4 nejčastější chyby ve snaze o změnu životního stylu

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Změna každodenních návyků, včetně pohybu a stravování, se stala jedním z hlavních témat během pandemie. Zatímco mnoho lidí se s nabranými kily potýká doteď, někteří využili čas k tomu, aby se více soustředili sami na sebe a na svoje zdraví. Jak to udělat, abyste stejného výsledku dosáhli také?

Tito lidé změnili své stravovací návyky, zařadili do svého života nový druh pohybu a díky tomu jsou teď v nejlepší kondici za posledních mnoho let. Vyvarovali se totiž 4 nejčastějších chyb. Pojďte se s námi podívat na to, které to jsou.

1. Nový rok, nový život?

Spoustu lidí čeká na zlom s nějakým významným datem. Typicky to bývá začátek nového roku, narozeniny, výročí, po porodu apod. Studie však ukazují, že radikální změny životního stylu s fixací na konkrétní datum nepřináší kýžené výsledky a brzy se vše vrátí do starých kolejí. Pokud cítíte, že potřebujete udělat ve svém životě nějakou změnu, nečekejte na datum, ale udělejte to hned. Dobrou pomůckou k takovému rozhodnutí může být i výpočet indexu tělesné hmotnosti, který vám napoví, jestli máte nebo nemáte zdravou hmotnost vzhledem ke své výši.

2. Slepé následování rad na internetu

Internet je plný „osvědčených metod“ a „zaručených postupů“. Tělo každého z nás je však úplně jiné a tak i kombinace stravy, cvičení a tréninku bude mít jiný výsledek u vás i u vaší kamarádky. Než se pustíte do radikálních změn ve stravování, vyhledejte pomoc výživového poradce. Můžete si tak ušetřit měsíce trápení s nevhodným jídelníčkem, u kterého budete nejprve zbytečně hladovět a pak skokově opět přibírat.

3. „Zvládnu to sám“

Říct si o pomoc není slabost, ale odvážný čin. To, že se svěříte partnerovi, kamarádce, rodině a řeknete jim o svých cílech, zajistí, že na to nebudete sami. S podporou blízkých lidí ve svém okolí a za pomoci výživového poradce tu vždy bude někdo, kdo vám bude držet palce, kdo na vás bude dohlížet a kdo vás požene kupředu.

4. Cíl bez plánu je jen přání

Vrhnout se do toho po hlavě je super začátek. Bez plánu to ale nepůjde. Mít plán znamená zůstat soustředěný a neztratit z dohledu svůj cíl. V programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan se přípravné fázi věnujeme maximálně pečlivě. Budete přesně vědět, jaké změny vás čekají a jak probíhají jednotlivá setkání s vaším poradcem. A kdybyste na své cestě náhodou klopýtli, díky plánu se budete umět vrátit zpátky. Váš poradce vám pomáhá udržet si pozitivní myšlení pro vaši zdravější budoucnost.

Věříme, že vám tyto 4 tipy pomohou získat chuť a odhodlání udělat první změnu ještě dnes. Není co ztratit, za první konzultaci totiž nic nedáte.

(zdroj: spolukiladolu.cz; zdroj obrázků: spolukiladolu.cz)

Fotografie

Komentáře