Vlož nový příspěvek

1 2 3 vpřed

Autor: Vlastina, IP: 94.241.66.90 | 21.2.2010 21:06:14

Je jich tady docela dost a tak bych chtěla vědět, jestli máte zkušeností s jejich prací, nebo jsem jen vyjímka, která zrovna potvrzuje pravidlo.
Před vánoci si moje dcera-studentka(19let) nechala udělat u nich nehty studentky měly slevu. Za pár dnů se to odchlípalo, bolelo pod tím nánosem prapodivně tvrdé hmoty. Mezi svátky musela na kožní, nehty sundat, plíseň, a do krve probroušené středy i kraje se dodnes hojí pod dohledem dermatologa a mě to připadá jako horor. Je možné dělat tak nekvalitní a řekla bych i zdraví nebezpečnou službu – V tom salonu bylo několik „nehtařek“ roušky přes obličej prý kvůli chřipce myslím spíš aby nemusely nebo spíš nemohly moc mluvit.Ale prý jsou i zákaznice, které jsou spokojené. Nerozumím tomu.

Autor: alenka, IP: 83.208.57.43 | 22.2.2010 13:27:00

Já asijské studium na Praze 6 OC Šestka navštěvuji 2 roky, bez problému a jsem opravdu spokojena, mohu porovnat se zkušenostmi které mám v českém nehtovém studiu, za celou dobu se mi žádný nehet nezlomil,neodpadl či odchlípl, nehty působí velmi přirozeně. Každý z klientů má jiné nároky, každý snáší něco jiného, v okruhu mých známých převažuje maximální spokojenost s návštěvou asijských nehtových studií.

Autor: Ivana , IP: 89.233.137.195 | 22.2.2010 16:10:12

Ahoj, já teda na nehtíky chodím taky do asijského studia na Karlíně, a jsem teda taky velice spokojena, je pravda, že někdy musím dávat pozor, aby mi neudělaly místo nehtů plácačky, ale jinak je to fajn..Na vlastin příspěvek bych řekla jen to, že je možné..že dcerka má nebo měla všeobecně slabé nehty, tak to mohlo udělat zle nebo v horším případě měla opravdovou smůlu a vybrala si špatné studio. A roušky nosí, protože pryskyřice, ze které se nehty dělají je velice agresivní a mohla by poleptat sliznice. Tak přeji příště více štěstí při vybírání studia.

Autor: Kateřina Metelková Havlíková, IP: 89.103.149.120 | 22.2.2010 16:51:26

Ahoj, já byla před 5 týdny na akryl v OC Ostravě a to hlavně z toho důvodu, že se nemusím šíleně objednávat. Sice mi asijky moc nerozuměly, ale základ pochopily a hotová byla za hodinu a čtvrt. A výsledek byl a je vidět. Nehty jsou perfektní. Což se mi v českém studiu nestalo. Ale syšella jsem, kritiku od českých nehtařek, že prý tam můžes chytit plíseň. tu podle mě mužeš chytit všude a hlavně češky nebudou dělat rychle, takže kritika jiných je mnohem snahší, než přijít o potenciálního klienta. Mé první nehty v českém studiu trvaly skoro 3 hodiny a to se paní chlubila, že má 6 let praxi.

Autor: escherová barbara, IP: 78.45.108.97 | 23.2.2010 00:13:59

Na asijské nehty si nemohu stěžovat tak perfektní práci jsem u česské nehtařky nezažila. Navíc technika malování je jedinečná. Každé nehty jsou originál mohu jen doporučit. :-) :-)

Autor: Tomáš G., IP: 94.241.79.202 | 24.2.2010 20:19:19

Milé dámy, dívky, ženy – jsem chemik a nemám zájem Vám říkat co máte dělat a kam máte chodit. Manželka a dcera u těch ťamanů byly, obě skučely už druhý den i když nehty byly pěkné. Vím co dokáže chemie, tak jsem se tam šel podívat hned ráno cestou do práce, Nebudu se rozepisovat-bezpečně jsem poznal výrazný odér materiálu který si ty slečny připravovaly. Myslím si že chlornan sodný jako vysoce agresivní zejména v technické podobě skutečně nepatří do kosmetickým materiálům a akryl který jsem svým holkám pomáhal odpilníkovat jsem si hodil na analýzu – obsahoval všechna možná rezidua včetně lápisu. Dodavatele jejich materiálů raději znát nechci – jen to považuji za velký hazard a riziko. Při manipulaci s tímto materiálem je povinná rouška nebo filtr, je agresivní a leptá cokoliv.

Autor: Soňa, IP: 78.136.168.89 | 25.2.2010 22:39:57

Já osobně nemám s Vietnamci jako takovými žádný problém, některé v salonech umí slušně modelovat a pěkně zdobit – je jim to vlastní. . Ale mám problém s materiálem, který používají. Jsou a vždy budou rozdíly mezi evropskými a asijskými vlasy, nehty, kůži atd. A velký problém je v tom co jako materál deklarují a co ve skutečnosti používají. Vadí mi chybějící odsávačky prachu a vím, že roušky na obličejí mají skutečně kvůli agresivním materiálům, které poškozují dýchací cesty a sliznice a taky to, že na nehtech se právě působení těchto materiálů projeví až po nějaké době.To je důvod, proč dávají cílené slevy studentkám – mladé, pevné a zdravé nehty nejsou tak zranitelné. Ale každý si může vybrat čemu dá přednost. Pro mě jsou ruce pracovní nástroj a jednou mi ta zkušenost stačila.

Autor: mirka, IP: 85.93.104.50 | 8.3.2010 10:07:00

zkušenost mám děsnou – každému bych dopoučila jen jedno – vyhnout se jim, protože na začátku jste nadšené, pak míň a pak zjistíte, že své nehty už nemáte. To je ta zrada, která asi opravdubude v materiálu.

Autor: Míša, IP: 82.208.25.1 | 8.3.2010 18:18:09

Ahoj, jsem česká nehtařka a viděla jsem už tolik zničených nehtů od vietnamců, že tomu sama nemůžu věřit. Dřív jsem si myslela, že ženský přehánějí, ale jen do té doby, než mi začaly chodit od nich s pláčem a bez nehtů, ne-li s plísní. Nejsem líná a nehty mám hotové také za hodinu a čtvrt, zákaznic je dost, spíš si myslím, že stojí za zamyšlení, pročpak asi dávají ťongové takové slevy?! To oni mají zákaznic málo a také s jejich nekvalitním a zdraví škodlivým materiálem si můžou, nebo spíš přímo musí slevy dovolit. Navíc, hygiena jim nic neříká, chrání rouškami jenom sami sebe, nebo vám dají také roušku, nebo dezinfekci, když teče krev? Takže já za sebe nemůžu v žádném případě doporučit, nakonec, co kdy měli Vietnamci kvalitního???

Autor: Daniela, IP: 88.103.209.6 | 15.3.2010 11:03:39

Musím říci, že nehty od vietnamců jsou perfektní. Gelové nehty od kosmetičky jsem nosila několik let a teď jsem zkusila vietnamce a budu k nim chodit dál. Nemusím se objednávat, můžu přijít kdykoliv. Perfektní rychlá práce a nádherné zdobení. Nehty jsou o hodně pevnější. A hygiena? Připadá mi srovnatelná s českými nehtařkami.To že si nevyměňují na každou zákaznici brusku mi připadá normální. Česká nehtařka také nepoužívá na každou nový pilník.

Autor: Michaela, IP: 178.40.49.78 | 15.3.2010 15:21:53

Na větnamské nehty si nemohu stezovat. Byla jsem už u čtyř českých nehtářek a žádná nebyla tolika pečlivá jako větnamci.. vše dělají opravdu pečlivě a proto nehty vydrží mnohem déle, kdežto když jsem chodila k českým kosmetičkám, tak mi moc dlouho nevydržely do dvou týdnů mi minimálně 2 nehty upadly. A co se týče zbobení tak si také nemohu stěžovat, jsou mooc šikovný.. A ten kdo říká, že se po nich ničej nehty, tak by si měl uvědomit, že po všech umělých nehtech se ničí vlastní nehty, at už jsou gelové nebo pryskyřicové.. aby dobře držely, musí se pořádně zbrousit nehty a tím se ničí.. Lidé už mají vsugerované, že větnamci mají všechno nekvalitní. Oblečení mají nekvalitní, ale nehty od nich jsou super.. sama jsem tomu nevěřila, musela jsem se sama přesvětčit.. můžu jen doporučit..!! :-)

Autor: Hanka, IP: 193.179.103.198 | 15.3.2010 19:07:09

tak já jen zírám.Jsem začínající nehtařka od listopadu 2009.Jedna moje zákaznice přišla s takovou bolestí nehtů.namáčela si je do heřmánku.propi­lovaná lůžka byli,tak že jsem je musela nechat odpočinout od jakéhokoli materiálu.Což vjetnamka nikdy neudělá jí jde o prachy né o vaše zdarví.a ten materiál ani nevíte co vám dá.Nechápu,že vám všem těm co tam chodíte je to jedno.to by vám bylo jedno co vám dá na hlavu kadeřnice..a za 10 let třeba mrtvé vlasy.je to to samé z nehty.Hlavně že to drží né.je škoda,že nepodporujete český trh.Až spousta nehtařek z čech bude muset skončit a vám tu zbude pár krásně malujících,ale nehet ničících vjetnamek,tak pak možná sami zapláčete.až vás nebude mít kdo z českých nehtařek vzít až budete mít propilovaná bolavá lůžka.s pozdravem všem co chodí k češkám Hanka Liberec

