Dezinfikovat lze i vzduch v salonu

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Konečně jsme se dočkali. Salony jsou otevřené a dokonce platí i výjimky pro některé služby v případě nošení respirátorů. Povinnost nosit ochranu dýchacích cest už totiž neplatí pro zákazníky služeb spojených s péčí na hlavě a krku. Nyní je třeba se ještě více zaměřit na bezpečnost prostředí salonu. Kromě režimových opatření a dezinfekce povrchů, významně pomohou ionizační čističky, které vzduch průběžně dezinfikují.

Pokud jste majitelem salonu poskytující péči na hlavě a krku, jistě víte, že už neplatí povinnost pro vaše klienty mít respirátory. O to víc je teď potřeba myslet na bezpečnost vzduchu ve vašem salonu. Samozřejmostí by mělo být pravidelné větrání po jednotlivých zákaznících, ale můžete využít i přístroj, který dokáže vzduchu v průběhu vykonávané služby dezinfikovat. K tomu vám skvěle poslouží čistička vzduchu, která funguje na bázi ionizace.

„Ionizační technologie napodobuje přírodní způsob čištění vzduchu na principu elektronického obohacení částic vzduchu. Na stejném principu se například vyčistí vzduch po bouřce,“ vysvětluje Zdeněk Matějovský ze společnosti GEOCORE, která vyrábí české ionizační čističky BION Fit spot, které jsou certifikované na účinnost proti viru SARS COV2. Za zcela ideální je nepřerušovaný provoz ionizátoru, protože nelze ionizovat do zásoby. Vzduch se čistí a obohacuje ionty pouze po dobu provozu ionizátoru, po jeho vypnutí jeho efekt během několika minut vymizí. Ionizační čističky vzduch průběžně čistí a dezinfikují.

„Ionty molekul kyslíku reagují se vzdušnou vlhkostí, díky tomu vzniká peroxid vodíku, který ničí například proteinové struktury virů a bakterií, ty se pak stávají neškodnými,“ dodává Zdeněk Matějovský. Ionizační čistička vzduchu BION Fit spot je díky své ideální velikosti přenositelná. Můžete ji podle potřeby umístit na stůl před zákazníka, tak aby vydechovaný vzduch byl rovnou sterilizován. Vznikne tak přirozená čistící bariéra. Bojovat proti koronaviru za pomocí ionizace vzduchu lze nejenom v kadeřnických salonech nebo salonech krásy. „O naše ionizátory mají zájem například i banky, ordinace, hotely či firmy, které je umisťují do kanceláří. Výhodou je, že najdou využití i po pandemii. Ionizátory pomáhají proti alergiím a celkově vylepšují v místnostech vzduch, který dýcháme,“ dodává Zdeněk Matějovský ze společnosti Geocore, které ionizační čističky doplňují i do vzduchotechniky či chladících systémů a vytváří tak řešení každé provozovně na míru.

Ionizační čistička BION Fit spot je vyráběna z velké části v České republice z lokálních recyklovaných materiálů jako je dřevo a kov. Jde o čističku vzduchu s nejmenší uhlíkovou stopou na tuzemském trhu. Má minimálně desetkrát nižší spotřebu elektrické energie než běžná čistička vzduchu. „Unikátnost našeho systému je, že nepoužíváme filtry což znamená nevytváříme odpad a zároveň nejsou žádné další provozní nároky a náklady,“ vyzdvihuje další pozitiva Zdeněk Matějovský. Za jeho podobou stojí spolupráce s designérem Janem Mikoškou. Díky Ionizátoru BION Fit spot si můžete dopřát i v uzavřených místnostech příjemný a čistý vzduch, kde je minimalizováno riziko nákazy viry, bakteriemi, sporami a plísněmi o 99 %. Na rozdíl od běžných ionizačních zařízení či čističek vzduchu s ionizátorem neobsahuje Ionizátor BION Fit spot žádné chemické přísady ani UV záření, ale naopak vyniká ozonovou neutralitou. To vše společně působí pozitivně nejen na zdraví, ale i na psychickou pohodu, koncentraci a tedy i pracovní výkon.

Fotografie

Komentáře