě je trendy odstínem číslo jedna barva mint neboli mentolově zelená, to je barva, která sluší každému odstínu pleti a hodí se bezvadně k odstínům žluté, oranžové, růžové, lila ale i hnědé nebo nude. Příbuznou mint barvy je tyrkysová, vypadá krásně především na trošku opálené pleti a dá se kombinovat se spoustou barev, krásně vypadá například k hnědé, nude nebo výrazné růžové. Pro milovníky jemnějších barev jsou tu odstíny broskvové a meruňkové. Tyhle nenápadné pastelky sluší každému a hodí se také téměř ke všemu, jsou to ideální barvy na denní nošení do školy či práce, dostatečně tlumené, ale zároveň upoutají pozornost a ruce působí čistě a upraveně.

Milovnice klasiky jistě potěší i to, že jsou stále v módě nude barvy, stejně tak jako předchozí meruňková a broskvová, i tohle jsou barvy nenápadné, vhodné na jakoukoliv příležitost a i tyto dodají rukám upravený, čistý a pěstěný vzhled. V drogeriích je značný výběr těchto odstínů, takže jistě každá z vás najde ten svůj. Stálicí mezi barvami na nehty je samozřejmě i růžová a to jak pastelové světlé odstíny, tak výraznější přes fuchsiovou až po vyloženě neonovou barvu zvýrazňovače. U růžové bych doporučovala řídit se odstínem pleti, ne každá sluší každému a tak výrazné neonky nejlépe ladí se sluncem políbenou pokožkou, zatímco pastelové a fuchsiové odstíny si může dovolit i sněhurka.

Klasikou je také barva červená až korálová, na jaro bych doporučovala veselejší odstíny s větším podílem oranžové, tmavé a syté vínové a červené si schovejte na večerní příležitosti či na podzim a zimu. Červená je také další téměř univerzální barva a jistě jí nic nezkazíte. Další skupinou laků, které já osobně nosím velmi ráda, jsou laky modré, letošnímu jaru opět vévodí pastelové tlumené odstíny, ale použít můžete i středně modrou, vypadá krásně na opálených i bledých rukou a překvapivě dobře ladí i s oblečením, na příklad se žlutou, nude, bílou, šedou či oranžovou nebo červenou.

Určitě bych měla zmínit také fialovou a lila barvu, nosí se ve světlejších a pastelových odstínech a vypadají krásně k oranžové, zelené a žluté. Poslední dvě skupiny barev nejsou příliš rozšířené a mnoho žen si na ně vůbec netroufne, přesto jsou letos velmi trendy a mohou vypadat překvapivě elegantně a vkusně. Jedná se o zelenou a žlutou, jistě jsou to odstíny, které nesluší každému a nehodí se ke všem ženám, nicméně v tlumené variantě jsou dobře kombinovatelné na běžné denní nošení. Zelenkavé a žluté laky rozzáří váš den, připravte se ale na to, že vaše ruce budou poutat více pozornosti a tak je třeba mít manikúru opravdu perfetkní.

 

Ostatně dobře a pečlivě provedená manikúra a pěstěné ruce a nehty by měly být samozřejmostí, pokud chcete použít barevný lak, tím spíše, čím je barva výraznější.

Ještě, než začnete lakovat, odstraňte přebytečnou kůžičku, nehty zapilujte do požadovaného tvaru a naneste podlak.

Po zaschnutí základní vrstvy, která je důležitá nejen pro výživu a lepší výdrž, ale také proto, abyste si barevným lakem neobarvili nehty do nepěkného odstínu, naneste dvě vrstvy laku barevného a nakonec vrchní průhledný top coat, který barvu chrání a urychluje schnutí. Taková manikúra vám vydrží zhruba týden v pěkném stavu a jistě sklidíte spoustu pochval a ještě si rozzáříte den.

Vaše Petra

Náš tip: Nehtová studia ve Vašem okolí

Fotografie

Komentáře