Autor: Alča, IP: 78.157.161.8 | 21.3.2010 20:50:21

No abych se přiznala, tak k vietnamcům chodím už nějakou dobu a nemám si na co stěžovat. Před tím jsem chodila k nechtářce a hrůza… :-? Gel byl hrbolatý, do dvou týdnů se odloupal a to ani nemluvím o tvaru. No prostě strašné. Když jsem chtěla acrylové nehty tak se vymlouvala a pořád mi chtěla dávat jenom tipy a gel. K tomu to zdobení…no pokaždé mi tam na silu něco nakreslila, nalepila…no hrůza. Nemám moc ráda přeplácané tak mi to bylo nepříjemné! :-x Vyzkoušela jsem ti tedy vietnamce a úplně něco jiného. Nehty mají krásný tvar, zdobení super a i prostředí salonu je parádní! Jediné co vás zaskočí je cena. Musíte počítat s tím, že čím víc zdobení…tím větší cena, prostě se ptát předem.
A ještě jedno. Ohledně broušení…já nemám problém s bruskou i u nechtářky mě to nepálilo, ale moje mamka chodí na nechty také a když chodila k nechtářce tak ji to strašně pálilo (i obyčejným pilníkem), když ji to mamka říkala, tak se ji jenom posmívala, že má citlivé nehty. Tak bruskou to ani zkoušet raději nechtěla.Když ale poprvé přišla k vietnamcům tak zírala. Brusku ani necítíte, mají jemnou ruku a hlavně pečlivou. Také si je nemůže vynachválit!
Dle mého názoru můžete natrefit jak na špatnou nechtářku tak i na špatné „vietnamce“. Takže raději nikoho neodsuzuji :-)

Autor: Jana, IP: 89.103.20.210 | 22.3.2010 14:22:08

I já zavítala k vietnacům na nehty.Bylo před plesem moje známá co dělá nehty bohužel onemocněla a já měla den na to abych našla náhradu.Tak jsem zašla k vietnacům.Poprvé bylo vše skvělé,nehty paráda.Šla jsem tedy i po druhé.Pak mi pár nehtíků odpadlo a co jsem nenašla..plísen.Ted mám skoro na všech nehtech plísen a snažím se jí co nedříve vyléčit.Musím říct,že jim jde pouze o peníze.Dodržo­váním hygieny a dezinfekcí se vůbec nezajímají.Já si ted nehtíky dlouho nedám a jestli vůbec někdy ano,tak si pořádně rozmyslím a zkontroluju kam půjdu!

Autor: Ivana, IP: 78.136.159.207 | 23.3.2010 22:11:37

Zkušenosti s vietnamskými nehty mám děsivé, 7 měsíců trvalo, než se ta jejich modeláž zahojila a odrostla – nikdy víc – příšerný materiál a seriová výroba bez ohledu na kvalitu vašich vlastních nehtů a hygiena nulová. Zato máte úsměv pod rouškou a stále se opakující slusi-moc slusí, krasny moc krasny -za 600-.Kč.Zdaleka se jim vyhnu !

Autor: Petra, IP: 95.82.141.35 | 24.3.2010 11:26:12

NEVĚŘÍM TOMU CO TU ČTU..za mou několika letou praxi jsem viděla tolik zničených nehtů od ťamanů,že mi je blivno,jen když si na to vzpomenu!Musím souhlasit s panem Tomášem!Ženský,vy vůbec netušíte co riskujete!Nechá­pu,jak můžete mít důvěru k někomu,kdo Vám lže.Ještě u žádného ťamana jsem neviděla doopravdy přiznaný materiál.Všichni Vám řeknou,že pracují s gelem!Ťamani pracují s acrylem a né s přiskyřicí IVANO!Acryl moc českých nehtařek nepoužívá,ale najde se jich pár a myslím,že Vaše zdraví za to hledání stojí!Ženy,Vám kterým nedrží gel a drží Vám materiál od šikmoušů musím říct jen to,že nehty máme každá jiné,to co drží jedné,nemusí držet druhé,mám plno klientek,kterým drží jen acryl a ať jim dám cokoliv jinýho pohořím..prostě vaše nehty jiný materiál nepoberou,ale proč si kvuli tomu ničit nehty a hazardovat,že jednou odejdete bez nehtu a s velkou bolestí a nadosmrti zničenými nehty?!Ťamani nevědí,co je hygiena!Viděl je někdo postříkat Vám ruce,než začnou pracovat..

Autor: Petra, IP: 95.82.141.35 | 24.3.2010 11:35:53

..a nemluvím o vydesinfikování nástrojů.Co já znám nehtařky,tak každá každý použitý pilník hned po klientce veme a vydezinfikuje,to samé frézu od brusky,stůl a všechny nástroje co používala.Neříkejte mi,že jste tuto činnost viděli u ťamanů?!Říkáte si o plíseň a jiné kožní nemoci.Možná že pár šikovných ťamanů po světě lítá,ale ještě jsem neviděla nehty od nich,které vydrží pěkné po celou dobu nošení.Buď žloutnou,nebo neumí udržet tvar,nebo se zdobení oškrábe..upřímě sem neviděla žádné hezké nehty od ťamanů!Zati jsem viděla plno propilovaných lůžek,propilovaných kůžiček u nehtů,plísní a jiné neuvěřitelné úkazy..jednou mi přišla paní a její nehty smrděli jak zapařený pánský batoh,ve kterém jsou týden špinavé věci z fotbalu..pře­demnou byla u ťamanů..co s tim máme my dělat?!Jediné co nám zbývá je odkázat vás na doktora a držet vám pěsti,což je dost žalostné. Holky přemýšlejte o tom co pro sebe děláte a s čím hazardujete!

Autor: Štěpánka J., IP: 78.136.188.143 | 24.3.2010 21:44:23

Já jsem k nim šla jednou – už je to rok, na zvedavost jsem škarede doplatila a 3 měsíce chodila na dermatologii. Mezitím moje bývalá nehtařka odešla na mateřskou a tak jsem zkusila salon nehtové techniky v Krči – jenže to fakt není pro normální ženský 1650,– za nehty to nemůžu. Měla jsem ale štěstíčko, že jsem si právě tady na diskuzích našla super nehtařku-.a musím říct, že je fakt dobrá -mám od ní nehty jak nové, tak doplňko -nové stojí třetinu a jsou myslím i hezčí než z té Krče a taky k ní chodějí ženský s nehtama zničenýma od ťongů – pokud potřebujete tak lenka-nehty.cz tam máte vše potřebné

Autor: Kaja, IP: 90.177.62.222 | 24.3.2010 22:11:06

Ahojky, tak ja teda nevim, ale kvalitu u nich nehledejte, to je jako si dat spatrne jidlo, cena odpovida kvalite. Ja chodim do Nail design JP na Jiriho z Podebrad k Janicce a ta mi nehty udela za 50 minut a drzej mi krasne 5 tydnu. Chodi k ni hodne znamych osobnosti Bendov Alice, Aichmajerova a spol a to je dukaz, ze tyto damy nemaji cas si chodit opravovat nehty kazdej tyden a na kvalitu si potrpi. Proste na krase se setrit neda.

Autor: ..., IP: 84.246.166.1 | 4.4.2010 14:15:08

Já si nechávala dělat gelové nehty, sice ne na nohy, nýbrž na ruce u vietnamek na Budějovický … nový tam dělají za 850 a doplnění za 700, což je docela dost, ale studentkám do 17ti let dělají za 150 …já tedy platila 200, protože se připlácelo 50Kč ještě za třpytky…no, uvidíme co to vydrží, ale zatím to vypadá pěkně :) Přikládám Vám fotky mých a kamarádčiných nehtů… ;-)

"Foto mých nehtů“: http://pictureup.cz/…p4030044.jpg

Foto kamarádčiných nehtů

Jaké zkušenosti máte Vy? :-)

Autor: Alice Šnajdrová, IP: 78.136.162.61 | 4.4.2010 21:49:37

Já mám jen otázku – proč stojí ty nový nehty u Vietnamců na Budějovický 850,– pro normální ženský, a pro studentky jen 150,– Je to tak, jak říkají ženský , studentky mají obvykle (ne vždycky) mladé zdravé a odolné nehty, které vydrží i agresivní materiál nebo větší zbroušení, a následky se dostaví sice později, o to horší, že to nepoznáte hned.
V Praze je docela dost vynikajících nehtařek, které dělají krásnou modeláž a zdobení od 450 do 650. Kč a můžete si vybrat materiál, který Vám vyhovuje a je certifikovaný, nezávadný a hlavně nepáchne a není agresivní.
Je to věc výběru.

Autor: Petra, IP: 213.226.224.30 | 7.4.2010 15:45:41

Foto je vyfocené, tak že není nic poznat.. takhle bych řekla, že jsou ok. Ale 1.nehty jsou vždy povedené.. nebo by měly být.. ale podruhé uvidíte zda umí udržet tvar. Nepřeji Vám nic špatného, ale snad nebudete mít prolémy.. já osobně nejsem tak bohatá, abych si kupovala levné věci a to samé platí o péči o mé tělo. Větnamci umí udělat pěknou paseku a léčení není nic příjemného a taky to většinou nějakou kačku stojí.

