Jak na hubnutí v létě – zkuste letní detox

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Léto je v plném proudu. Na hubnutí do plavek je už sice pozdě, nicméně na hubnutí jako takové rozhodně ne. Pokud cítíte, že byste potřebovali nějaké to kilo sundat, a ještě udělat něco pro své zdraví, dáme vám pár tipů. Léto je totiž ideální období pro detoxikaci organismu. A to hned ze dvou důvodů. V létě nemáme potřebu tolik jíst, a navíc je dostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Tak směle do toho.

Letní hubnutí je snazší

Často máme tendenci hubnout před létem do plavek. Přesto lze říci, že právě léto představuje ideální období na hubnutí. Díky krásnému počasí a dlouhým dnům je snazší se více hýbat. Trávíme hodně času venku, a to přímo vybízí k delším procházkám nebo vyjížďce na kole.

V létě máme k dispozici nespočet druhů ovoce a zeleniny, a to přímo ze zahrádky nebo minimálně tuzemské, žádný dovoz nezralých plodů jako v zimě. Takže čerstvá rajčátka, papriky, broskve a jablka chutnají úplně jinak. Navíc v létě často nemáme ani chuť se přejídat, protože v horku máme větší potřebu pít než jíst. Na řadu často přicházejí saláty, grilované maso a zelenina. A to vše jen nahrává hubnutí. A v neposlední řadě v létě máme lepší náladu i motivaci. A protože hubnutí je hlavně v hlavě.

Zkuste letní detoxikaci

Je ideální čas na detoxikaci. Odstraňte z těla škodlivé látky. Vsaďte na přírodu, která detoxikuje a čistí střeva. Buďte jako naši předkové, kteří nedali dopustit na čerstvé potraviny z přírody a pijte dostatek obyčejné vody. Hojnost ovoce a zeleniny vám vše ještě usnadní. Zkuste pár dní jíst pouze ovoce, zeleninu a případně i šťávy neboli smoothie. Zpočátku možná budete mít hlad, ale pokud vydržíte, budete se cítit skvěle. A nezapomeňte se prolívat litry čisté vody. Nejenže zhubnete, ale perfektně nastartujete metabolismus, a navíc dodáte tělu potřebné živiny na podzim, kdy bude vystaveno nemocem a virům.

Doporučujeme se vždy poradit předem a nechat se vést skutečnými odborníky na hubnutí. Ti by vám měli říci, která technika je pro vás nejlepší.

Foto: Yoann Boyer/Unsplash

Čtěte také:

Komentáře