Zpět na Nehtová studia

Okousané versus modelované

Zdravím – chtěla bych se zeptat všech, které mají jakoukoliv zkušenost s problémem okousaných a okusovaných nehtů u dospívajících děvčat i u dospělých. Slyšela jsem, že pomáhá modeláž nehtů a taky umělé nehty, nebo nějaké ty kůry, co se dělají v nehtových studiích – myslíte že to opravdu pomáhá? Díky.

Sylva | 20.5.2009 22:14 | ip: 78.136.177.37

Modeláž v mnoha případech pomůže, ale je to individuální – zřejmě to závisí na stavu nehtů, provedení modeláže – tedy použitého materiálu, ale hlavně na zkušenosti a umění nehtařky. Mým dvěma kolegyním to pomohlo hodně, ale naproti tomu znám mámy několika dospívajících slečen, které by za žádnou cenu modeláž děvčatlm nedovolily. Chce to ale v každém případě najít dobré studio nebo salon, kde je pokud možno i soukromí protože s tímto problémem se nikdo rád nechlubí. Tak hodně trpělivosti při hledání, za zkoušku to určitě stojí.

Jarka Pal. | 21.5.2009 22:32 | ip: 78.136.189.189

Já bych to zkusila s modeláží – je to pořád lepší, než poslouchat řeči o odnaučování zlozvyku, věčné kázání,nebo chození po psychiatrech, poradnách, nebo alternativních přístupech. Asi to bude chtít hodně pevnou vůli a k tomu zkusit cokoliv co pomůže. Držím palce všem co to dokážou.

Editka | 21.5.2009 22:39 | ip: 78.136.189.189

To jsou sice móóc hezké odpovědi, ale kde najít v Praze nehtařku, která umí tenhle zlozvyk tolerovat, nebo i dokonce pomoci, nebo alespoň doporučit co proti tomu dělat . Už 3 x jsem zkusila modeláž, dokonce i v dost drahých a renomovaných salonech – ale nikdy to nedopadlo tak, jak bych opravdu chtěla a taky mi hodně vadilo, že kolem mne byly blízko další zákaznice nejen na nehty, ale i na vlasy,nebo kosmetiku a tím nějaké soukromí na debatu nebylo prakticky možné. Problém kousalek je citlivý a intimní a to bohužel vyžaduje trochu jiné podmínky. Máte radu?

Karolína | 22.5.2009 21:01 | ip: 78.136.152.166

No já bych všem poradila jako první krok zkusit modeláž, ale ne gelovky – raději acryl nebo acrygel – a pak musí to být v porovnání s těmi „ohryzkami“ nádherné- prostě musíte být nadšená a počítejte s obdivem, který jste nezažila a kdykoliv Vás to popadne, uvědomte si, že všechnu tu krásu zničíte a obdiv a uznání klesne zpět na nulu. A první dobu je potřeba to udržovat stále v perfektním – doplněném stavu. Když to nepůjde a Vaše vůle to nedokáže – není asi jiné řešení než psycholog nebo psychiatr. Moje osobní zkušenost s 2 dcerami, které měly neurotickou kousavku – pomohla modeláž acrygelem, udělaná podle jejich představ a obdiv spolužaček a uznání a pochvala okolí – i když mě to v začátku stálo pár peněz , motivovala je to k tomu, že si na ty své nehtíky nějakou brigádou trochu přivydělají . Tu první modeláž dostaly ode mne jako dárek za vysvědčení v 15 letech.

Mirka V. | 27.5.2009 22:37 | ip: 78.136.153.81

To o něch ryclonehtařkách je pravda a ještě horší je, že některé lektorky mají i různé shopy s materiálem, který pak těm holkám-novickám nabízejí za tzv. nejlepší cenu a tím je dostanou do pasti někdy hodně nekvalitních materiálů dovezených většinou z Asie – některé se opravdu zřetelně poznají po čichu – jsou nedýchatelné, někdy žloutnou a padají – tak si na to dejte pozor.A malou radu – jak najít nehtařku pro kousalky – zadejte si do vyhledávače třeba tady na Salonech krásy nebo na Najisto.cz – péče o poškozené nehty, případne modeláž acrygelem a pak si jen vyberte jestli chcete rušný salon s dalšími službami nebo nebo klidnější specializované studio – to už bude jen na Vás. Všem přeju silnou vůli zbavit se zlozvyku!

