Unikátní konference o fitness

Kategorie: Novinky a zajímavosti

Mojekrasa

Měl by být pohyb na předpis místo pilulek? Uspějí virtuální lekce? Jak rozjet nebo zlepšit své podnikání v oblasti fitness? Jaké jsou nové digitální technologie a spoustu dalších novinek i praktických informací se dozvíte na Konferenci českého fitness sektoru, která se koná 29. dubna 2015 v Čestlicích u Prahy.

Instruktoři, trenéři, lékaři, fyzioterapeuti, výživový poradci, majitelé a manažeři sportovních center, ale také vedoucí cvičení pro děti a vůbec všichni, kdo mají rádi fitness, by neměli chybět 29. dubna na celodenní akci, která se koná v kongresovém centru Aquapalace Čestlice. Česká komora fitness, ve spolupráci s celorepublikovou kampaní Česko se hýbe, pořádají další konferenci českého fitness sektoru.

„Naše pozvání letos přijala řada zajímavých osobností, mezi kterými se velmi těšíme na univerzitního profesora Petera Řehoře žijícího v Kanadě, kde se specializuje na obor Medical Fitness. Jeho přednáška se bude týkat možností začlenění fitness do zdravotní prevence. Nejen česká, ale světová populace, se málo hýbe a hodně a špatně jí, čímž se zvyšuje riziko nadváhy a obezity. Z aktuálních průzkumů přitom vyplývá, že každé jedno euro investované do pohybové prevence přinese úsporu čtyři eura na zdravotní péči. V Belgii tak už několik let testují projekt Fitness na předpis, kdy lékaři předepisují pohyb místo pilulek, v Kanadě si lidé mohou své členství ve fitness centrech odečíst z daní…, způsobů jak motivovat naši populaci k vyšší fyzické aktivitě je více,“ říká Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness.

Hlavním posláním konference však bude předat zájemcům co nejvíce praktických informací a zkušeností z praxe v tomto oboru. „Chceme pomoct českým podnikatelům ve fitness sektoru, aby byli ještě úspěšnější. Dozvědí se tak spoustu zajímavých věcí o tom, jak zlepšit kvalifikaci zaměstnanců, zaměříme se na téma zkoušek z profesních kvalifikací ve fitness a horkou novinkou jistě bude možnost zavedení unikátní mobilní aplikace Moje fitness na český trh,“ upozorňuje Jana Havrdová.

Pro odlehčení, ale především zamyšlení však nebudou na konferenci chybět ani osvětová témata jako například fenomén virtuálních lekcí, který dobývá současný fitness svět. „Ve chvíli se ocitnete na kole v Alpách nebo na józe v indickém áshramu, vnímáte jen místo a své výkony. Přitom jste uvnitř v tělocvičně a celkovou atmosféru vytváří jen obří obrazovka před vámi. Trend virtuálních lekcí brzy dorazí i k nám a proto je nutno se na něj připravit. Na jednu stranu zvyšuje návštěvnost na živých lekcích daného centra, podporuje rozhodnutí klientů stát se jeho členem a navíc s sebou nese zcela minimální náklady. Mínusem ovšem je, že pokud lidé cvičí špatně, nikdo je tady neopraví – nejlepší světoví instruktoři připraví virtuální lekce, ale přítomní nejsou. Zde se podle mě naskýtá velký prostor pro začínající instruktory, kteří ještě nezvládnou utáhnout celou hodinu, ale mohou opravovat vadné provedení cviků. Tyto lekce trvají většinou kolem třiceti čtyřiceti minut, tedy se dají hezky využít jinak prázdné prostory sálů na skupinové lekce například v obědových pauzách,“ láká na další ze zajímavých přednášek Jana Havrdová.

Program konference:

9:30– 9:40 Jana Havrdová: úvodní slovo

9:40– 10:10 Karel Jarušek: Výsledky průzkumu fitness sektoru v České republice

10:15–10:30 Zdeněk Somr: Jak zvýšit úspěšnost při vymáhání pohledávek?

10:30–10:45 Zdeněk Somr: Nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců ohrožuje konkurence schopnost českých firem. Co s tím?

10:50–11:20 Ivo Jupa: Zkoušky z profesních kvalifikací fitness jako nová příležitost pro fitness profesionály

11:25–12:15 Peter Řehoř: Medical Fitness- New Paradigm

12:20–13:00 Christian Pierar: Digitální technologie a komunikace ve fitness, mobilní aplikace Moje fitness oboustranný komunikační kanál mezi komorou, kluby a klienty

13:30–13:50 Jana Havrdová: Fenomén virtuálních lekcí – strašák, sci-fi nebo obrovský přínos?

13:55 – 14:25 Pavel Suchánek: Nejčastější nedostatky ve výživě sportující mládeže

14:30– 15:00 Jana Havrdová: Česko se hýbe – Dny fitness 2015 a projekt Děti na startu

15:00–16:00 Panelová diskuze provozovatelů fitness center, moderuje Karel Jarušek

Vstupné: členové ČKF 399 Kč, ostatní 699 Kč Registrace a více informací: http://ceskakomorafitness.cz/…ektoru-2015/

Fotografie

Komentáře