Epilace a trvalá epilace - metody a co při které očekávat?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Pokud pánujete epilaci, přečtěte si, co vás čeká při nejčastěji používaných metodách. Poptávka po různých metodách odborné epilace roste. Metody se provádějí na klinikách a v kosmetických salonech. Podívejme se na ty nejčastější metody a na jaké ceny se máte připravit.

Epilace je jedním z nejvyhledáva­nějších zákroků v kosmetickém salonu v oboru estetické dermatologie. Chloupky nás nejvíc trápí v létě, kdy nás čeká sezona krátkých sukní, šortek a plavek. Epilace pro dosažení dokonale hladké pleti se provádí pomocí některé z dermatologic­kých metod.

Epilace epilátorem a voskem

Odstraňování chloupků voskem a epilačními voskovými pásky je stejně účinné jako při použití epilátoru, jen je rychlejší. K dostání jsou i pásky pro citlivou pokožku. Lze je použít na epilaci nohou, podpaží a třísel, ne na epilaci intimních partií. Chloupky by měly být dlouhé 5 mm. Před epilací pokožku umyjte mýdlem a důkladně ji vysušte.

Laserová epilace

Laserová epilace je efektivní. Příprava je nutná měsíc předem a cena začíná na 10 000 korun za proceduru, která probíhá většinou 5× po 6. až 8. týdnech. Výsledky jsou vidět už po prvním sezení. S laserovým přístrojem smí pracovat jen certifikovaný lékař nebo certifikovaná zdravotní sestra a proto je najdete jen v málokterém kosmetickém salonu. Metoda zabírá u tmavých chloupků, kdy jejich pigment pohltí laserový paprsek a zničí celý chloupek i s cibulkou. Na co se připravit při laserové epilaci Cena za první ošetření menší plochy, jako je oblast bikin nebo podpaží, se pohybuje kolem 3 000 korun, u lýtek už je částka 10 000 korun. Investovat budete i čas. První je konzultace a zjištění kontraindikace, kam patří těhotenství, epilepsie a různé alergie. Laserové ošetření se nehodí pro ženy s hyperpigmentací a s některými hormonálními poruchami. Pleť nesmí být opálená a chloupky příliš světlé. Nesmíte 4 týdny chloupky vytrhávat, jen holit nebo stříhat. Pokožku musíte chránit před sluncem před zákrokem i měsíc po něm, aby nedošlo ke vzniku pigmentových skvrn.

Fotoepilace – IPL

Příprava je důležitá asi měsíc předem, cena je asi 10 000 až 30 000 korun. Jde o epilaci intenzivním pulzním světlem, tedy IPL, které funguje na podobném principu jako laserová epilace. Je šetrnější, ale méně efektivní. Epilace IPL opět vyžaduje kombinaci tmavých chloupků a světlé kůže. Nejčastěji se provádí v podpaží a oblasti třísel. Pro některé fototypy se nehodí. Výhodou je nižší cena, kdy jedno ošetření podpaží stojí asi 2 000 korun, za celé nohy zaplatíte kolem 5 000 korun. Pro dobrý výsledek je potřeba 5 až 7 sezení v měsíčních či dvouměsíčních intervalech.

Epilace elektrickou jehlou

Příprava je nutná asi 2 týdny předem a ceny se pohybují od 500 do 2 000 korun. Metoda je prověřená, ale pracná. Chloupky se odstraňují jeden po druhém elektrickou jehlou tenkou jako vlas. Pro někoho je ošetření dost bolestivé, někdo jej snáší dobře. Při jakékoliv epilaci se zbavíte chloupků i s kořínky a stojí za to ji zkusit.

Vyzkoušely jsme za vás epilaci cukrovou pastou

Komentáře