Vlasy zn. Poškozené

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Ne každá z nás měla to štěstí, že se narodila s takovými vlasy, jaké by si přála. Chceme vlasy světlejší, tmavší, rovnější, vlnitější… barvíme je, rovnáme, kulmujeme, žehlíme… Vlastně neustále, i pouhým fénováním, je vystavujeme zátěži, kterou musí snášet. Díky moderním vlasovým přípravkům je můžeme před ledasčím ochránit, avšak ne vždy je to pro naše vlasy dostačující. Obzvláště majitelky jemných a suchých vlasů se občas potýkají s nedostatečným leskem a pevností vlasového vlákna. Naštěstí existuje cesta ven.

CO NÁŠ VLAS OSLABUJE

V prvé řadě je potřeba si odpovědět na otázku, zda o své vlasy skutečně pečujeme tak, jak potřebují. Máte suché vlasy a vaše péče o ně sestává pouze z toho, že je umyjete šamponem a jednou za čas jim dopřejete kondicionér? Pokud ano, je to žalostně málo. Suché vlasy potřebují pravidelnou péči nejen v podobě kvalitního šamponu, ale také kondicionéru, který dáváme vždy po umytí vlasů. Jednou za týden bychom jim také měli dopřát kvalitní masku. Stejně tak zvláštní péči vyžadují vlasy jemné, které vlasový styling namáhá více, než vlasy přirozeně pevnější.

Mimo ohrožení nejsou ani vlasy přirozeně silné a nevysušené. Jak nám prozradil kadeřník Václav Pražák, poškození hrozí v podstatě každému typu vlasů: „V podstatě je jedno, jaký typ vlasů máte – zničit vlasy si může každá žena. Vždy se to ale stane ze stejného důvodu – nedodrží se péče, kterou je potřeba vlasům dávat. I silné a zdravé vlasy můžete dostat do žalostného stavu, pokud na ně např. nanesete velmi agresivní barvu a necháte ji příliš dlouho působit. Péče je alfa a omega krásných a zdravých vlasů. Tou vše začíná i končí.“

VOLAJÍ VAŠE VLASY O POMOC?

Při pohledu do zrcadla vidíte vlasy bez lesku a vitality? Pokud ano, objevila jste hlavní známku poškozených vlasů. Tou druhou je hrubost na povrchu vlasového vlákna. Takové poškození vlasu můžou zachránit pečující vlasové přípravky. Velmi se nám osvědčila např. Řada BC REPAIR RESCURE od Schwarzkopf Professional, která dodává vlasům látky, které je vyživí a navrátí jim pevnost i lesk. Kombinace hloubkově pečujícího šamponu, kondicionéru, vyživující masky a přípravku na ošetření konečků vlasů je spolehlivým doprovodem při vaší cestě za zdravou hřívou.

„Poškozené vlasy jsou častým problémem našich nových zákaznic. Vždy jim proto vysvětlíme, jaký typ vlasů mají a jak se o něj musí starat. Pokoušíme se zjistit, co je tou hlavní příčinou poškození a zajistit, aby se to nestalo znovu,“ říká kadeřník Václav Pražák. „Občas se stane, že je vlas natolik poškozený, že běžné pečující prostředky nedokážou samy pomoci. Při výrazném poškození vlasu se vnější vrstva, která se nazývá kutikula, stane skutečně velmi hrubou a vnitřní struktura, kortex, zkřehne a stane se lámavější. To vytváří uvnitř vlasu mezery a výsledkem je celková ztráta pevnosti, pružnosti a lesku. Při takovém stupni zhoršení kvality vlasu je potřeba užít speciální vlasová séra, která vlas vyživí zevnitř,“ dodává.

ŘEŠENÍ EXISTUJE

Příkladem přípravků, které dokážou přetočit hodiny nazpět a navrátit skutečně velmi poškozeným vlasům pevnost, jsou dvě novinky z řady BC REPAIR RESCUE od Schwarzkopf Professional – S.O.S. Elixír a Ochranné Nutri Shield sérum. Oba tyto přípravky působí na vlasy na jejich buněčné úrovni pomocí nových technologií Reversilane a Cell Perfector. Posilují efekt běžných pečujících přípravků a ve výsledku docílí mnohonásobně lepšího efektu, než samotné pečující řady.

