Chcete být po zimě odpočinutější, krásnější a hubenější?

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Milujete zimu a chcete si ji užít naplno? Chcete z každého chladného dne vytěžit maximum? Plánujete do jara vstoupit spokojenější sama se sebou? Také máte rádi pocit, když víte, že jste pro sebe něco udělali? Pokusíme se Vám poradit, jak můžete své kráse v zimě co nejvíce prospět. Vylezte z nory, nejste přece medvěd, buďte aktivní!

Je libo po dni stráveném venku na mrazu zkrášlovací a relaxační koupel?

Čeká Vás zvláčňující mléčná koupel, při které se přesvědčíte, že použít mléko jako kosmetickou pomůcku vůbec není špatný nápad. Připravte si 500 mililitrů mléka (tučného), kolem pěti polévkových lžic heřmánkového květu a sto gramů ovesných vloček. Vaší pokožce, která je kvůli mrazům vysušená, určitě uděláte radost. Květy heřmánky smíchejte dohromady společně s mlékem, na noc směs uložte do lednice. Vločky rozemelte v mixéru, vanu napusťte teplou vodou (ne horkou, ta by Vám pleť vysušila), přilijte sceděné mléko a přidejte rozmixované vločky. Ponořte se do koupele a relaxujte v ní patnáct minut, poté se nezapomeňte natřít tělovým mlékem.

Vraťte se jako znovuzrozená z relaxačního víkendu, je načase se nechat hýčkat…

Těšit se můžete na čokoládové či medové masáže, v lázních si můžete také objednat speciální dietu, díky níž bude Váš organismus celkově očištěn. Věřte tomu, že po wellness pobytu například v Alpách budete jen zářit krásou a zdravím. Nešetřete na sobě a dopřejte si pobyt v oáze krásy a pohody.

Což takhle dát si dlouhý a kvalitní spánek?

Pouze dobře vyspaný člověk vypadá dobře, naordinujte si kvalitní osmihodinový spánek. Doporučujeme klapky na oči a špunty do uší. Určitě Vás potěší zjištění, že během poctivého spánku se vrásky na obličeji a krku vyhlazují.

Chcete zatočit s přebytečnými kily?

Sportujte, sportujte, sportujte! A jezte potraviny, které dokážou divy s Vaším metabolismem. Přinášíme Vám list dietních potravin, které Vás umí v chladivých měsících zahřát.

  • Pijte zázvorový čaj, červené víno či citronové bylinkové čaje
  • Teplé polévky přijdou Vašemu žaludku vždycky vhod, samozřejmě se pokuste vyhnout těm tučným krémovým
  • Uvařte si kaši s pohanky, rýži jezte klidně tak často jako Číňané
  • Vlít novou krev do žil Vám dokáže česnek, chilli papričky, křen, zázvor i cibule
  • Jezte kuřecí a skopové maso
  • Vyzkoušejte ovčí a kozí sýry
  • Ovoce vždy bude mít na Vašem jídelníčku vždy zelenou
  • Dopřejte si různě upravenou rybu klidně i čtyřikrát do týdne
  • Napařte si mrkev, brokolici, zelí či kapustu
  • Snažte se jíst co nejvíce doma, jen tak budete mít jistotu, že víte, co jíte
  • Snažte se vyvarovat dlouhým pauzám mezi jednotlivými jídly!
  • Máte chuť na něco dobrého? Sáhněte po mandlích, arašídech nebo kešu oříšcích

Kupte si permanentku do blízkého fitka. To Vás možná více donutí, abyste ani nepřestala s jeho návštěvou. Představa Vás samotných v posilovně Vás dohání k šílenství? Nevadí, zimní období nabízí jiné možnosti sportovního vyžití. Vydejte se, třeba i s partnerem, na zimní procházku. Čerstvý vzduch Vám prospěje, pokud Vás trápí klouby, procházka by pro Vás měla být ideální. Další možností je oprášit lyže a vydat se na nejbližší sjezdovku, trocha adrenalinu Vám jistě prospěje, zapomenete tak na každodenní starosti, nezapomeňte však na helmu!

Pro spalování kalorií jsou ideální běžky. Nezapomeňte si do batůžku přibalit foťák a termosku s čajem. Vyrazte s dětmi sáňkovat, užijete si spoustu zábavy na čerstvém vzduchu v přírodě. Špatný nápad ani není jít si zimní stadion zabruslit, oprašte staré techniky a ukažte, kdo je králem ledové plochy!

Komentáře