Autor: Martina, IP: 85.71.125.111 | 10.4.2010 14:06:24

Proti vietnamcům nic nemam,ale proti jejich práci ano.Bohužel,každý si musí přijít sám,co je kvalitní a co ne.jako na to přišli lidé s oblečením,tak na to přijdou se službami.Zákazníci jsou pouze laici,ti nerozumí chemickému složení materialu,který tito zaměstnanci používají.Proto vám napíši jen dva případy,které mohou nastat po delším nošení vietnamských nehtů.Po tomto neschváleném materiálu,který používají,vám mohou znecitlivět konečky prstů,přestat růst nehty,vzniknout alergie.To nemluvím o propilovaných nehtech,kdy vam na nehtu vzniknou nenávratné deformace.Prosím začněte používat rozum.

Autor: jana.pavlikova, IP: 212.158.136.83 | 13.4.2010 15:24:23

K asiatům chodí chválí je pouze ti co nemají peníze na to zaplatit kvalitní nehtařku, asiati prodávají od polevky až po maso všechno falešné, proto bych mněla strach jen se dotknout jejich gelu. To je můj názor, proto jsem si začala dělat nehty sama, jelikož mám míň peněz. Shodou okolností kamarádka má gel koupený na e-shopu je čínský a má nálepku českou a našla tam blombu ze zubů Tak hned ten e-shop dává na hygienu. A těch překupníku je tam 70%.

Autor: Gábina, IP: 78.136.139.212 | 21.4.2010 23:07:45

Vietnamská nehtová studia jsem vymazala ze svého života poté, co mě po modeláži skoro znecitlivěly prsty, na drahé salony kde jsou nehty od 1200,– výš zrovna teď fakt nemám, stejně tak jsem vyřadila nehtařky, které dělají nové nehty 2 a více hodin, a hučky samoučky, které dělají že umí a neumí nic a dělají podezřele levné nehty s největší pravděpodobností načerno.
Našla jsem si příjemnou, spolehlivou nehtařku, která svou práci umí, a při tom se stále učí a hlavně ví, co normální ženská pro své ruce potřebuje . Jezdím za ní sice do Prahy, ale mám klid a jistotu, nehty mám za hodinku kompletně nové i se zdobením a našla jsem si ji tady na diskuzi.

Autor: Zuzka Bau. , IP: 94.241.64.226 | 26.4.2010 19:19:38

Tíng-tongy jsem zkusila jednou, víceméně ze zvědavosti a ani nevíte jak ráda jsem se vrátila ke své nehtařce. To zdobení od nich sice bylo docela hezké, ale tvrdý a obří nános na nehtech byl spíš odpuzující a hlavně mi to připadalo, jako by to nebyly moje nehty, a když mi to pak ta moje manikérka sundavala, divila jsem se jaký papírový nehtík mi pod tím zbyl i když to ty vietnamci ani moc nebrousili. Jak jsem se dočetla je to jejich materiálem, je leptavý a agresivní – zřejmě to nebude pro kosmetické účely a tak už nikdy, nejsou ani levní, ani kvalitní – ale umí hezky zdobit. To ta moje umí taky a ještě má certifikované materiály, moře barev a ruční malbu jakou chci-žádné sériovky. Doporučuju lenka-nehty.cz pro všechny normální ženy, dívky i seniorky z Prahy a okolí

Autor: Vlaďka, IP: 94.241.76.117 | 1.5.2010 22:40:37

Zkušenosti mám zlé, bolavé a nikomu je nepřeju. Ani nevíte jak ráda jsem se vrátila ke své manikérce, a uvědomila si, jak obrovský rozdíl je v materiálu, v provedení práce a taky v domluvě, vstřícnosti a pochopení k zákaznici. Už jsem na tom dobře a má zase zpátky svoje krásně modelované a jemně zdobené nehtíky. A ještě něco – asijci nejsou levní -je to právě naopak.

Autor: marcela, IP: 77.242.90.251 | 3.5.2010 09:40:57

Já se nepřestávám divit,u nás jsou ještě ženský,co hledí víc na cenu než bezpečnost svého zdraví…jen pořád nechápu,že toto hygienu u nás „nezajímá“(nebo nechce z nějakého důvodu zajímat??)…Učily jsme se na kurzu řádné dezinf.všeho!!! Tyto přípravky nejsou zrovna levné, takže to pěkně ušetří na úkor zdraví zákaznice.A oni to mastí jak jsou ostatně asi zvyklí ve všem,jak se jim zlíbí.Nohy,ruce kadeřnictví…vše můžou dělat na min.prostoru.Jak­to,že to jde??Materiál bůhví z čeho…no to snad není ani možné????

Autor: Denisa, IP: 90.180.38.105 | 9.5.2010 12:40:29

K vietnamcum na nehty jsem chodila od prosince 09. Bylo me divne, proc samy vietnamky ten jejich slavnej akryl na nehtech nemaj. Po dvou mesicich jsem si vsimla zluteho fleku na jednom nehtu,ale bylo me receno „to je dobry“ a tu zacinajici plisen me roznosila po vsech nehtech. To,ze to je plisen me doslo celkem vcas,nehty jsem hned sundala,dosla si na kozni,dvakrat denne pod nehty kapu Batrafen a cekam az to odroste. gelovky jsem nosila 12 let a nebyl problem,muzu si za to sama. Chtela jsem u nich zkusit i pedikuru,ale spinava,hnusna vana me predem odradila…A verim,ze ten jejich material je fakt jedovatej,dvere maj otevreny i v zime a stale vetraj :-))

Autor: Denisa, IP: 90.180.38.105 | 9.5.2010 12:51:26

A taky si myslim, ze Cesky podnikatele a zivnostniky hygiena a dalsi ustavy dost dusej, pokutujou nas za kazdej nesmysl a vietnamcum tady vsechno prochazi, klidne brousej deset zakaznic jednim pilnikem,to udelat Ceska nehtarka tak se nedoplati!

Autor: Jana, IP: 85.132.143.40 | 10.5.2010 14:55:23

tázka pro Michaelu: To Vám řekl kdo, že se přírodní nehty musí pořádně zbrousit, aby držely? To je pěkná hloupost. Ano na přírodních nehtech se pilníkem odstraňuje tukový film. NE, ŽE ZBROUSÍTE TLOUŠŤKU PŘÍRODNÍHO NEHTU!!!!!!!!!!­!!Poté musí nehtařka použít čistič nehtu a kvalitní lepidlo, kvalitní materiál. Toto je základ kvalitní práce a nehtů. Vřele doporučuji Trosani.

Autor: Lenka, IP: 83.208.24.135 | 10.5.2010 20:59:29

Cauvec holky… přicházím s objektivním názorem :-) to, že se tu vietnamci ocitli, je problem naseho statu, bohuzel s tim uz nic nenadelame – jsou vsude, ja jsem si jejich sluzby vyzkousela vubec poprve v USA asi pred 10-ti lety, kde jsou take na kazdem kroku… avsak, to, ze se tu stale drzi, je uz problem nas, jelikoz je rada z nas navstevuje. Samozrejme – prisli s cenovou politikou, o ktere se nam – ceskym nehtarkam – ani nezdalo. Vicemene udelali to, ze kompletne prehodnotili trh, takze ceske nehtarky nyni musi pracovat levneji (driv nebo pozdeji). Diky nim jsem si ale uvedomila, jak pecliva je moje prace a ta cena (400 – 600Kč) je skutecne opravnena. pokračováni:

Autor: Lenka, IP: 83.208.24.135 | 10.5.2010 21:00:24

Oc nam vlastne jde je, abychom delaly nehtiky, ktere budou dobre vypadat co se tvaru, delky a zhotoveni tyce, aby nehty drzely a abychom dali nasim klientkam neco navic – a to je prave to, co v zivote u vietnamcu nenajdete.. kde je zakladni pece – manikura, kde je desinfekce, a kde je to prijemne slovo, ktere vam vlastne udela z prace jako na bezicim pasu, prijemny relax, odpocinek… kavicka nebo bylinkovy cajik, prijemna hudba a osobnost naproti vam, ktera vam dokaze poradit ci doporucit. To je ta nadhodnota, ktera nam a snad i vam u vietnamcu chybi a vzdy bude chybet… Je pravda, ze vyrostlo v posledni dobe manikerek a nehtarek jako hub po desti a ne kazda je sikovna od prvniho dne, ale zensky, apeluji na vas – podporujte cesky trh, dejte si tu praci a najdete si kvalitni ceskou nehtovou designerku a ocente nasi ceskou praci. Zdravi Lenka z Brna, nehtova designerka.

Autor: jiřina, IP: 90.177.128.225 | 15.5.2010 22:44:25

Jsem z Brna, vyzkoušela jsem asi deset našich českých nehtařek a nikdy nebyly nehty podle mých předtsav, budto byly moc tlusté nebo se mně po dvou dnech začaly odchlípavat, od té doby, co chodím k číňanům mám nehty krásné…takže až budou naše české nehtařky dělat tak pekné nehty jako číňani, tak se k nim možná vrátím… ;-)

Autor: Ela, IP: 89.176.91.246 | 15.5.2010 23:03:55

Nehty jsem měla přes půl roku v kuse, spolupráce byla šílená, nehty byly hezké jak kdy. Ale co je nejhorší, zničilo mi to neuvěřitelně nehty. Z pevných lesklých nehtů jsem měla hnusné zažloutlé a měkké, lámavé. ROZHODNĚ NIKOMU NEDOPORUČUJI!

