18 kadeřnických rituálů péče o vlasy, které jsou překvapivě dosažitelné pro každého klienta kadeřnictví a trichologických salonů

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Krásné a zdravé vlasy jsou snem mnoha z nás. Někdy se může zdát, že péče o vlasy pouze profesionálních kadeřníků je nedosažitelná, ale pravdou je, že mnoho z jejich tipů a triků je skutečně dosažitelných i pro návštěvníky salonů krásy a trichologických salonů. Zde je 18 tipů na péči o vlasy přímo od kadeřníků, které můžete snadno začlenit do své každodenní rutiny. Krásné vlasy a zdravá pokožka hlavy zaručeny.

  1. Volba správného šamponu a kondicionéru: Vyberte si šampon a kondicionér, který odpovídá vašemu typu vlasů. Různé typy vlasů vyžadují odlišnou péči, a proto je důležité používat produkty přizpůsobené vašim potřebám.
  2. Šamponování jemnou masáží: Při mytí vlasů si dejte na čas a věnujte jim důkladnou masáž. Jemnými krouživými pohyby masírujte pokožku hlavy, což pomáhá stimulovat růst vlasů a zlepšuje prokrvení.
  3. Opatrné sušení vlasů: Kadeřníci často doporučují používat na sušení vlasů spíše ručník než fén. Pokud používáte fén, nastavte ho na nižší teplotu a střídejte mezi teplým a studeným vzduchem.
  4. Pravidelné stříhání konečků vlasů: Pravidelné stříhání konečků vlasů pomáhá odstranit rozštěpené konce a udržuje vlasy zdravé a lesklé. Doporučuje se stříhání každé 2–3 měsíce.
  5. Ochrana před teplými stylingovými nástroji: Používání žehliček na vlasy, kulmofénů a podobných teplých stylingových nástrojů může vlasy poškozovat. Před použitím vždy aplikujte termální ochranný sprej nebo krém.
  6. Používání kondicionujících mask: Občasné použití kondicionující masky může poskytnout vašim vlasům hloubkovou výživu a hydrataci. Vyberte si masku, která odpovídá vašemu typu vlasů a aplikujte ji jednou nebo dvakrát týdně.
  7. Správný výběr hřebenů a kartáčů: Používání správných hřebenů a kartáčů může mít významný vliv na zdraví vlasů. Vyhněte se ostrým plastovým hřebenům a zvolte kartáče s přírodními štětinami.
  8. Ochrana proti slunečnímu záření: Stejně jako kůže, i vlasy potřebují ochranu před slunečním zářením. Používejte ochranné spreje nebo oleje s UV filtrem, zejména v létě nebo na dovolené.
  9. Vyvážená strava a dostatek vody: Zdravá strava a dostatek vody jsou důležité nejen pro pleť, ale i pro zdraví vlasů. Konzumujte potraviny bohaté na vitamíny, minerály a omega-3 mastné kyseliny a pijte dostatek vody.
  10. Omezte používání výrobků obsahujících škodlivé chemikálie: Vyhněte se výrobkům obsahujícím agresivní chemikálie, jako jsou sulfáty, parabeny a silikony. Sázejte raději na přírodní a šetrné produkty.
  11. Vyhněte se přečesávání mokrých vlasů: Vlasy jsou v mokrém stavu více náchylné na poškození. Vyhněte se hrubému česání nebo kartáčování, a raději použijte hřeben s širokými zuby nebo prsty.
  12. Ochrana před chlorem a slanou vodou: Při plavání v bazénu nebo moři chráňte své vlasy před chlorem nebo slanou vodou. Používejte speciální ochranné spreje nebo noste koupací čepici.
  13. Péče o vlasovou pokožku: Péče o vlasy se neomezuje pouze na samotné vlasy, ale také na zdraví vlasové pokožky. Masírujte pokožku hlavy pravidelně, abyste podpořili prokrvení a zdravý růst vlasů.
  14. Pravidelný odpočinek od stylingu: Občas nechte své vlasy volně plynout a vyhněte se příliš častému používání teplých stylingových nástrojů. Dávejte svým vlasům čas na obnovení a odpočinek.
  15. Dodržování doporučené doby působení vlasových produktů: Při používání vlasových produktů, jako jsou barvy, odbarvovače nebo trvalé ondulace, dbejte na dodržení doporučené doby působení. Příliš dlouhé působení může vlasy poškodit.
  16. Vyhýbejte se přílišnému tření vlasů ručníkem: Po umytí vlasů je opatrné otření ručníkem dostačující. Přílišné tření mokrých vlasů ručníkem může vést k lámavosti a poškození vlasů.
  17. Pravidelné vyčesávání vlasů: Pravidelné vyčesávání vlasů pomáhá odstranit zbytky produktů a rozpustit případné zamotání. Použijte hřeben s širokými zuby nebo kartáč s měkkými štětinami.
  18. Navštěva kadeřníka a trichologa: Pravidelné návštěvy profesionálních kadeřníků a trichologů jsou klíčové pro zdraví vlasů. Poradí vám s vhodnou péčí a diagnózou případných problémů s vlasy.

Sledování těchto 18 tipů a triků od kadeřníků vám pomůže dosáhnout zdravých a krásných vlasů. Nezapomeňte, že péče o vlasy vyžaduje čas a trpělivost, a je třeba vybírat produkty a postupy přizpůsobené vašemu konkrétnímu typu vlasů.

Pro vhodnou domácí péči profesionálními vlasovými produkty určenými pro váš typ vlasů navštivte kvalitní kadeřnictví ve vašem okolí.

Komentáře