Vyhrajte balíček přípravků Schauma Keratin Strong

Kategorie: Soutěže

Mojekrasa

Ne každému příroda nadělila nádhernou hřívu hustých vlasů. Přejete si silnější a zdravě vypadající vlasy? Pak vsaďte na účinného spojence – keratin. Přípravků vlasové kosmetiky, které tuto látku obsahují, je na trhu celá řada. Jde nejen o šampony, balzámy a další přípravky vlasové péče, ale také stylingové produkty a barvy na vlasy. K čemu je vlastně keratin dobrý a jak funguje? Má opravdu tak zázračný efekt?

Keratin je stavební bílkovina, která je základní složkou každého lidského vlasu. Její vláknitá struktura uspořádaná do svazků propůjčuje vlasům pružnost, pevnost v tahu a sílu. Keratin umožňuje vlasům snášet extrémní teploty, a to jak vysoké, tak velmi nízké. Díky keratinu vlas dokáže čelit horkým paprskům letního slunce a mrazu, stejně jako teplu ze stylingových přístrojů jako jsou žehličky, kulmy na vlasy, elektrické natáčky a další. Pokud mají vlasy dostatek neporušeného keratinu, jsou dobře připraveny na vlivy vnějšího prostředí.

Nic netrvá věčně

Časté vystavování vlasů extrémním teplotám a vlivům vnějšího prostředí, ale například i každodenní stres nakonec může keratinové řetězce poškodit. Jakmile se jednou keratinové vlákno roz-padne na menší části, stává se rozpustným ve vodě a postupně se vymývá. Jsou-li keratinová vlákna ve vlase poškozena, ztrácí vlas svoji elasticitu a dochází k jeho ulamování.

Čím více péče, tím zdravější vlasy

Jednoduchou a účinnou variantou, jak zvýšit posílit a narovnat vlas a zvýšit jejich odolnost, je používání kosmetických přípravků s obsahem keratinu. Jde o stejné látky, které se vyskytují v lidských vlasech, takže pomáhají přirozenou cestou regenerovat vlasové vlákno a navracet mu ztracenou sílu. Keratin posiluje vlasy a zlepšuje strukturu vlasu zevnitř i navenek. Výsledkem je, že vlas znovu získá svoji zdravou přirozenou strukturu. Keratin vyplňuje trhliny ve vlasovém vláknu, aby vlas byl poddajnější, lesklejší a snadno se upravoval. Vlasy jsou pak pružné, poddajné a zdravě vypadající. Produkty s obsahem keratinu nabízí například Schwarzkopf. Vyzkoušet může-te například novou pečující řadu značky Schauma Keratin Strong, nebo Syoss Keratin Hair Perfection. Péči můžete doplnit používáním laků na vlasy a pěnových tužidel Syoss Keratin Style Perfection. Keratin, který se v recepturách Schwarzkopf vyskytuje, je přírodní, základní surovinou pro jeho získání je ovčí vlna.

Vyhrajte balíček přípravků Schauma Keratin Strong

Jak soutěžit?

Odpovězte správně na soutěžní otázku níže prostřednictvím facebook komentářů pod článkem.

Nápovědu naleznete v textu našeho článku.

Soutěžní otázka

Keratin, který se v recepturách Schwarzkopf vyskytuje, je přírodní, základní surovinou pro jeho získání je:

  1. ovčí vlna
  2. káva
  3. obilí

Soutěž trvá od 2.6. – 16.6.2014.

Výhru do soutěže poskytl schwarzkopf.cz

Výherce budeme kontaktovat e-mailem.

Náš tip: Hledáte dobré kadeřnictví?

Fotografie

Komentáře