JAK JSEM NAVŠTÍVILA SOLO PERSONAL MAKEUP SCHOOL

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Jako milovnice make-up jsem už od útlého věku sledovala návody na internetu, kde bylo ukázáno, jak se správně líčit, a tajně záviděla ženám v zahraničí, že v jejich domovinách přímo existují školy, které se personalizované výuce make-upu věnují. Nemluvím o kurzech pro make-up artisty, připravujících účastníky pro profesionální dráhu. Šlo o kurzy na míru šité ženám, které potřebují s líčením poradit, a techniky názorně ukázat. Vydefinovat, jaký styl make-upu je pro ně ideální. Natrénovat, jak se líčit do práce, na rande a jak zase na večer. Kurzy, kde se ženám lektoři individuálně věnují a poradí se vším, s čím je poradit třeba. A pak taková komplexní škola vznikla konečně i v České republice – SOLO PERSONAL MAKEUP SCHOOL!

MOJE CESTA DO SOLO PERSONAL MAKEUP SCHOOL

K SOLO Personal make-up school mě přivedla má nejlepší kamarádka. Když jsme společně seděly na kávě, nemohla jsem se na ni vynadívat. Něco na ní bylo jinak. Její make-up. Byl jemnější než jindy, přitom dokonale zvýrazňoval všechny přednosti.

A tak jsem se na doporučení přihlásila přes webové stránky školy na Osobní make-up kurz – jednodenní intenzivní kurz, zahrnující komplexní líčení, večerní i denní make-up, ale i péči o pleť.

PRVNÍ KONTAKT

Během dne mi přišly instrukce ke kurzu – kdy a kam se dostavit, že je potřeba přijít nalíčená, aby se lektorka mohla podívat s čím bude potřeba pracovat, a co případně změnit. Také jsem si sebou měla vzít kosmetickou taštičku s vlastními líčidly – pro konzultaci ohledně toho, co je třeba vyměnit či nepoužívat, nebo naopak ponechat.

„DEN D“

V den kurzu jsem se ráno probudila s mírnými obavami. Co když vlastně všechno dělám špatně? V poslední době jsem bojovala s výběrem správného make-up odstínu – možná jsem vybrala špatně a vlastně zjistím, že celé roky dělám všechno jinak, než se opravdu má? Když vcházím do prostor školy, okamžitě vím, že tady jsem správně. Takhle teda vypadá make-up nebe! Musím Vás ujistit, že během prvních pár minut, kdy mě osobně přivítala ředitelka SOLO Personal makeup school Juliána Šoleová, ze mě veškeré obavy spadly. „Už na Vás čekáme Sabi, na kurzu budete dneska čtyři, což je také náš maximální počet účastnic. Opravdu nám záleží na individuálním přístupu ke každé naší klientce,“ vysvětluje mi Juliána mile, a doprovází mě do učebny, kde už jsou ostatní kurzistky.

POJĎME NA TO!

Ráda bych Vám předala alespoň část z té energie, která na kurzu panovala – nicméně, to musíte zažít samy. S lektorkou Petrou Břenkovou jsme si všechny perfektně sedly a zkušenosti, které jsme získaly, jsou nedocenitelné. Petra nám kompletně vysvětlila techniky líčení a zkonzultovala s námi, co děláme špatně, kde trošku ubrat, a kde naopak zase přidat. Vše jsme si vyzkoušely přímo na sobě – nešlo jen o předávání teoretických informací, ale o praktický nácvik. „Jde nám o to, aby si každá z Vás vše vyzkoušela a následně opravdu věděla, jak se sama nalíčit doma,“ vysvětlovala Petra, zatímco jsem se učila s doporučenou rtěnkou Lady Bug od Make-up designory (věřte mi, tu potřebujete!) správnou techniku líčení rtů. Petra mi totiž velmi dobře poradila i se správnými odstíny – nikdy bych neřekla, že mi studená červená bude tak slušet!

PROFESIONÁLNÍ RADY A PŘÍSTUP

Během dne se za námi přišla několikrát podívat i Juliána, jak se nám daří, a zda máme vše, co potřebujeme. Osobně jsem se zamilovala do štětců značky Kryolan, které jsou na kurzech používány (a rovnou si je také na kurzu zakoupila). Petra mi vysvětlila, že typ štětce, který jsem roky používala na tvářenku na ni není vhodný, a proto s nanášením produktu celou dobu tak bojuji. „Zkus tenhle Sabi a podívej se, jaký je v nich rozdíl, vidíš?“ ukázala mi Petra. A naráz ani s aplikací tvářenky nebyl problém. Co velmi oceňuji bylo také důsledné dodržování hygieny po celou dobu kurzu – všechny zapůjčené produkty, které jsme používaly lektorka vždy pak důsledně dezinfikovala.

EXPERTKY NA OSOBNÍ LÍČENÍ

Den utekl ani jsme nevěděly jak. V podvečer už jsme všechny věděly, jak správně pečovat o pleť a jak se správně líčit. Já jsem byla nadšená z nově naučených technik líčení rtů a znalostí správných odstínů líčidel které mi pasují, holky zase adorovaly to, že se naučily správné postupy pro přirozený denní make-up. Všechny jsme ale měly jedno společné – nadšení.

A tak, pokud cítíte, že potřebujete pomoct nebo poradit, neváhejte. Profesionalita a ochota s jakou k Vám Juliána i všichni lektoři přistupují se dnes už jen tak nevidí. V nabídce je také spoustu dalších kurzů. Ať už tematických, soukromých – kde můžete jít například jen vy s maminkou nebo s kamarádkou, nebo skupinových. S žádným z nich nešlápnete vedle. Věřte mi.

Fotografie

Komentáře