Autor: Klimešová, IP: 62.129.43.90 | 17.5.2010 12:42:59

Holky, neblbněte…je známo, že asijci používají k modeláži přípravky, které jsou rakovinotvorné!!!!

Autor: Martina, IP: 62.240.178.239 | 18.5.2010 21:22:36

Já mám teda zkušenosti s vietnamci strašné!Měla jsem svoje krásné zdravé nehty, až mi jednoho dne kamarádky poradily, že vietnamci dělají krásné a levné nehty,vypadaly fakt pěkně, tak jsem si řekla proč ne. Když mi ty nehty vietnamka zbrousila a poté mi nanášela gel jak tvrdila(byl to samozřejmě acryl) šíleně to pálilo. Jelikož jsem byla na nehtech poprvé tak jsem si myslela,že je to normální, ale nehty mně bolely celý den, nemohla jsem ani na nic šáhnout až druhý den to přeslo. Sice nehty vypadaly fakt pěkně ale postupem času začaly žloutnout a dokonce se pod nimi tvořily snad vzduchové bubliny, alespoň to tak vypadalo:) No nakonec jsem k nim šla ještě dvakrát a rozhodla jsem se s tím skončit, když mi kamarádka, která mi nehty doporučila oznámila, že má plíseň. Nehty mám zničené, zalamují se a už mi asi ani nenarostou. Kvalita žádná, hygiena vůbec a ten smrad, když mi to dělali..opravdu jak ředidlo. Takové svinstvo si na tělo fakt nanášet nenechám, zdraví máme jen jedno!

Autor: Martina, IP: 62.240.178.239 | 18.5.2010 21:37:04

a ještě k tomu, že ty jejich brusky nedesinfikují­..Musím říct, že v ,,salonu" kam jsem chodila měli vietnamci klientelu opravdu ,,různou". Díky jejich nízké ceně se mi jednou stalo, že vedle mne čekala paní, která byla úplně opilá, špinavá, no prostě každý si to dokážě představit. Takže pokud vám nehty tou bruskou pilují po takové dámě (ani si nechci představovat jakou měla špínu za nehtama :-?)tak se ani nedivím,že můžete chytnout plíseň a kdoví co ještě. A peklo jsem si prožila nejen, když mi nehty dávali ale taky při jejich odrůstání. Je pravda, že vietnamské nehty drží ooopravdu pevně,ale to má taky své nevýhody, když byl totiž nehet odrostlí tak do půli mého stalo se mi, že se mi zalomil i s mým až do masa takže mi tekla krev a bolest to byla opravdu nepředstavitelná. Doufám,že ty z vás které k vietnamcům na nehty chodí nebudou mít tak strašné zkušenosti jako já, protože opravdu nikomu bych tyto problémy nepřála.

Autor: šárka, IP: 80.78.156.11 | 20.5.2010 13:32:21

včera byly dvě mé známé na shopingu u vietnamců na gelovky.Platily 200,–kč na studenta.pilník použila nehtařka jeden..a kdoví na kolik lidí před něma.!! moje a ani jiná nehtařka si nemůže ani jedno dovolit !! proč ??
musí používat drahý schválený gel a dodržovat hygyenu !!

Autor: šárka, IP: 80.78.156.11 | 20.5.2010 13:35:49

já podporuju jenom naše živnostníky!!! nejsou línější než vietnamci,ale nemají stejné podnikatelské podmínky,a musí platit daně !!

Autor: šárka, IP: 80.78.156.11 | 20.5.2010 13:51:41

a souhlasím s panem tomášem…viz názor. nehty dělají pěkné,jsou šikovní,ale chtěla bych opravdu vidět ten zázračně levný gel!!! kdyby to šlo,copak by ho nekoupily i naše nehtařky a slevnily ?? tento měsíc se na naší hlavní ulici v centru města zavřely další 3 obchody…bohužel naši živnostníci…co tam bude ?? desátý sekáč nebo bistro..nebo obchod s trpaslíkama nebo směnárna…bar…her­na…kolikátá na jedné ulici ???

Autor: Monika, IP: 78.136.181.99 | 21.5.2010 20:28:04

Někdy pochybuju o tom, jaké kurzy a školení ti asijci absolvovali/y, jak získaly povolení hygieny, hasičů, kdo kontroluje jaké mají materiály, většinou jsou jiné než kosmetické, ale u nás jde všechno a nemusí umět ani jazyk jako jinde v Evropě – bohužel. Podle toho pak ta práce u některých dopadá jak dopadá- ale klientela následky poznává až dodatečně. Jak zjišťuji, mnoho českých nehtařek a kvalitních profesionálek má moře zkušeností s tím, jak napravit chyby vzniklé asijskými materály -nikoliv malováním nebo zdobením. Pro celou ženskou část naši rodiny přestala vietnamská studia existovat – mám svou kůži a nehty příliš ráda, než abych si je nechala ničit a ještě za to platila.Tam už nevlezeme ani za nic.

Autor: aja_vanilka, IP: 85.70.32.128 | 11.7.2010 22:44:27

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s Nehtovým studiem vietnamců na chodově?? Nebo nevíte nějakou dobrou, cenově přijatelnou nehtařku z Prahy? Chtěla bych si nechat udělat akrylové nehty, ale 1000 kč se mi za to dávat nechce… 8-)

Autor: aja_vanilka, IP: 85.70.32.128 | 11.7.2010 22:45:51

jo a ten chodov je to Beauté Nails Studio :-D

Autor: Babeta, IP: 78.136.167.203 | 26.7.2010 20:15:59

aja vanilka – To jsou ti Vietnamci v Jarníkově ul. -tam už ani náhodou. To zajdi na gelovky třeba i Tině Šnedorfové do Petýrkovy ul, nebo jestli chceš něco profi a netuctového :-)tak k Lence Techlovské do Leopoldovky – ta dělá akryl i akrygel nebo jen gel -cena kolem 5OO za nové ale obě mají kvalitní materiály, ale taky dost práce – hodne zdaru :-)

Autor: Astak, IP: 94.113.210.78 | 26.7.2010 22:05:57

Na nehty u ťamanů jsem byla před dvěma roky před vánocemi.Po týdnu se mi některé začaly odlupovat,tak jsem si je nechala opravit.Zbrousili mi je až do krve a opětovně nanesli akryl.Do týdne se mi nehty opětovně začaly odlepovat.Některé se mi podařilo pracně odpilovat a ostatní byly tak zničené,že na nich byl jen tenký povlak.Neskutečně to bolelo,i pouhé mytí rukou byl horor.Následovala plíseň,kterou mám dodnes a nemohu se jí zbavit.Nehty mám jako papír,třepí se a jsou zdeformované.Nikomu nedoporučuji nechat si udělat levné nehty u ťamanů.Měli by je hnát k zodpovědnosti aby nahradili škodu těm,kterým zničili nehty!!!!!!!!!

Autor: Kristýna Švecová, IP: 78.136.143.168 | 5.8.2010 22:28:43

K Vietnamům – už nikdy – byť by měli sebelepší ceny a sebeusměvavější nehtařky, jejich materiál je hrozný a kvalita práce – ani nemluvím – tedy alespoň v těch 4 „salonech“ kde jsem byla. Levné nehty opravdu nejsou levné, ale pořádně drahé a dost zničené. Našla jsem si tady v diskuzích opravdu kvalitní, spolehlivou nehtařku, dělá profesionální práci a něco ví nejen o tom řemesle, ale i o anatomii a hygieně a opravdové kvalitě služby.

Autor: Negativni zkušnost s Vietnamci, Národní 25, Pasáž Metro, IP: 188.95.127.232 | 6.8.2010 01:08:33

!!! Pozor, po pár návštěvách Vietnamského studia (Pasáž Metro, Národní 25, Ph1), kde jsem byla zpočátku spokojená s přístupem, rychlostí a odolnosti umělých nehtů, jsem zjistila, že hygiena a desinfekce nástrojů naprosto chyběla. Za celou dobu jsem nezažila, že by nástroje, brusky atd. po předchozí klientce sterilizovali, jednou na konci směny jsem zaregistrovala, že je jen opláchli pod vodou v umyvadle, kde chybělo i mýdlo. Bohužel jsem si tyto závažné nedostaky uvědomila teprve, až když jsem tam chytla plíseň nehtů, vč.nehtové lůžka a to takovým způsobem, že mi jeden nehet slezl vč. umělého a druhý je „pouze“ ohavně plesnivý a je otázka času kdy taky odpadne atd. Varuji všechny před tímto studiem a ostatními studii, kde nepoužívají sterilní nástroje a hazardují s Vašim zdravím za Vaše peníze. Na kožním mi bylo sděleno, že léčba zdevastovaných a nemocných nehtů bude trvat několik měsíců, nehledě na to, jak dlouho bude trvat, než chybějící nehty dorosout, tak abych mohla někomu zas podat ruku :-(
Až teď si říkám, jak jsem mohla být tak naivní a takhle dopadnout. Je neuvěřitelné, že tyto zkušenosti (jak tady pročítám) nás má mnohem víc. A udivuje mě, že hygienici tato nakažená a plesnivá studia ještě nezavřeli! Buď jsou studia pračkami peněz nebo jsou naši hygieničtí byrokraté podplaceni, jinak to nechápu, že něco takového může vůbec v Praze fungovat !!!

