Ochrana pleti před chladem: Klíčové rady a která ošetření v kosmetickém salonu rozhodně využít?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Zima může být náročným obdobím pro naši pleť. Nízké teploty, ostrý vítr a vytápěné interiéry mohou způsobit dehydrataci, podráždění a ztrátu života pleti. V tomto článku se dozvíte, na co si dát pozor a jak chránit svoji pleť před chladem, a také jaké ošetření v kosmetickém salonu je pro vás to pravé.

Na co nezapomínat pro ochranu pleti v zimě:

Intenzivní hydratace: Zima vyžaduje bohatší hydratační krémy. Vyberte si produkty s vysokým obsahem hydratačních složek, jako je kyselina hyaluronová, glycerin nebo ceramidy.

Ochrana před chladem a větrem: Před vycházením ven aplikujte ochranný krém, který vytvoří bariéru proti chladu a větru.

Minimalizace vystavení extrémním teplotám: Vyhněte se přílišnému vystavení studenému vzduchu a příliš vysokým teplotám v interiérech.

Gentle Cleansing: Vyhněte se tvrdým čistícím prostředkům, které mohou odstranit přirozené oleje pleti. Používejte mírné, hydratační čistící přípravky.

Výživa zevnitř: Nezapomínejte na dostatečný příjem tekutin a vyváženou stravu bohatou na vitamíny a minerály.

Ošetření v kosmetickém salonu vhodné pro zimní období:

Hydratační masky a facials: Tato ošetření pomáhají obnovit hydrataci a pružnost pleti, dodávají potřebné živiny a pomáhají obnovit ochrannou bariéru pokožky.

Chemické peelingy s nižší koncentrací: Pomáhají odstraňovat odumřelé kožní buňky, aniž by příliš dráždily nebo vysušovaly pleť.

Ošetření LED světlem: Pomáhá stimulovat produkci kolagenu a má protizánětlivé účinky, což je ideální pro citlivou nebo podrážděnou pokožku.

Ošetření ultrazvukem: Tato metoda pomáhá hydratačním produktům proniknout hlouběji do pokožky, čímž zvyšuje jejich účinnost.

Lymfatické masáže obličeje: Stimulují krevní oběh a pomáhají odplavovat toxiny, což vede ke zlepšení vzhledu a zdraví pleti.

Ochrana pleti v zimních měsících vyžaduje zvláštní péči a pozornost. Pravidelná hydratace, ochrana před extrémními teplotami a vhodná ošetření v kosmetickém salonu mohou významně pomoci udržet vaši pleť zdravou a zářivou i během chladných měsíců. Nezapomeňte také na důležitost celkové péče o tělo a zdravý životní styl, který se odráží i ve stavu vaší pleti.

Foto: Photo by freestocks Unsplash

Komentáře