Bezpečí na prvním místě začíná u vás doma

Kategorie: Pro muže

Mojekrasa

Klasický zvonek sice spolehlivě ohlásí každou návštěvu, nezajistí nám ale bezpečí. Pokud přijde nečekaný host, tak to nezjistíte. Pro tyto situace se hodí domovní telefony, díky kterým budete mít o všem přehled. Jak a podle čeho je vybírat? Uvažujete o pořízení domovního telefonu? Především v domácnostech, kde je vzdálenost mezi interiérem a zvonkem poměrně velká, je zapotřebí dodatečná komunikace v podobě domovního telefonu. Pokud potřebujete vyměnit starý domovní telefon za nový, zjistěte, jaký typ máte pro zajištění kompatibility.

Základní typy a jejich ovládání

Domovní telefon slouží k propojení vnějšího prostoru u domovních dveří s vnitřním prostorem domu. Často se vyskytuje hlavně v panelákových a bytových domech. Základem zařízení je vždy mikrofon, případně i kamera. Možností je také propojit telefon přímo se zámkem na dveřích. Pak vám bude k otevření dveří stačit pouze stisknout tlačítko. Telefony mohou být se sluchátkem, které aktivujete jeho zvednutím. U modernějších typů ke komunikaci s návštěvníkem venku stačit tlačítko.

Klasické analogové telefony

U klasických analogových domovních telefonů se neobejdete bez adekvátní kabeláže. Tu je ideální uložit do země už v době, kdy se bude objekt stavět. V případě instalace do stávajícího objektu je nezbytné vyhloubení jámy a další stavební úpravy v interiéru pro vedení kabelu. I tak se vám ale tyto práce pro zajištění bezpečí opravdu vyplatí. Díky tomuto telefonu můžete s návštěvou mluvit.

Videotelefon s kamerou

Moderní domovní telefony zvládnou i video. V mnoha případech se vám pro zajištění bezpečnosti skutečně vyplatí kamera. Díky ní budete vidět na obrazovce návštěvu nebo nezvané hosty. Důležité je umístění telefonu do adekvátní výšky nad 150 cm, která by měla korespondovat s tělesnou výškou průměrného člověka, která je 170 cm, abyste mu viděli do tváře. Domovní telefon, který disponuje kamerou, se hodí nejen do bytů a rodinných domů, ale i do kanceláří a na různá pracoviště.

Důležité parametry

Při volbě domovního telefonu doporučujeme bezdrátovou verzi, kterou zvládnete sami snadno nainstalovat. K tomu si můžete zvolit i další funkce. Mezi nejdůležitější patří velmi prospěšné noční vidění, díky čemuž vás nebude omezovat denní doba. Velmi užitečné je připojení k internetu, kdy můžete domovní telefon velmi snadno napojit i na svůj mobilní telefon. Zjistíte, kdo k vám jde, ještě než zazvoní.

Další užitečné funkce

Domovní telefon může mít i mnoho dalších funkcí, jako je upozornění na pohyb nebo archivace záznamů. V závislosti na typu domovního telefonu je možné přidat přístup pomocí čipu a členové rodiny nemusí zvonit. Přes panel vnitřního monitoru můžete ovládat kromě kamery i vstupní bránu, garážová vrata, světla a stínící techniku. Lze i naprogramovat scénáře, které vyvoláte stisknutím jediného tlačítka. Díky domovnímu telefonu budete mít přehled o všem, co se u venkovních dveří děje.

Komentáře