Autor: Soňa, IP: 212.67.92.35 | 9.8.2010 14:28:04

Zdravím, musím říct, že jsem dneska snad pročetla všechny diskuze na téma umělé nehty. Za sebe musím říct, že jsem chodila k Vietnamcům rok a nemůžu říct proti jejich nehtům nic, samozřejmě ta komunikace je horší a prostředí „trochu“ zapáchá. Ale nehty od nich byly pěkné a fakt držely, což jsem takovou zkušennost bohužel neměla z dřívějška od českých nehtařek. Ale po obří chvále na paní Lenku jsem se k ní objednala a jsem zvědavá jaký to bude rozdíl. Je fakt, že ta čekací doba je trochu protivná, u Vietnamců to šlo kdykoli, ale doufám, že to bude za to stát :-)

Autor: Mihokova Maria, IP: 89.176.171.82 | 14.8.2010 09:15:50

Tak preji vsem hezky den jak se tak koukam na tady ty vskazy tak jenom ziram ja osobne s vietnamcama mam skusenost jenom dobrou chodim k nim pravidelne a mile damy zadna zena tedy nase ceska neumi delat rychle nechty a hlavne to malovani je nadherne taky i ta kvalita take se musite umnet starat o sve nehty tedy kdyz mate pravidelne umele nechty take si musite dat pauzu alespon 2-mesice a tak ja vam garantiji ze nebudete mit zadne problemy…

Autor: martikiii, IP: 89.102.209.146 | 16.8.2010 23:44:50

Hezký den :-)
ad Mihoková Maria- nehty dělám už dlouho, ale nevidím jediný důvod, proč by se měly dělat dvouměsíční pauzy v modeláži. Sama nosím nehty již asi 15 let, mám zákaznice, které bez sundání nosí nehty ode mne více jak 10 let a také nemají nejmenších potíží. Jediný důvod k sundání nehtů je, když má někdo nehty pinchované a pro zachování jejich tvaru, je třeba co 3–4 měsíce nehty sundat a (podotýkám, že bez pauzy) opět namodelovat.
Co se týká nehtových studií vietnamců, nevadí mi. Vadí mi jen to, že se ze strany úřadů přistupuje odlišně k nám, českým nehtařkám a k nim.
Ve městě kde bydlím, zrovna otevřeli dvě studia, ale žádný odliv svých zákaznic nepociťuju, jen se trochu bojím, že nebudu z časových důvodů moct zachraňovat ty, kterým práce vietnamských nehtařek nebude vyhovovat.

Autor: jana, IP: 78.102.220.185 | 17.8.2010 17:41:40

Dobrý den,

musím přidat svou zkušenost- nehty od vietnamců byly sice nádherné a vydržely, ale po sundání to byla katastrofa, jelikož mi zbrousili nehet až na lůžko – takže regenerace nehtů po této aplikaci byla více než vyčerpávající.

Autor: Terka, IP: 85.93.118.163 | 18.8.2010 13:28:44

K ťinťongům jsem chodila asi půl roku. Nehty byly zpočátku krásní držely, to, že trošku žloutly jsem přikládala náhodě. Pak jsem se jednoho večera probudila, nehty mě pálily, bolely a táhly. Druhý den jsem chytla do ruky zbrkle motokáru a nehet mi skoro odskočil!!!! Ne že by se odloupl nebo třeba odchlípl, ale vyloženě odskočil i s tím blbým akrylem… Kromě toho, že jsem si musela dát 4měsíce od nehtů pohov, protože moje nehty pod akrylovkami byly jako papír, nekdě úplně do krve, nemohla jsem chytit první měsíc do ruky ani blbou skleničku, protože se mi nehty postupně odlupovaly a pod nimi moje prostě už nebyly…když jsem to vyprávěla mojí současné nehtařce, valila oči. Mám šikovnou paní, která dělá nehty už nějaký ten pátek a jsou od ní precizně udělané, mají nádherný tvar a nejsou zbytečně tlusté. Vydržely i týden na raftech a jiné, horší aktivity a vždycky držely jak přibité. To, že jsem měla akrylovky jsem se dozvěděla až od ní a příště, až uslyším: Geeel, stoprosent geeel., budu se bít… :-x

Autor: Míša, IP: 213.220.200.14 | 18.8.2010 14:38:16

ahoj Terko, tak to je teda síla s tim co jsi napsala, chci se zeptat ke které paní chodíš, kolik stojí a kde sídlí…hledám někoho na Praze 9 kdo by uměl krásný nehty a měl na to kurs

Autor: Míša, IP: 213.220.200.14 | 18.8.2010 14:59:37

Ahojte, chtěla bych se zeptat, kam chodíte na nehty (kromě vietnamců), také jsem u nich byla a ten akryl už bych taky nikdy nechtěla, chodim k jedné nehtařce ale je drahá a ta práce za ty peníze nic moc :-( Prosím můžete mi někdo doporučit nějakou dobrou a nijak drahou nehtařku na Praze 9? posílejte na Chalea@seznam.cz, děkuji Míša

Autor: Štěpánka , IP: 94.113.171.24 | 19.8.2010 23:18:19

Jsem také nehtařka a upřímně mě tady v Olomouci ti čičmundi vadí.Slovo hygiena jim opravdu nic neříká.Na nehtech u nich jsem byla v Jičíně před více jak dvěma lety.Zdobení bylo pěkná,ale to bylo tak vše.Odcházela jsem od nich s nehty zbroušenými až do krve a navíc jak mi ořezávala ta čičmunka kůžičku,tak z šesti nehtů mi tekla krev:-(No hrůza jako z hororu a navíc ta cena nebyla taky nejmenší…Ale to co měla čekalo až začaly nehty odrůstat hrůza.Dobrého půl roku jsem je dávala dohromady.A teď jsou tu na každém rohu a blbnou nám tu všem hlavu.Jeden můj známej z hygieny z Brna dělal kontrolu v jednom z těch jejích salonů a světe div se museli to zavřit,protože používali akryl na lepení trubek ve stavebnictví.Dobré ne??Tak se nedivte,proč se pod nehtem dělá plíseň.Nehet musí dýchat a né že tam naserou co jim přijde pod ruku.Máme tu plno dobrých nehtařek,jen je na lidech aby si uvědomily že tady ty šmejdy,co neumí ani česky,nedodržují hygienu a atd nechceme!Ženský neblázněte:-))

Autor: Lucka Licková, IP: 78.136.139.204 | 23.8.2010 21:08:47

Já se dala zlákat na Vietnamy na Praze 4 i přes to, že jsem byla spokojená u své nehtařky – udělala jsem to jen jednou a chci Vám napsat, že jsem se k Lence Techlovské znovu vrátila, ani jsem se nemusela omlouvat, bylo jí od prvního pohledu jasné co se stalo a taky kdo se na mně vyřádil. Chci tím jen říct, že tyhle asijské experimenty nejsou ani levné ani bezpečné – spíš naopak, Horší je, že to nepoznáte hned a pak už jen zoufáte nad svými kdysi upravenými a nepoškozenými nehty a hledáte pomoc. Štěstí bylo, že sem se měla kam vrátit :-)

Autor: zdenca, IP: 89.176.134.92 | 24.8.2010 10:37:35

měla jsem udělané nehty v asijském nehtovém studiu a byla jsem s nimi maximálně spokojená. neupadávali, neměla jsem s nimi žádný problém. jsou dražší ale vyplatí se. :-D

Autor: Pavlína, IP: 93.187.106.4 | 24.8.2010 11:20:27

MOJE DĚSIVÁ ZKUŠENOST S VĚTNAMCI!!! :-(

Jsem taky nehtařka, a jednoho dne, když jsem byla mimo domov mi náhodou uletěl nehtík, rozhodla jsem se že si zajdu doplnit ten jeden k Vietnamcům, zjistit jaké mají metody a tak. A taky jsem zjistila, paní která mi ho dělala mi ho až extrémě vybrousila, když jsem řekla že mě to bolí, smála se a pokračovala, bolest z broušení a smrad z těch jejich čínských pudélek byla ukrutná. Nechala jsem si udělat francii a bílé zdobení. Sice moc pěkné, ale po pár dnech se barva vymyla. A zbroušený prst mě bolel ještě týden.
Pak mě v mém salonu navštívily ženy, které byly po nehtech od vietnamcu. Jo jejich nehty drží, ale když se zlomí, zlomí i zdravý nehet pod tím…opravdu děsivý pohled, 2 nehty na každé ruce rozlomené tak že se celé hýbaly a šlo i maso vidět.Rozhodla jsem se tu vietnamskou hrůzu sundat at se bolístka zahojí. Ostatní nehty pod vietnam. modeláží vybroušené jako ten nejtenčí papír, poškozené a rudě červené.
…VIETNAMCI UZ NIKDY…

Autor: Camilla81, IP: 195.127.90.66 | 24.8.2010 11:56:50

ahoj.. viděla jsem pár hezky udělaných nehtů od větví, ale pak jsem taky viděla, co po nich zbylo na přírodních.. chtělo se mi doslova zvracet. Po větvích jsem nehty pilovala a ten smrad byl hroznej..
To že jsou nehty tlusté, dámy, které neděláte nehty, neznamená, že jsou špatně udělané.. Pokud se dělají gelem, tak se musí udělat tzv. C oblouk, aby nehet vypadal přirozeněji a nepraskal.. Když chce po mně někdo „placaté“ nehty, tak mu je raději neudělám vůbec a pošlu je jinam, protože vím, že placatý nehty dlouho nevydrží..
Vietnamci možná dělají lacino, ale rychle, tím pádem si vydělají za stejný čas stejně a možná i víc jak česká nehtařka, která se s nehty piplá déle, aby to bylo pořádně a tudíž za to chce víc peněz.. Za ty prachy si ale také (narozdíl od větví) nakoupí větší množství pilníků, aby měla na každou zákaznici jeden, kvalitní materiál a dezinfekci!!!
Ona totiž NÍZKÁ CEN není všechno, milé dámy..

