5 důvodů, proč pečovat o svou pleť

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Kosmetika patří k pleti už od nepaměti. Ve starověkém Egyptě vznikaly kosmetické přípravky na bázi olejů a jejich parfémy byly proslavené po celém Středomoří. S kvalitními kosmetickými přípravky pleť vypadá svěžejší a může lépe dýchat. Proč vlastně na naší pleti tolik záleží? Důvodů je hned několik.

1. Pleť je naší vizitkou

Ať chceme, nebo ne, pleť je to první, na co se každý podívá a hodně o nás vypovídá. Pokud nám na ní ulpívá neošetřené akné, máme ji zjevně vysušenou, zašedlou, povadlou a bez jasu, je zcela jasné, že se o sebe moc nestaráme. Kosmetické přípravky hravě zatočí s akné i prvními vráskami. Jejich tvorbu můžeme zmírnit a oddálit až o několik let. Pak můžeme i do zralého věku ženy vykročit s grácií a dobrým pocitem. Správně zvolená kosmetika a péče o pleť zamezí viditelným příznakům stárnutí. Pokud navíc omezíte kouření a alkohol, přidáte více pohybu, vyvážené stravy a obyčejné neperlivé vody, nedáte stárnutí šanci!

2. Zvýšení sebevědomí

Pěkná, zdravá a pěstěná pleť nám zvýší sebevědomí, které k životu my ženy obzvláště potřebujeme. Určitě je úžasný pocit, když můžete vyjít třeba do wellness, do fitka, na pláž nebo na túru do přírody díky krásné pleti nenalíčené a necítit se při tom nervózně a trapně. I pleť si potřebuje od make-upu občas odpočinout a zregenerovat. Pokud bude v super stavu, budete se cítit skvěle i bez líčení. Konečně dáte sbohem mindrákům a začnete žít více naplno. Jiskrná pleť přispívá k naší psychické pohodě.

3. Snadné líčení

Pokud nebudeme potřebovat zakrývat nedokonalosti pleti, dekorativní kosmetika nám zaručí lepší výsledky a líčení bude snadné. Při zvýšené a pravidelné péči o pleť budeme mít méně pupínků i vrásek, budeme potřebovat méně korektoru a make-upu, čímž ušetříme peníze i čas při líčení. Make-up vypadá na zdravé, vypnuté, hydratované a mladistvě vypadající pleti mnohem lépe. Navíc se snadněji nanáší a lépe k ní přilne. Docílíme tak atraktivního, mladistvého vzhledu bez chybičky.

4. Lepší pocit a méně stresu

Konečně nebudeme vstávat každý den s myšlenkou, co se nám na obličeji vytvořilo a budeme méně ve stresu. Když budeme pleť každý večer dokonale odličovat, čistit a pečovat o ni, můžeme se ráno budit s úsměvem a nebát se pohledu do zrcadla. Budeme mít lepší pocit samy ze sebe a těšit se na každý nový den. Stárnutí je sice přirozený proces, ale díky pravidelné kosmetické péči nebude tolik znát.

5. Relaxační rituál

Samotná péče o pleť může být příjemným rituálem. Můžete to zkusit s domácí pleťovou maskou nebo třeba u kosmetičky s estetickým přístrojem. K šetrnému odličování a čistění pleti patří i používání peelingů a vhodně zvolených, speciálně zaměřených produktů na konkrétní problém. Ať už je to výživné sérum, noční, denní či hydratační pleťový krém, krém proti vráskám nebo akné, jejich pravidelné používání je na pleti znát. Abychom neměly obličej posetý vráskami, nepěknými pigmentovými skvrnami, pupínky a jizvičkami, občas je dobré se svěřit do rukou odborníků a užít si očistný a relaxační rituál.


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo jiného beauty profesionála, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Komentáře