Michaela | 29.5.2009 21:02 | ip: 78.136.185.195

Zabývám se tímhle zlozvykem už dlouho a kdybych to měla zhodnotit tak u děvčat a žen asi tak v 70% pomůže modeláž – ovšem perfektně udělaná, k tomu pozornost a chvála okolí a především vůle uvědomit si každé přiblížení rukou k puse s otázkou zničím si tu krásu nebo se ovládnu???Když vydržíte dobu"absťáku" bude se to postupně lepšit – chce to péči o nehty, čas a taky nějaké vydání.
Horší je situace u mužů a chlapců – tam ta modeláž je problematická a pokud to nejde zvládnout v rámci rodiny, s pomocí hořkých, pálivých či jinak odporných přípravků, nezbývá nic jiného než pomoc opravdu dobrého psychologa. A nemyslete si že postižených mužů a kluků je málo. v každém případě jde o problém psychiky, neurotických projevů, nedostatku sebedůvěry a někdy i strachu . Chce to nekonečně mnoho trpělivosti a pevné vůle.

Iveta | 5.6.2009 20:44 | ip: 78.136.142.230

Já bych žřekla, že pokud je Vám míň jak 40 a víc jak 14, tak modeláž může pomoci, když máte pevnou vůli a řeknete si jednou provždy dost – ale chce to zkušenou manikérku, co to umí a používá kvalitní materiál a ne ty levné padající, měkké a žloutnoucí fujtajblíky. Když to nejde, pak zbývá psycholog a to takový, který se zabývá likvidací zlozvyků – slyšela jsem o doktoru Kantorovi – ale osobní zkušenost s ním nemám – podařilo se mi zlozvyk likvidovat dobrou a líbivou modeláží a hlavně vůlí -Hodně zdaru.

Alexanda | 11.6.2009 18:02 | ip: 78.136.153.160

Kousala jsem a kousala jsem dlouho a chápu všechny které a který koušou-
zkusila jsem modeláž – v blízkém studiu – věděla jsem o modeláži nulu – vydrželo mě to 2 dny, pak jsem to znova uhryzala a znovu trpěla – kamarádka mi domluvila psychoterapii – trochu mi to pomohlo zvednout vůli a sebevědomí, pak se mě kolega v práci zeptal, co mi na těch nehtech tak chutná a řekl, že se to všem kolem mě dost oškliví. Postěžovala jsem si kámošce ze školních let, co ji vidím tak 1× za rok – objednala mě ke své manikérce-modelážce a to bylo jako psychoterapie a modeláž dohromady.
Nejen krásné,pevné a pružné nehýtky ale obrovská vůle tu nádheru nezničit – už 7 měsíců nekoušu a poctivě chodím modelovat – za těch pár stovek mám skvělý pocit a jistotu že se nikomu neekluju.

MarketaMar | 28.6.2009 15:47 | ip: 78.136.177.79

Pro MarketaMar – prosím Tě /Vás nedala bys mi kontakt na tu manikérku-modelážku na můj mail: sabkarolin@atlas.cz Moc bys mi pomohla a ještě prosím Je to v Praze a je tam aspoň základní míra soukromí?? Došla jsem do stadia, kdy se za svůj zlozvyk strašně stydím a uvědomuju si jak se uzavírám před světem a musím se z toho dostat moc děkuju předem

Karolina | 28.6.2009 23:20 | ip: 78.136.158.87

MarketaMar – Ahoj – jestli tady ještě budeš na diskuzi prosím dej kontakt na tu pani nebo slečnu co Ti teď dělá nehty.Nebo aspoň tipni kde ji máme najít.
díky dopředu. J+H

Jolana a Hanča | 29.6.2009 16:43 | ip: 78.136.143.137

Já se za ty svoje ohryzané nehty hodně stydím a tak hledám cokoliv co by pomohlo – jak tady píšete o té paní nebo slečně co dělá právě takové případy co jsou jako já, ráda bych to zkusila, ale mě se rozklepou ruce, když je mám ukázat nebo když na ně někdo kouká. Mám strach aby se nevyptávala, netvářila a tak.. mám vztek sama na sebe ale snad i kousek odvahy s tím přestat – odpovíte mi ??????

Apolenka | 8.7.2009 21:23 | ip: 78.136.154.170

Pro Karolinku, Jolanku, Hanču a Aplenku – pokud chcete řešit problém stejně jako já domluvte se a poraďte se na : e-mailu: lenka.kitty@gmail.com
Držím palce a nebojte se.Všechny zdraví Markéta

MarketaMar | 28.7.2009 21:03 | ip: 78.136.151.124

Holky a všichni co máte tenhle problém, zkuste modeláž – ale nejlíp acrygelem. Na tyhle případy je dobrá paní Techlovská, ona toho ví o nehtech hodně a mám dojem, že se právě zlozvykům a diagnostice docela dlouho věnuje-dělá na pražském chodově a je uvedena i i tady
na salonech-krásy a nevzdávejte to, dá se hodně napravit jak úpravou, tak posílením sebevědomí a psychiky A je rozdíl, když můžete jít k někomu, kdo tenhle problém má zmáknutý a nemusite se stydět se svěřit a nechat si poradit co je pro Vás nejlepší