Autor: šárka, IP: 80.78.156.11 | 24.8.2010 15:06:21

jedna známá má známou na hygyeně.byla na kontrole u asijských nehtařek u nás na obchoďáku.
máte tekuté mýdlo na ruce?nerozumět čésky-donesla jar
lékárnička ?sterilizátor??a papírky na kontrolu sterilizování??de­sinfekce??čis­tící prostředky??
celá kontrola byly v tomto duchu…
a jejich gely-to je kapitola sama pro sebe…
to je gel?–ano,gel
akryl gel?ano,akryl gel
pilníky? brusky? atd.humus.
podle zjištěných závad je to na zavření „studia“ale-
mohou jenom dávat pokuty,které nikdy nemají problém zaplatit.ale našim by to zavřít musely
a teď čtu v sedmičce,jak zvou do profesionálního amerického studia se skandální slevou!a levný,skandální materiál nakupují kde?
Další známá je nehtařka a tak jsme se o tomto nerovném postavení podnikání bavily.Říká-mně klientů neubylo,ale chodí noví se zničenýma nehtama od asiatů.Už je neberu,protože si zničím 3–5 pilníků ,jak to drží a nemám nervy brousit lidem nehty na maso.
takže dámy,které nemáme na nehty,tak si je zase upravme doma-ale k nim-nikdy!

Autor: Dana, IP: 88.101.145.122 | 24.8.2010 15:39:53

Nechápu , že tu dovolíme srát šikmáče do všeho. V některých městech je problém najít obchod se zbožím né od nich. A nehty,Za 600Kč????!Nehty se dělají od 420–700Kč.A ten jejich matroš co drží a urvete ho v lůžku i nehtem. Roušky chrání je a né nás atd. Zakázala bych jim v tomto podnikat. Našinec má problém v tomto oboru projít hygienou i když je čisto více jak v nemocnicích. A dotyční dostanou povolení hned. Nahoře huj a dole fuj.Ne jedna známá se spálila a pak lítala na kožní. :-(

Autor: iggi, IP: 85.70.106.62 | 25.8.2010 22:37:59

ja bych napsala : dole chuj a nahoře fuj :-D

Autor: Jana, IP: 213.192.60.23 | 27.8.2010 21:46:54

Ahoj všem
Pokud je klientka nespokojena, má deformaci způsobenou nehtařkou, má možnost obrátit se na soud a požadovat patřičné odškodnění, dotyčná pak zkončí.To je především věc klientely.Ve světě toto možné není, tam si nikdo nedovolí používat jiný materiál, než originál.

Jana :-P

Autor: Luci, IP: 77.236.208.42 | 28.8.2010 01:20:23

Nechápu všechny ty komentáře.. Moje teta chodí k větvým.. Takhle krásný nehty jsem opravdu ještě neviděla.. nejsou tak tlustý a když odrůstaj ani by to člověk nepoznal! Ještě se jí jedinej neulomil, chodí tam něco přes půl roku a cena taky pěkná :)
To že berou práci českejm nehtařkám je věc druhá.. Konkurenčí boj je ale všude..

Autor: Marianna, IP: 85.207.118.180 | 2.9.2010 17:57:27

Vazene damy,
moje kamaradka ze stredni je vietmnamka a jeji matka prave dela v jednom z tech salonu v Praze. Nosim gel uz 4. rok a tak jsem se k ni chtela objednat na doplneni. Prestoze mela ruzne akce a furt hodne lidi, tak ma kamaradka me tam zakazala chodit, a to z toho duvodu, ze material je tak levny a nebezpecny, ze je dokonce skodlivy zdravi. RUce si davate kazdy den do pusy, licite se, roztirate make up po obliceji, to vsechno z toho toxickeho materialu zustava na pokozce. Na rozdil od materialu, ktery pouzivaji cesky v normalnich standardnich salonech je to levna sracka, kterou si zpusobite problemy. Tu je rozdil v cene…

Autor: šárka, IP: 80.78.156.11 | 3.9.2010 13:10:28

Děkuji Mariano,
konečně to snad naše holky pochopí!!!!!!!! není to výmysl českých nehtařek proti vietnamským!!! ale tady sranda končí…jak jim to může procházet???!!!
hazardovat se zdravím lidí!!! čtete to taky,lidi z hygyeny?? zavíráte oči-nebo co?? je to tak se vším obchod-jídlo,–pečivo-zelenina a smradlavé boty a hadry vše dohromady.myší bobky a noclehárna dohromady…podotýkám-je mi jedno kdo je jaké rasy-vadí mi že se neměří všem stejně!!

Autor: zuzi, IP: 77.48.187.12 | 5.9.2010 12:24:25

Chcete vědět jak vietnamci dělají nehty? Úplně na začátku si ve Vietnamu doma na gauči splácají Osvědčení o absolvování odborné rekvalifikace, pak to přinesou na český ŽÚ a protože u nás BOHUŽEL není možné si v mezinárodní databázi ověřit platnost takových dokladů – bez okolků tuto práci mohou provádět. BEZ LEGRACE – tohle mi řekla přímo paní úřednice.

To, že falšují materiál světových a vysoce kvalitních firem – též přímo od zdroje, jim je dost podobné a pročpak asi dávají 50% slevy na služby…

Myslím, že komentář o tom, jak takové nehtíky od nich vypadají a v jakém prostředí se provádí, už po tomhle není třeba…

A nechápu – PROČ se u nás podporují místo českých poctivých živnostníků takovéto pochybné komunity…

Autor: Terka, IP: 90.176.167.247 | 5.9.2010 14:58:56

Ahoj Míšo,
promiň, nějak jsem pozapomněla. Jsem z Olomouce, takže s Prahou asi nic, ale asi před deseti dny, jsem si s kámoškou koupila komlet sadu na nehty domů, jelikož jako studentka moc peněz nemám. Máme WZ nails Gely a drží, jak přibité, nepraskají. Nelámou se a vydrží i těžší práci – zvedání beden atd. na brigádě. Není na tom nic těžkého a naše nehty nás teď vyjdou na pakatel. Dokonce jsme i přišly na způsob, jak nenadstavovat tipy, ale jen modelovacím gelem. Takže kdo má nervy (dlouho to trvá) a kdo je aspoň trošku zručný, jděte do toho a pokud vám gel doma nedrží, zkuste akrylgel, ale myslím, že takhle doma je to asi nejlepší, pokud to člověk umí. :)

Autor: jana králová, IP: 88.103.2.149 | 5.9.2010 15:19:32

Já mám jen ty nejlepší zkušenosti.Nehty od asiatek se nelámou,nikdy jsem neměla probrusy do krve ani nic jiného.Nehty vydržely až 6 týdnů bez opravy,nemohu si stěžovat.Mimochodem pracuji v zemědělství a jezdím na koni,a přesto drží bez problémů.Králová Jana :-)

Autor: Olga Matuštíková, IP: 78.136.190.42 | 12.9.2010 22:44:01

Od vietnamců si občas dovolím koupit něco z textiku nebp umělé kytky nebo ponožky a kabelky – na jednu sezonu to vydrží i když se o kvalitě mluvit moc nedá – u nich je všechno napodobenina nebo rádoby originál. Co ale už nikdy nepoužiju je manikura, modláž nehtů, pedikura, nebo kosmetické a kadeřnické služby a jejich fastfoody nebo restaurace. To ne – na svou kůži,vlasy nehty a zažívací trakt nedám sahnout nebo ji jakýmkoli způsobem ubližovat. Je to vždycky riziko a dost velké, hlavně v materiálech, surovinách a taky způsopbu přípravy jídel i poskytování služeb. Mám ráda kvalitu, u služeb zkušenost, komunikativní přístup a velkou míru citlivé profesionality – a u jídla čisté a poctivé suroviny. Jejich american nails je jen nálepka na materiálu, který do kosmetiky nepatří.

Autor: Ester K., IP: 78.136.187.144 | 2.10.2010 20:38:48

Zkušenosti děsné – každého varuji – používají agresivní materiály a častop nemají žádné kurzy ani školení- ŽL si kopírují mezi sebou -výsledky vypadají podle toho.Ale zdá se že jejich služby na západě Čech hodně ubývají -Jak jinak když se po pár měsících projeví to svinstvo ale pozor stěhují se směr Morava a dále na východ.
Takové Orchid nails,Praha, Nails art Studio Brno, ¨nebo Honey Nails Boskovice jsou pořád Ti stejní-jen dávají stále větší slevu ale lidi a ženský už jsou vyučení a zažili si od nich svoje. Jen úřady a hygiena k tomu mlčí,mlčí a mlčí .jak dlouho a za kolikl?????

