Jak mít krásné nehty - metody pro jejich zpevnění a jejich výhody

Kategorie: Nehty a ruce

Mojekrasa

Ne každá žena má krásné dlouhé a pevné nehty od přírody. Umělé nehty upravené více způsoby dnes stojí pár korun, aplikace trvá pár minut a vydrží vám řadu dní. Je jenom na vás, jestli si zajdete do nehtového studia nebo zkusíte nějakou z řad na doma.

Gelové nehty

Gelové nehty jsou jednou z oblíbených metod úpravy nehtů, při které se na přírodní nehty připevňují nehtové tipy, které mohou být rovné, zahnuté, transparentní nebo zdobené. Následně je manikérky gelem zpevňují a tvarují na míru. Gel tvrdne ve speciálních UV lampách nebo LED lampách. Gelové nehty neboli gelovky jsou pevné, obvykle vydrží asi 3 týdny, pak je třeba odrůstající části nehtů gelem doplnit.

Gel lak

Speciální Gel lak lze vytvrdit v UV nebo LED lampě. Jde o rychlou metodu lakování přírodních nehtů ve více vrstvách, která na nehtech vydrží 2 až 3 týdny. Nejsou náročné na aplikaci, nevyžadují složitou modelaci a nanášejí se jako klasický lak. Gel lak odstraníte časově náročnějším opilováním, anebo speciálním odstraňovačem gel laku. Můžete vsadit i na domácí variantu laků s gelovým efektem.

Jednofázové a třífázové gely

• Třífázové gel laky – výpotkové gel laky se nanáší vždy na podkladovou bázi a fixují se leskem neboli finish gel lakem. Při použití přípravků, jako je Pro Base báze nebo Protein Power báze vydrží i 5 týdnů.

• Jednofázové gel laky – bezvýpotkové gel laky či one step gel laky jsou barevné gel laky, které nevyžadují podkladovou bázi, nanáší se 2 vrstvy a nemusíte používat lesk.

UV gely a polygely

UV gely vypadají přirozeně, jsou pevné a vydrží 3 až 5 týdnů. Jsou ideální pro zdobení nehtů a levnější než polygely nebo také poly-akrygely. Tento hybridní gel však v sobě kombinuje nejlepší vlastnosti akrylu a gelu. Výhodou polygelů je, že jsou šetrné, pevné, pružné a přilnavé.

Shellac

Před nanášením Shellacu se nehty neobrušují ani nepilují. Lak odstraníte zabalením nehtů do vatových tampónků s acetonem. Aplikace je snadná a každá vrstva se vytvrdí pod UV lampou. Nanáší se podkladová báze, 2 vrstvy laku a top coat v rozmezí asi 1 minuty. Nehty jsou odolné a vydrží asi 3 týdny. Shellac nehty zpevňuje, je vhodný pro křehké nehty a neomezuje růst nehtů.

Akrylové nehty

Akryl je velmi pevná a odolná metoda úpravy nehtů vhodná pro namáhané nehty. Na nehet se nanáší speciální akrylový materiál smíchaný z akrylového prášku a tekutiny. Akryl lze použít na přírodní nehty i nehtové tipy. Tvrdne sám bez UV či LED lampy. Porcelánové neboli akrylové nehty se hodí pro problematické nehty, které se mastí, potí, lámou či třepí, ale i pro dlouhé nehty. Akryl je pevnější než UV gel. Akrygel vytváří přirozený vzhled nehtu.

UV lampy a LED lampy

• UV lampa vydrží asi 300 hodin a pak je třeba žárovky vyměnit.

• Životnost LED lampy je až 5 000 hodin.

Manikúra

Manikúra je nezbytnou součástí každé modeláže nehtů, jinak nebude žádná další úprava nehtů trvanlivá, účinná a efektní. Je třeba ošetřit nehty, nehtové okolí a kůžičku i záděry. V nehtovém studiu můžete absolvovat i relaxační manikúru s účinnou výživou nehtů včetně parafínových zábalů rukou.

Foto: Chelson Tamares / Unsplash

Zaujaly vás jednotlivé metody pro krásné nehtíky? Netroufáte si je vyzkoušet doma? Vsaďte na nehtařku ve vašem okolí.


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření pleti, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Komentáře