Sabina | 13.8.2009 14:26 | ip: 85.93.104.50

Taky jsem to zkusila u paní Techlovské – no paní, je to mladá dáma, příjemná, podívala se mi na ruce a věděla o co jde- ona s Vámi mluví jako profík, ale současně hodně lidsky, mám modeláž od ní už 3.týden, a neužírám-což se mi hooodně dlouho nestalo,a pořád na ty svoje bývalé ohryzky teď koukám i trochu pyšně. A taky mám od ní pár dobrých rad – ta největší pravda je, že každá máme jiné nehty a lidských kombinací je moře, tak tuhle úpravu skutečně nejde sekat jako seriovku. Zkuste to, třeba to pomůže i Vám tak odvahu :-) :-)

Darina Jílková | 21.9.2009 22:05 | ip: 94.241.91.192

Taky se přidávám, každý má nehtíčky jiné, ale stále nás kousalek přibývá, asi starosti, stres a životní rány dělají své. Když jsem letos na jaře poslechla svou nejlepší kamarádku, která chodí na modeláž vůbec toho nelituju. Lenka Techlovská se tomuhle problému věnuje už řádku let a je to znát. Postupně jsem na tom čím dál líp a to jsem byla opravdu neskutečně ztra cený případ. Tak jí klidně zavolejte, nic neříkejte, objednejte se a pak jí jen ukažte ruce. Držím palce všem myškám hryzalkám!! :-P

Hedvika | 5.10.2009 10:06 | ip: 85.93.104.50

Holky musím Vám napsat, že jsem se odhodlávala od července a pak mě to vzalo a objednala jsem se. Ještě přede dveřmi jsem rozmýšlela, jestli mám-nemám. Právě vycházela starší paní a usmála se na mne a tak jsem šla. Když paní Lenka viděla tu mou hrůzu, jen mi s úsměvem řekla, že vše se může spravit.Probrala to se mnou v klidu, nic ji nepřekvapilo, zřejmě s tím velkou zkušenost má. Tak mám už 2.týden nehtíky jako ze žurnálu a denně si uvědomuji, že ruce nemusím schovávat, naopak vidím že mi na ruce dost lidí kouká (až čumí) – třeba i v metru.A když se mi chce kousnout – a někdy se mi fakt moc chce, tak nedokážu tu jemnou krásu zničit a dělám s tím úplně všechno bez problémů – nebojte se! :-D

Apo-lenka | 7.10.2009 22:05 | ip: 78.136.182.222

Když už bych se odhodlala se svýma ohlodánkama jít na modeláž, mám si nechat udělat dlouhý nehty nebo krátké, nebo něco mezi tím – jakou máte zkušenost a jsou lepší gelovky nebo acryl. Musím s těma rukama něco udělat než to risknu, je dobře, že zase v té zimě můžu nosit rukavice.

Darja | 14.10.2009 22:51 | ip: 78.136.162.74

Tak jsem se objednala a jen doufám, že to všechno ustojím a třeba se mi opravdu podaří zabojovat proti tomu šílenýmu hryzání. Držte mi palečky, já Vám za to pak řeknu, jak jsem dopadla, ale stejně se za ty svoje pařátky stydím.

Darja | 26.10.2009 9:47 | ip: 85.93.104.50

Mám taky ten blbý zlozvyk, jak jsem trochu ve stresu, hryžu. Objednala jsem se na nehty -neměla jsem s tím žádné zkušenosti a tak jsem šla u nás na sídlišti tak na blind. Padla na mě depka ještě větší než před tím, Nehty sice mám nějak namodelované, ale to, co jsem si přitom musela vyslechout bych nikomu nepřála – od kritiky, přes posměch až ke slovům hodně hrubým. Běs-nikdy tam už nevlezu-jen nevím, jestli se mohu odvážit zajít si někam na to doplnění, nebo možná raději sundání. Ráda bych, kdyby se třeba ozvala Darja – jestli se zadařilo a jaké to bylo. Nevím jestli někdo dormální pochopí, jaké to je být otrokem zlozvyku. Dík za radu. Hanča

Hanina | 3.1.2010 16:53 | ip: 78.136.161.129

Haničko – já jsem se teprve dneska vrátila z dovči – a tak jsem jen procházela net – řeknu Ti jen jedno: neměj strach, nestyď se, zavolej na 603535040 domluv se s paní Lenkou – budeš stoprocentně spokojená stejně jako já a zjistíš, že se s ní můžeš bavit o čemkoliv, že za ní chodí klientky s těmihle problémy, že k ní jezdí na modeláž i cizinky – a víš, proč??
Protože umí, má vkus, cit, dělá pečlivě a přitom rychle a kvalitně, poradí Ti co je potřeba a navíc má ceny, které se opravdu dají akceptovat.
Hodně štěstí a pak se ozvi.