Autor: Peťulka, IP: 195.113.197.98 | 5.10.2010 13:11:44

Ahoj…já si dělám nehtíky sama a vyjde mě to mnohem levněji…občas udělám i kámoškám za menší peníz…

Autor: Andrea, IP: 92.62.224.27 | 6.10.2010 10:09:29

Ahoj holky,už 9 let dělám nehty,ale co dokážou naši Vietnamští spoluobčané,to je mazec.Chodí ke mě neštastnice co jim svěřili ruce a je jich cím dál víc.Takže české nehtařky nezoufejte,ono na ně dojde.Když budu používat jejich materiály,tak budu dělat nehty za 100kč a ještě vydělám :-P A jejich hygiena je otřesná.Proto taky ty kožní porblémy.A brus­ky?Tak to je taky mazec.Klientky mají pak opravdu kvalitní nehty :-PMějte se pa a k vietnamcům opravdu ne.A to neříkám jenom proto,že jsem nehtařka :-)

Autor: Maruška, IP: 88.101.115.9 | 11.10.2010 11:38:51

Ti co chodí na nehty k Vietnamcům nemají vkus, můj názor. Každy už pomalu pozná, odkud je máte, což je děsný. To, že zaplatíte směšnou částku za nehty ještě neznamená, že je máte kvalitní. Právě naopak, na nehtech máte smradlavou sr… Ale samozřejmě každýmu voní a líbí se něco jiného…Jooo a dál je podporujte, je jich tu málo :-D

Autor: šárka, IP: 80.78.156.11 | 11.10.2010 13:56:22

a teď jsem četla že jich dojede stovka do nemocnic,domovů důchodců jako zdravotní sestry…o-pair…nejsem proti nim,ale když nemají naši práci…

Autor: Eliška Hrubá, IP: 85.162.29.179 | 12.10.2010 11:41:44

Já nemusím pryskyřici-akryl od asijských nehtařů, myslím, že tento materiál tady byl po revoluci před 20 lety, už je tady gel. A velmi dobře dělá nehty gelové ve studiopino.cz jsou přirozené a vydrží do doplnění 4 až 5 týdnů. Praha 4

Autor: martina kalová, IP: 90.178.229.234 | 17.10.2010 12:56:57

ahoj musím se zastat vietnamců pokud si budou naše nehtařky účtovat
700 a více za nehty tak se nemůžou divit že ženský jsou radši k
vietnamcům.

Autor: Lucie, IP: 85.160.125.53 | 18.10.2010 09:45:09

Vážené dámy…jsem v šoku!Jste se snad úplně zbláznily!Jen dokazujete jak nedomýšlíte následky toho sajrajtu co vám dávají na nehty!!!!Vždyt je to rakovinotvorné,to vám je jedno?Nechat si za 600 leptat nehty a kazit zdravíííí?Je to technický akryl,proto je tak odolný,prostupuje vám přez nehty do celého těla a propilované,zničené nehty jsou výsledek okamžitý,ale co ten dopad na celé zdraví?A desin­fikovat nástroje je nokdo nevidí,vždyt se zamyslete proboha na možný dopad jejich neprofesiální práce!!!A pak si stěžujte,že tu nemáme práci a kažte dál náš trh…za pár let budeme větvím držet dveře a normální kvalitní věci se tu neseženou.Nejsem rasistka,ale regulovat by se to nějak mělo.

Autor: šárka, IP: 80.78.156.11 | 18.10.2010 13:46:48

p. Martina
kdybyste měla živnost a kupovala kvalitní schválené věci-s kontrolou hygyeny v patách,tak byste to taky nemohla dělat za hubičku!!

• odvody,energi­e,nájem.....

oni dají základ levně,ale přičtou si každou prkotinu a vyjde vám to stejně…na to už naše ženy taky došly–mimo zdraví

Autor: martina kalová , IP: 90.178.229.234 | 18.10.2010 21:28:42

p.šárka
jak mi vysvětlíte že některé české nehtařky si řeknou kolem 500–600
tak to ještě pochopím ale nekteré nehtařky nevědí co by si za to řekly

Autor: Seya, IP: 93.99.158.98 | 18.10.2010 21:38:37

u vietnamců jsem si nechala udělat nehty přesně před rokem(na taneční) a vydržely téměř do vánoc, kdy jsem je sama sundala protože se mi nechtělo za sundání platit(hloupý nápad-nehtíky držely a po sundání pár dnů bolely, ale zažloutlé nebo nějak drasticky zpilované nebyly)… na nehty jsem si nemohla stěžovat, vydržely celou dobu nepoškozené, vypadaly moc hezky(mám široké nehty, tak jsem se ze začátku obávala jestli mi z toho neudělají umělé lopatky) a každý mi je chválil… co se týče práce:trvalo to něco přes hodinu a jediný problém byl v komunikaci- „rovny“, „dokulata“ a „hotovo“ opravdu není dostatečná slovní zásoba, ale o tom jindy
a k té hygieně: nepomatuji si už přesně jestli mi ruce desinfikovali nebo ne, každopádně všichni muži(!!!), kteří měli s modeláží co dočinění měli roušky. „studio“ se nachází v menším městě, ale zdá se být dost populární-musela jsem se předem objednávat a i potom jsem chvíli čekala, čekající zákazníci mohli přihlížet jejich práci nebo se dívat na televizi(ve vietnamštině) což mi připomíná, že se tam přiřítilo jejich malé děcko a nadšeně zesilovalo nějaký začínající seriál, který nejspíš sledovalo pravidelně a pochybuji, že by nechali vlastní dítě volně pohybovat v „toxickém“ prostředí. toť ode mě vše, ještě zvážím jestli se objednám znovu, ale podle všeobecných reakcí na ono studio a podle mé vlastní spokojenosti doufám, že jsem narazila na tu ojedinělou vyjímku ;)
pěkný zbytek dne, slečny a dámy …

Autor: martina kalová, IP: 90.178.229.234 | 18.10.2010 22:22:57

znám plno českých nehtařek i z Prahy a za nové nehty si řekou 500–550 za dopnění 450 to mi chcete tvrdit ze používají taky nekvalitní material ?

Autor: šárka, IP: 80.78.156.11 | 19.10.2010 09:34:50

p. Martina
zeptejte se našich,co používají a oni vám to i ukáží.jak jsem psala-našim by živnost zavřely…a naše nemají možnost to pančovat.obejděte víc nehtařek.to nejsou moje výmysly a tady to čtete z celé čr.....u nás jsou taky s nima spokojené,než se jim něco stane..ale to je na každém,jak se rozhodne.Tato diskuse je o názorech..a že mají ceny 500–550kč?? někdo má živnost doma a nemusí platit nájem,někdo má levnější gely a taky se bojí,když zdraží,tak nebudou mít lidi…ale náklady se jim pořád zvedají…mám několik známých,kteří se tím živí a toto řeší…jsou i dražší gely,možná proto mají vyšší ceny.zeptejte se na značky a pak se podívejte na net,jak velký rozdíl je v cenách..a taky vybavení je od základu po luxusnější..taky jsem si říkala tam ta je drahá…ale už vím,proč–
můžeme si vybrat,kde jsme spokojení

Autor: martina kalová, IP: 90.178.229.234 | 19.10.2010 18:13:01

Souhlasím s Vámi že je zde tržní hospodářství a každý si vybere to svoje.Já se zde zastávám vietnamců i českých nehtařek které dělají dobře mají spokojené zakaznice a řeknou si rozumné ceny.
ale Ne vždy výšší cena musí znamenát kvalitu.

Autor: Soňa, IP: 78.136.144.5 | 23.10.2010 21:41:34

Tak u nás na malém městě máme vietnamské studio Honey nails – manikura,pedikura – když si zadáte jejich IČO uvedené na dveřích provozovny zjistíte že: živnostenské oprávnění mají 7 mesíců , ŽL nemusí mít vyvěšený, provozní řád nemají, stejně jako WC, že by měli mít garanta – nevědí, nebo dělají, že nerozumí.Za tu dobu kromě u nás působily již v Praze, pak v Brně – teď tady na jižní Moravě. Pedikura a manikura v jedné malé místnosti ani být podle hygieny nesmí.Ale zřejmě všechno jde-proč nevím. Lákavé barevné letáky a papíry nalepily na každou zeď- slevy 50 %,.
Zlákat se dala kamarádka mé dcery – studentka, nehty za 480,–po slevě -odloupaly se za 4 dny- všechny až na jeden. Proč na ně neplatí to, co na české pedikérky a manikérky ???

Autor: martina kalová, IP: 90.178.229.234 | 24.10.2010 18:06:53

Tak já mam s vietnamcema dobrou zkušenost.Chodila jsem k nim na Prahu 4 nehtíky byly pěkný tenký vždy vydržely 4 týdny.Pak jsem navštívila vietnamce na Vinohradské a tam se mi to zdálo ještě lepší.Je pravda že ta komunikace je horší ale domluvila jsem se s nimi.Nechala jsem si udělat doplnění s francie a třpytky mi udělali jen na tom bílem
pruhu a vypadala fakt krásně.Byla tam se mnou kamarádka která nemá k vietnamcům moc důvěru a když vyděla jak jsou šikovní řikala že až bude chodit do práce nechá si je udělat taky.Maj to tam fakt vymakaný.Je pravda že kdykoliv jdu okolo jejich salonu tak maj plno.I v tom na Praze 4 mají plno a musí řikat zakaznícím at přijdou za hodinu.

