Blond Balayage vs Ombré

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

V současnosti trendy barvicích technik používaných na vlasy ovládají hlavně Balayage a Ombré. Obě využívají postupný přechod barvy, ale je mezi nimi rozdíl. Jak rozdílného výsledku s nimi můžeme dosáhnout? To si vysvětlíme v tomto článku.

Balayage je inovovaná technika, která vlasy zesvětlí podobně jako melír, ale rozhodně vám je nezničí. Mnohdy nešetrné melírování a často nepřirozeně působící proužky vlasů, už naštěstí moc neletí. Balayage je oproti tomu skvělým způsobem, jak své vlasy vyživit a zároveň je doladit do mnoha k sobě ladících a volně přecházejících odstínů vlasů tón v tónu, což budí konečný dojem přirozenosti. Výhoda Balayage oproti melíru a Ombré tkví v přirozeném vzhledu. Klasický blond Balayage ale umí využít mnoha dalších barev, proto čtěte dál.

Balayage vs Ombré

Při technice zvané melírování se jednotlivé prameny barvily a zamotávaly do útržků alobalu už od kořínků. U metody Balayage vezme vaše kadeřnice celou délku vlasů najednou a barví všechny vaše kadeře bez ohledu na každý vlas. Vznikají tak velmi zajímavé a plynulé přechody mezi barvenými prameny a zbytkem vašich vlasů. Během chvilky vznikne lichotivý a originální účes.

Při Ombré se kadeřnice zaměřuje na barvení všech vlasů. Na rozdíl od Balayage nepracuje s jednotlivými pramínky, ale vlasy rozdělí na poloviny. Barvu postupně zesvětluje od tmavých kořínků až ke světlým konečkům. Výsledkem je jemný, rovnoměrný přechod od tmavších až ke světlejším vlasům. Vlasy jsou na koncích jakoby vyšisované od paprsků slunce.

Balayage vám zvýrazní kontury obličeje i make-up

Balayage umí s vlasy doslova čarovat. Dokáže si však pohrát i s konturami a proporcemi vašeho obličeje. Balayage vám díky tmavším pramínkům vlasů spadajícím do tváře pomůže obličej o dost zeštíhlit a světlé konečky vlasů vám naopak dokonale zjemní třeba špičatou bradu nebo zvýrazní lícní kosti, pokud na této úrovni tváře vaše kadeřnice použije ve vlasech světlejší barvu. Stačí si k tomu najít tu správnou odbornici, která si s vašimi vlasy umí dokonale pohrát. Balayage pak může vašemu obličeji zalichotit podobně jako make-up. Hra tmavých a světlejších odstínů hrajících ve vašich vlasech může mít příjemný konturující efekt.

Jaké jsou možnosti balayage?

Ať už jste blondýnky nebo brunetky, můžete vždy zajít ještě dál. Pokud popustíte uzdu svojí fantazii a odhodláte se použít výrazné barvy, jako je třeba růžová, fialová, modrá, zelená nebo trendy stříbrná, bude efekt Balayage o dost výraznější. Na krátké vlasy Balayage uplatnit lze. Barva aplikovaná do pramínků krátkých nebo polodlouhých vlasů pozvedne účes na zcela novou úroveň. Nejefektnější je ale na dlouhých volných loknách, kdy se jednotlivé pramínky vlasů vzájemně propletou. U Balayage techniky si můžete vybrat odstín, který nejlépe podtrhne váš obličej.

Červený Balayage

Pokud chcete jít do výraznější barvy, ale výše uvedené odstíny jsou pro vás trochu moc, zkuste červený Balayage. Ve vlasech můžete propojit odstíny hnědé, kaštanové, červené i růžové. Intenzivní červená barva krásně upozorní na vaši barvu tmavých vlasů, které z ní přirozeně vystupují.

Mohlo by vás zajímat:

Fotografie

Komentáře