Darja | 6.1.2010 20:59 | ip: 94.241.70.14

Byla jsem na modeláži, chtěla jsem to zkusit, teda jestli to pomáhá. Byla jsem v Praze na Proseku. Slečna mi udělala nové dlouhé, dost zahnuté nehty,s takovou liknou vrstvou toho gelu, sice docela hezké,a ani to nebylo drahé /600,–/ ale já jsem z toho totálně down, nemohu nic pořádně vzít do ruky, mám problém i s propiskou a místo abych přestala kousat hryžu víc než kdy před tím.Tak nevím, jestli je to chyba moje, nebo to mělo být udělané jinak. Chtěla bych to dát dolů, ale nevím, kam s tím jít. Poraďte prosím -dík.

Magda | 15.1.2010 15:14 | ip: 85.93.104.50

Bojuju s tímhle zlozvykem a tak jsem zkusila modeláž v Praze na Florenci u Vietnamců – a asi jsem to neměla dělat, jednak nešlo se s nimi pořádně domluvit, to broušení a pilování bylo hodně drsné a bolavé, nehty mi to proměnilo v papír-chtělo se mi utéct, teď mám nalepené umělé zahnuté drápy, které se mi vůbec nelíbí a místo abych se rukama chlubila, tak je spíš schovávám a z vzteku hryžu to zaplacené „modelování“ Magdě rozumím z celé duše, jsem na tom podobně,nevím kam s tím půjdu ale Vietnamci to už nikdy nebudou, tak jdu hledat v doporučeních a referencích.

Ilona | 22.1.2010 20:40 | ip: 94.241.74.103

Přes kamarádku jsem zjistila, že se dají namodelovat i hodně okousané, zničené a ošklivé – ale prý na to musí mít nehtařka nebo spíš designerka kurz specializovaný právě na tyhle služby – tak jsem se odhodlala a zkusila jsem co tady doporučujete a vyzkoušela to na vlastní nehty. Mám je týden, zatím jsem odolala všem svodům, netroufnu si to, na co se zalíbením koukám ne jenom já, ale všichni kolem mě ničit hryzáním. Tak si pomalu začínám věřit, že přece jen je řešení a nemusí to být zrovna cvokař, profi nehtařinka je pořece jen lepší !!!!!!!

Magda | 3.2.2010 20:32 | ip: 78.136.183.143

Zdravím, nehty sem si kousala od malička a v 18 sem si nechala udělat první gelové nehty… Začátek docela těžkej( hlavně na záchodě, víte jak to myslím;-)) ae zdvládla jsem to a mám je stále… dělá mi je spolužačka a jsem spokojená… a stím sundaváním můžete si je sundat i doma , ae není to nic příjemného a pak je ten pohled na nehty hrozný…

Camilla | 4.2.2010 22:22 | ip: 217.75.210.61

Další

Přidat příspěvek

Prosím přihlašte se.

Registrace na fóru Salóny-krásy.cz je zdarma a může se zde registrovat kdokoli, kdo souhlasí s níže uvedenými pravidly. Musí se s nimi proto každý před registrací seznámit - jsou závazná pro všechny registrované uživatele.

  1. Jsou přísně zakázány urážky, osočování a vulgární vyjadřování na fóru a výroky podněcujícím či odkazujícím na násilí nebo nenávist.
  2. Vybírejte vhodná fóra pro zakládání témat a nezakládejte duplicitní témata. Zvýší se tím šance, že na Váš příspěvek budou reagovat lidé zajímající se o stejné téma.
  3. Při zakládání témat nepište celý příspěvek velkými písmeny.
  4. Nejsou povoleny reklamní příspěvky a inzerce jakéhokoliv druhu.
  5. Příspěvky a témata porušující jakékoli z těchto pravidel mohou být bez varování upraveny, přesunuty, uzavřeny nebo smazány. Uživatel může být za porušování těchto pravidel bez varování zabanován na dobu určitou i neurčitou.
  6. Administrátoři, moderátoři, vlastník domény, vlastník serveru, ani nikdo jiný nijak nezodpovídají za případné škody vzniklé užíváním fóra Salóny-krásy.cz a řízením se radami a návody uživatelů.

Změna pravidel vyhrazena.