Autor: Paja, IP: 93.99.204.62 | 26.10.2010 03:54:08

Co máte stále s těma ústenkama ? Ta chrání pouze svého nositele nikoli vás dámy ! Ti co chodí dychat do těchto studií jedovatý odér se za pár let potkají na plicním :-( Lituji naše živnostníky když vidím jak je hygiena prohání, pokutuje a buzeruje, ať si ONI klidně provozují manikůru a pedikůru, ale za stejných podmínek jako ostatní. Nedávno jsem byla u své pedikérky a zrovna jí tam školila nějaká paní chytrá z hygieny, trvala na tom že se musí rozhodně vybudovat ještě jedno wc, její jednání jsem nevydržela a zeptala jsem se proč ONI nemusí mít ani jedno wc, paní „důležitá“ na mou otázku neodpověděla :-( Proč asi ???!!! Všem ČESKÝM NEHTAŘKÁM A PEDIKÉRKÁM PŘEJI HODNÉ ŠTĚSTÍ :-D

Autor: monika, IP: 95.85.210.138 | 26.10.2010 12:18:20

ani jsem si vaše příspěvky pořádně nepřečetla,ale nechápu ženy,které větname navštěvují!!!!!!!!je plno českých šikovných alevných a nebo držších manikérek českých.Vživitě bych takové studium nenavštívila!!!!ÚS­TENKA CHRÁNÍ POUZE MANIKÉRKU,V NEHTOVÉ STUDIU U VĚTNAMCŮ JE POLNO JINÝCH ZRAD,JAK NĚCO CHYTIT,ÚSTENKA PRO KLIENTA NEC NEŘEŠÍ!!!!!!

Autor: martina kalová, IP: 90.178.229.234 | 26.10.2010 12:56:55

Tak nějak jsem ten poslední komentář nepochopila.

Autor: Renata, IP: 83.208.3.47 | 5.11.2010 16:05:59

Zdravím dámy,
i já jsem jednou v životě navštívila vietnamské nehtové studio.Zkušenos­t?…probroušené vlastní nehty na lůžko,ale držely úžasně.Nicméně jsem nechala nějakou dobu nehty odpočinout a šla na nehty do českého salonu.Zkušenos­t?.....gelové nehty fajn,i rychlá práce nehtařky,ale jeden problém mám.Dělají se mi tzv. odfuky.Po týdnu se stydím chytit v trolejbuse a nedejbože někde ukázat ruce.S tímto problémem jsem se svěřila mé nehtařce,ale dostalo se mi odpovědi,že mám asi své nehty mastné.Vyzkoušela tudíž jiný gel,ale výsledek žádný. :-(Jak předejít tomuto problému?Už jsem uvažovala i o změně nehtařky.Neví některá z Vás o kvalitní nehtařce v Ústí nad Labem,která opravdu umí a má rozumné ceny?Budu ráda i za příspěvek zákaznice s podobným problémem ,nebo řešením tohoto problému.Přeji hezký zbytek dne všem. ;-)

Autor: Danka, IP: 78.102.79.253 | 19.11.2010 20:18:06

Vietnamské nehtové studio ani náhodou a ani jednou napoprvé.Kromě možné nákazy z nedesinfikovaných pomůcek vás může čekat i pronikání rakovinotvorných látek do vašeho těla.Nezkoušejte tyto experimenty,zdraví máte jen jedno a to že se na vás někdo falešně usměje vám ho nevrátí.

Autor: Jitka Malcová, IP: 78.136.173.142 | 19.11.2010 21:18:50

Vietnamci Kolín- už NIKDY- chodila jsem k nim půl roku a nevěřila jsem, že by jejich práce byla špatná, nebo materiály nekvalitní vyhovovalo mi že jsem se nemusela objednávat a byo mi jedno, že mě pokaždé dělal někdo jiný. – a taky jsem na to pořádně doplatila. Po 6ti měsících začaly problémy, prostředky nehtů začaly bolet a pálit a tak mě mamka v Praze vzala ke své nehtařce – co bylo po sundání nehtů raději nebudu líčit. Teď je podle instrukcí profi nehtařky a kožní doktorky hojím, a postupně musím nechat bolavé, mechanicky i chemicky poškozené části nehtů odrůst, místo mýdla jen antibakteriální gel a opatrné sušení vzduchem a vtírat hojivou mast po každém umytí a pokud to jde nosit lehké prodyšné rukavice Nikomu to nepřeju a věřte, že se to může stát každému.

Autor: Marketa, IP: 88.101.24.27 | 22.11.2010 09:06:06

odpověd :Autor: Renata, IP: 83.208.3.47 | 5.11.2010 16:05:59
odfuky dle mých zkušeností jsou způsobeny opravdu nadměrnou mastnotou nehtů,ja to řeším tím,že si pilnikem zbrousim nehty a odfuky se nedělaji.
Jinak co se týká nehtů od vietnamců,byla jsem tam jednou,místo gelu udělali akryl a to nemluvím o ceně kterou si naučtovali,navíc mi probrousili lůžko u dvou prstů,no moje reakce byla,že jsem nezaplatila požadovanou častku a víckrát tam nešla.Jsou si velice dobře vědomi,že dělají špatně,protože s ani moc nehádali,stačilo říct,že si zajdu k lékaři.

Autor: Martina, IP: 90.178.229.234 | 11.12.2010 12:44:17

Jak který. Já k vietnamcům chodím půl roku a jsem moc spokojená nechtíky dělají přesně podle mých představ.Jinak jsem byla i u české manikérky a fakt hrůza nehty vypadaly uměle a po 14 dnech už jsem se na ně nemohla koukat a opět jsem navštívila moje vietnamce.Nechtíky jsou
krásný přirozený tenký mám z nich radost.NE nedělám jim reklamu taky nemohu mluvit za všechna jejich studia ale tam kam chodim já jsem opravdu spokojená.Taky mají plno :-( i v neděli.A co se týče hygieny ta je srovnatelná s českými salony. CHápu někdo se zde nemůže vyrovnat s konkurencí . :-(

Autor: odil, IP: 88.100.72.72 | 26.12.2010 00:11:56

Bohužel jsem ve středu 22.12. využila pedikuru a manikuru v OC Harfa v Praze, bylo to na počkání – mladík neovládal základy pedikury ani manikury.Již nikdy více.

Autor: ell, IP: 77.240.184.132 | 29.12.2010 10:25:50

Milé dámy, vy co tady ty japončíky tak vychvalujete tak bych Vás chtěla vidět až vám jednou ty nehty slezou a nenarostou…Oni sice krásně zdobí to máte pravdu ale ve finále za to „zdobení“ zaplatíte 3krát tolik co za nový nehty. A to že na ty nehty používají lepidlo na trubky a to čemu říkají „gel“ no nechci to vydět…ty lidi neznají vůbec techniky natírání, pilování prostě ničeho. Nemůžete se někde na netu podívat na navod a říct že umíte dělat nehty!! A druhá věc je že 90% z nich neumí česky, 98 procent nemá povolení pobytu v Čr, a to nemluvím o té trestné činnosti kterou tady páchajou a VY dámy chodící na manikůru k japončíkům ste toho součástí, je to stejne jako tržnice s oblečením. Každej na to nadává všichni v že je to nezákonné ale stejně u nic všichni nakupují!! To je nepochopitelné!! Nejsem rasista, ale tihle šikmoocí jsou horší jak všichni cigáni, albánci a všechny národnotní menšiny v čr. Rozmáhaj se tu jako krysy a je jich čím dál víc. Jsou všude a maj všechno.Ovšem

Autor: Ell, IP: 77.240.184.132 | 29.12.2010 10:29:40

ovšem nebezpečné, nekvalitní a zdravotně závadné. A když na ně někdo příjde tak bud neumí česky a nebo je diskriminujeme ale opak je pravdou, všichni se jich bojí a oni začínají diskriminovat české podnikatele, víte VY vůbec kolik drobných podnikatelů kvůli jejich „super slevám“ zkrachovalo…A jes­tli si opravdu chcete zničit ruky a nehty prosím choďte tam a ničte si je dál ale uvědomte si že kromě toho všeho co jsem zde už řekla napomáháte trestné činnosti. A potom budete moci podekovat jen sami sobě až tady nezbude nikdo kdo nude umět česky a opravdu Vám poradí a né jen : "tlutí tlutí, kvalitní ateriál, dáme slevu..... Nad tím se zamyslete…

Autor: Ell, IP: 77.240.184.132 | 29.12.2010 10:42:36

JOOOO a jestě taková technická, viděli ste někdy ty japonky nosit jejich nehty a nebo ste tam viděli nehtarku co ty nehty měla??! No jistě že neee, protže si přece nebude ničit nehty ne??

Autor: Martina, IP: 90.178.229.234 | 2.1.2011 19:16:43

Tak za prvé nedělají japonci ale vietnamci a za druhé nehty dělají líp jak některé češky a až budou dělat české manikérky tak pěkné nehty jako vietnamci tak bude chodit k českým manikérkám.Byla jsem i u české manikérky pro srovnámí a udělala mi šílené drápy nepřirozené.
A se týče vietnamských manikérek kdyby dělaly tak špatně jak se tady píše tak by k nim ženský nechodily a neotevírali další studia.

1 2 3 vpřed

Nový příspěvek

Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstraňovat. Jejich délka může být maximálně 1000 znaků, delší budou zkráceny. Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus a neplacená reklama. Při psaní komentářů používejte diakritiku a nepište vše velkými písmeny (může být smazáno).

• povinné jsou položky Vaše jméno a Text vzkazu
  • email se maskuje před spamovými roboty
Vložit nový příspěvek
Vaše jméno: *
E-mail:
Zobrazovat E-mail Posílat reakce na E-mail
Text vzkazu:

:-) :-( ;-) :-D 8-O 8-) :-? :-x :-P :-| Můžete ještě napsat 1000 znaků.

Můžete použít Texy! syntaxi. HTML značky nejsou povolené.

Příklad syntaxe: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva*