Nejvhodnější procedury v kosmetických salonech, které byste rozhodně měli vyzkoušet na podzim a jejich přínos pro vaši pleť

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Podzim je ideální období na různé kosmetické procedury. Během léta totiž vzniká větší riziko komplikací při hojení nejčastěji ošetřovaných oblastí obličeje, paží a dekoltu díky výraznějšímu slunečnímu záření, pocení, případné infekce z koupališť či rybníků nebo z pobytu v přírodě.

Chemický peeling

V létě lze aplikovat botulotoxin a výplně, ale na chemický peeling je lepší podzim. Neinvazivní metoda zlepší stav všech typů pleti včetně té stárnoucí a mastné při nerovnoměrné pigmentaci i keratóze, kdy se nadprodukcí keratinu ucpou vlasové folikuly a tvoří pupínky či akné. Využívají se ovocné či AHA kyseliny jako glykolová, citronová či salycilová s koncentrací přes 5 %. Sjednotí odstín, redukují rozšířené póry, jizvy i vrásky a projasní pleť. Cena dle materiálu 2000 až 5000 Kč.

Mikrojehličkování neboli mezoterapie

Kúra pomocí směsi kyseliny hyaluronové, vitaminů, aminokyselin, peptidů, křemíku a různých koenzymů zlepší vzhled povadlé a vrásčité pleti. Aplikuje se prostřednictvím mikrojehliček do kůže. Výživný koktejl obnoví proces tvorby kolagenu a elastinu a pokožka je hydratovaná, omlazená, zpevněná a pružná. Účinné látky se dostávají přímo do střední vrstvy kůže, kde ihned působí, na rozdíl od krémů, kde je účinek jen povrchový. Cena se odvíjí od použitého materiálu 3000 až 8000 Kč.

Ošetření přístrojem Sothys Micro Dermobooster

Kombinace regeneračního omlazujícího ošetření pro sjednocení, rozjasnění pleti a vyhlazení rozšířených pórů i vrásek neinvazivním přístrojem Micro DermoboosterTM. Vyčistí ji chemickým peelingem a estetickou mikrodermabrazí, kdy diamantová drť různé hrubosti obrousí, vyčistí a oživí vrchní vrstvu kůže, přidá kontrolované kosmetické mikrojehličko­váníleti a doplní liftingovou masáž a modeláž pleti. Cena ošetření se odvíjí od druhu materiálu i počtu opakování a činí 3000 až 4000 Kč.

Laserové omlazení pleti neboli resurfacing

Odstraněním svrchní vrstvy pokožky laserem se zbavíte rozšířených pórů, jizev a jemných vrásek i kolem rtů a očí. Pleť je omlazená, pevnější, jemnější a hladší. Po zákroku je delší regenerace a úplné zahojení nastane asi 10 týdnů. Výsledný efekt však vydrží dlouho. Při následné anti-age péči volte krémy, masky a séra s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové, retinolu, koenzymu Q10 a dalších látek. Cena ošetření se odvíjí od použitého materiálu i počtu opakování a činí 5000 až 30 000 Kč.

Trvalá epilace laserem

Procedura vás trvale zbaví chloupků s vlasovou cibulkou a skoncuje s neustálým holením, epilací voskem, cukrovou pastou či přístrojem. Laserová epilace je téměř nebolestivá, vysoce účinná, hodí se i pro velké plochy těla, hůře dostupná místa i citlivé partie. Ošetření je nutné zopakovat několikrát, protože laser působí jen na chloupky v aktivní fázi růstu, ale zlepšení uvidíte už po první aplikaci. Cena se odvíjí od rozsahu ošetřované oblasti a počtu opakování a činí asi 4000 až 15 000 Kč.

Komentáře