Vlasová kosmetika pro zesvětlené vlasy. Znáte pravidla, jak používat modrý a fialový šampon?

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Chemicky zesvětlené a odbarvené vlasy časem oxidují a mění barvu do nežádoucích žlutých, červených či oranžových tónů. Tento mosazný efekt způsobuje znečištění, mytí vlasů, minerály ve vodě i každodenní styling. Jediný způsob, jak se efektu mosaznosti zbavit, je tónování barvy. Modré a fialové šampony ukládají do vlasů barevné pigmenty. Jak a kdy je použít?

Kdy použít fialový šampon

Fialový šampon obsahuje fialové pigmenty k neutralizaci žlutých tónů na světlejších vlasech. Fialová barva se na barevném kruhu používaném v teorii barev k pochopení vztahů mezi barvami nachází naproti žluté. Tyto protilehlé komplementární barvy jsou od sebe nejvíc odlišné. Nanesení fialových pigmentů na mosazné a žluté tóny barevně koriguje odstín a obnoví jasnější a chladnější tón.

• Pomáhá na blond, šedivé, stříbrné a bílé vlasy

• Hodí se pro brunetky s melírem, ombre a balayage

• Neutralizuje nežádoucí mosazné a žluté odstíny

Kdy použít modrý šampon

Modrý šampon obsahuje modré pigmenty pro neutralizaci mosazných tónů vznikajících při zesvětlování vlasů. Tam, kde má světlejší barva vlasů podkladové žluté tóny, má tmavší barva vlasů podkladové oranžové tóny. Oranžová barva je na barevném kruhu naproti modré a ruší oranžovou. Pokud máte tmavé vlasy s balayage, ombré, melír, zcela zesvětlené tmavé vlasy nebo kombinaci tmavých a světlých vlasů s melírem, jejich mosazné odstíny odstraní modrý šampon.

• Zachovává brunetkám zářivý a vícebarevný vzhled vlasů

• Ochladí teplé tóny v zesvětlených tmavých vlasech, balayage, ombré a melíru

• Neutralizuje nežádoucí oranžové, červené a měděné tóny v zesvětlených vlasech

Jak funguje modrý a fialový šampon

Modré a fialové šampony pokrývají vlasy a ruší mosaznou barvu. Tónovací pigmenty chrání barvu před vyblednutím, podporují zdraví a vitalitu vlasů, zvyšují lesk a snižují krepatění. I vlasy, které nebyly chemicky zesvětleny, někdy po vystavení slunci, denním stylingu a znečištění u brunet i blondýn dostanou mosazný tón. Modré a fialové šampony změní teplé odstíny na chladné a světlé.

Jak umýt vlasy modrým a fialovým šamponem

Modrý a fialový šampon běžný šampon plně nenahradí. Je třeba jej střídat vždy po pár mytích. Doporučujeme začít 1× až 2× týdně a postupně přidávat či ubírat dle potřeby. Šampony používejte na mokré vlasy. Napěňte je v dlaních, vmasírujte do pokožky hlavy, jemnými krouživými pohyby ho vmasírujte i mezi prameny a dolů po celé délce vlasů, nechte působit 2 až 4 minuty v závislosti na množství mosazné barvy ve vlasech, opláchněte studenou vodou, aby se uzavřely kutikuly a zapečetila se barva a naneste kondicionér pro barvené vlasy.

Rada na závěr

Pokud začnou mít vlasy fialový nebo modrý odstín, omezte je a používejte tyto šampony méně často. Nezapomeňte, že klíčem k udržení krásných kadeří je dostatek vlhkosti. Používejte pouze kvalitní stylingové přípravky a masky na vlasy, které jsou pro barvené vlasy zcela bezpečné.

Komentáře