Jak za 21 dnů vyhladit celulitidu a strie

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Kombinace anticelulitidní a lymfatické masáže zafungují velmi rychle! Pokud vás trápí pomerančová kůže a chcete s ní něco udělat, přečtěte si tipy od dlouholetého terapeuta Petra Englicha, který pracuje jako terapeut v Centru trvalého zdraví Cordeus. Kromě klasické klientely se stará o těhotné ženy a maminky po porodu. Problémy se striemi či celulitidou je zvyklý slýchat od svých klientek řadu let.

Zeptali jsme se Petra, jakým způsobem lze ženám pomoci vyhladit celulitidu a strie?

Na vyhlazení celulitidy a mimo jiné také na podporu detoxikace organismu, máme sestavenou speciální kúru, jejíž součástí jsou čtyři skvělé očistné a zároveň zkrášlující techniky. Součástí tohoto balíčku jsou anticelulitidní masáže, lymfatické masáže, pobyt v infrasauně a oxygenoterapie.

Při anticelulitidní masáži používáme navíc baňky a tělové kartáče. Jejím cílem je rozbourat tukové váčky. Díky následné lymfodrenáži se tělo této tukové tkáně snáze a rychleji zbavuje. Součástí anticelulitidní masáže je zábal, který trvá 30 minut. Lepšího efektu docílíme také proto, že se u masáže zaměřujeme hlavně na problémové partie – nohy zezadu, hýždě, stehna a břicho, kde se vyskytují strie. Terapeut má tak dostatek času tyto partie propracovat. Zadní stranu nohy masírujeme třeba 20 minut, je to hodně intenzivní kúra. Stejné partie potom ošetříme speciálním zábalem.

V jednom týdnu je potřeba provést minimálně jednu anticelulitidní masáž a jednu lymfodrenáž. Kúra trvá 21 dnů.

Jak funguje anticelulitidní zábal?

Používáme speciální anticelulitidní krém Atok Thermobalzám, který napomáhá při formování postavy, snižování nadváhy a celulitidě. V místě aplikace silně prohřívá a stimuluje látkovou výměnu, čímž podporuje odbourávání tuku a odvádění přebytečné vody z tkání. Krém obsahuje rostlinné oleje – mandlový, jojobový a sójový, éterické oleje – skořice, paprika a kardamom a pro pokožku důležité vitaminy A a E. Natřeme jím ošetřované partie a tělo zabalíme do fólie. Po půl hodině je pokožka krásně hydratovaná a vyhlazená, a navíc krásně voní po skořici.

S čím pomůže lymfodrenáž?

Lymfodrenáž se z kosmetických důvodů používá jako pomocná procedura k odstranění celulitidy. Má za úkol odvádět tukové buňky, nečistoty ze svalů a látky, které vznikají při spalování. Lymfodrenáž je ale prospěšná i v případě zdravotních problémů. Lymfatický systém je zodpovědný za první imunitní reakci v těle, jeho stimulace pomáhá lidem se sníženou imunitou, zlepšuje kožní potíže, ekzémy, otoky a mírní únavu. Protože lymfa v těle cirkuluje hodně pomalu, může snadno na některých místech stagnovat a pak vznikají bloky. Lymfodrenáž je jemná, ovlivňuje pouze cévní systém, ne svaly.

Za jak dlouho je vidět účinek?

Změny mohou být vidět už po dvou týdnech, ale je to individuální. Pokud bychom dělali samotnou lymfodrenáž, trvalo by to minimálně šest týdnů. Při této intenzivní kombinaci vhodných procedur se však doba zkracuje na 3 týdny. Klientky si mohou doma samy kúru podpořit masáží tělovými kartáči, případně speciálním tělovým mlékem proti celulitidě. Výsledek tak bude ještě rychlejší.

A na co se můžeme po absolvování kúry těšit?

Z pokožky zmizí dolíčky, je mnohem hladší a pevnější, krásně hydratovaná a přirozená.

Dá se díky této kúře podpořit hubnutí?

Většinou k nějakému úbytku dojde, protože se z těla dostane přebytečná voda. Vždycky klientkám říkám, že to nejlépe poznají na oblečení. Ale hlavním cílem je odstranění strií a celulitidy, jako bonus případně odvodnění organismu, pokud je v těle zadržovaná voda. Lymfodrenáž pomůže systému přebytečnou vodu vstřebat. Hodně záleží, jak klient pracuje dál a jak se stravuje. Ideální je mít správně nastavený jídelníček. Skvělé výsledky máme v centru Cordeus s unikátním německým stravovacím programem metabolic balance. V kombinaci s ním, přirozeným a vhodně nastaveným pohybem může být tato kůra velice účinnou a rychlou cestou za štíhlejší linií a hladkou pevnou kůží.

Součástí kúry je také infrasauna a kyslíková terapie, jaký mají význam?

Relaxace v infra sauně při teplotě do 60 °C pohladí tělo i duši a nastartuje velmi účinnou detoxikaci, která je úplným základem pro zdraví a krásu. Infračervené paprsky jsou součástí slunečního záření. Zatímco ultrafialové záření může být pro lidi škodlivé, infračervené je naopak zdravé. Využívají ho i lékaři – mimo jiné v inkubátorech. Infračervené paprsky podporují vlivem působení tepla lymfatický systém, který má vliv na boj nejen s celulitidou i nádvahou.

Inhalace kyslíku omlazuje, regeneruje, pomáhá proti depresím a migrénám, lidem s cukrovkou, vysokým krevním tlakem, srdeční arytmií, posiluje imunitu, zvyšuje tělesnou i sexuální výkonnost. Je tedy skvělým doplňkem.

Petr Englich

Vystudovaný jako nevidomý masér ve zdravotnictví s mezinárodně uznávanou certifikací. Soustavně se vzdělává prostřednictvím kvalitních školících zařízení s akreditací ministerstva zdravotnictví. Ve společnosti Cordeus a.s. působí jako terapeut od roku 2005. Mezi jeho hlavní specializace patří péče o nastávající i novopečené maminky, včetně těhotenské masáže, dále manuální lymfodrenáž, bodová myofasciální terapie podle Bowena a další léčebné nebo relaxační techniky, sestavování individuálního léčebného nebo relaxačního plánu.

Jak na celulitidu a co ji skutečně odstraní?

"Slyšeli jste o maderoterapii a její účincích na celulitidu?"https://­salony-krasy.cz/clan­ky/slyseli-jste-o-maderoterapii-a-jeji-ucinky-na-celulitidu

Fotografie

Komentáře