BC REPAIR RESCUE S.O.S Elixír je třífázová intenzivní kúra, která vlasy vyživuje a obnovuje jejich vnitřní kortex. Používá se stejným způsobem jako kondicionér po umytí vlasů, lze ho ale také využít jako základový přípravek před aplikací dalšího intenzivního ošetření.

Aplikace Ochranného Nutri Shield séra k tomu zajistí nejen další regeneraci, ale také ochranu před UV zářením a teplotou až 230 stupňů. Právě ochrana před horkým vzduchem je kámen úrazu mnoha z nás. „Pokud bych měla říct, v čem ženy velmi často hřeší proti péči o vlasy, tak je to v používání ochranných sér proti vysokým teplotám. Každá chceme mít krásné vyfoukané vlasy, mnohdy je ještě vyžehlíme, nebo natočíme kulmou, ale přitom jim nedáme ochrannou péči předtím. Leckomu se to zdá jako nadstandard, ale není to tak. Pokud vlasy často vystavujeme vysokým teplotám, dříve nebo později nám dají svou odpověď. A ta se nám zpravidla nelíbí. Nejlepší by bylo všemu předejít a používat vlasová séra, díky kterým si vlasy horkými teplotami nepoškodíte,“ říká Václav Pražák.

Jak je vidět, cesta za krásnými vlasy existuje. Je pouze potřeba najít ty správné pomocníky, kteří nás jí provedou, a naučit se pečovat o vlasy tak, aby jim nic nechybělo.

Přehled BC REPAIR RESCUE od Schwarzkopf Professional:

NOVÉ: BC REPAIR RESCUE S.O.S Elixír

Okamžitě transformuje vážně poškozené vlasy a navrací jim jejich hedvábně lesklý vzhled. Třífázová kúra vyživuje vlasy a obnovuje vnitřní kortex. 100 ml, 399,– Kč (Doporučená prodejní cena)

NOVÉ: BC REPAIR RESCUE Ochranné sérum Nutri-Shield

Sérum s dvojitým účinkem, které regeneruje vlasovou strukturu a zároveň chrání před poškozujícími UV paprsky a teplotou až 230°C. 2× 28 ml, 599,– (Doporučená prodejní cena)

Kompletní pečující systém:

BC REPAIR RESCUE Hloubkově vyživující šampon

Extra vyživující šampon pro extrémně poškozené vlasy obnovuje vitalitu, hebkost a lesk. 250 ml, 249,– Kč (Doporučená prodejní cena)

BC REPAIR RESCUE Dvoufázový kondicionér

Dvoufázová receptura obsahuje vysokou koncentraci ingrediencí, které okamžitě podporují vlasovou strukturu a zanechávají tak vlasy hebké a hedvábně hladké. 200 ml, 349,– Kč (Doporučená prodejní cena)

BC REPAIR RESCUE Kondicionér

Tento kondicionér s vysoce efektivní recepturou zlepšuje poddajnost vlasů a zanechává vlasy uhlazené a zdravé. 200 ml, 349,– Kč (Doporučená prodejní cena)

BC REPAIR RESCUE Hloubkově vyživující kúra

Intenzivní kúra pro vážně poškozené vlasy obsahuje o 250% více vyživujících ingrediencí než Regenerační kúra. Dodává hrubým vlasům hebkost, uhlazení a vláčnost. 200 ml ml, 399,– (Doporučená prodejní cena)

BC REPAIR RESCUE Fluid na konečky vlasů

Šetrně uzavírá délky a konečky vlasů pro ochranu před jejich třepením. 75 ml, 399,– Kč (Doporučená prodejní cena)

Nová vlasová terapie BC Bonacure je dostupná od února 2016 v partnerských salonech Schwarzkopf Professional.

Náš tip: Hledáte dobré kadeřnictví?

Fotografie

Komentáře