Jaké tetování se letos „nosí“?

Kategorie: Tetování

Mojekrasa

Tetování je v poslední době velmi vyhledávané. Zejména u mladších ročníků je zcela běžné a snad každý už má nějaké tetování. Můžete si dát i tetování přes jizvy. Pokud o tetování uvažujete, rozmyslete si motiv i místo na těle. Tetování je na celý život.

Tetování jako intimní záležitost nebo podtržení osobnosti

Pokud je pro vás tetování tak trochu intimní záležitost, dejte si jej na místo, kde ho neuvidí každý. Hlavně ženy by si měly uvědomit, že ve svatebních či společenských šatech na ramínka nebo s odhalenými rameny, zády a dekoltem, nevypadá tetování příliš elegantně. Jestliže máte pocit, že je tetování vaší součástí a chcete díky němu vyjádřit svou osobnost, přemýšlejte alespoň nad nadčasovým vzorem, který nebude vypadat nepatřičně ani v době, kdy budete o dost starší, než jste dnes.

Tetování je módním atributem

Tetování se již dlouhou dobu stále více stává módním atributem, vyjádřením charakteru osobnosti a prostředkem k vystupování mezi vrstevníky. Lidé ve středním věku a starší lidé se obvykle tomuto extravagantnímu způsobu vyjádření vyhýbají, i když se v dnešní době nechávají tetovat stále větší ročníky. Jaký druh tetování pro muže či ženu zvolit, aby obsahovala nějaké informace a byla relevantní?

Výběr tetování

Při výběru vhodného tetování je třeba si uvědomit, že některé obrázky mohou mít v různých společenských segmentech různé významy. Při výběru pátrejte, co motiv znamená v různých kulturách. Tetování totiž může působit jako jisté stigma. Uvědomte si, že možná budete muset čelit nepříjemným reakcím okolí a předsudkům, které pramení z vaší i tatérovi nevědomosti a neznalosti symboliky. Tetovací sady a tatér vám předloží návrhy tetování. Často je lepší jednoduché tetování. Zjistěte si také, jak se starat o tetování a eliminovat špatné hojení tetování.

Místa na těle vhodná pro tetování

Nejčastějším místem pro tetování je ruka. Jako tattoo na krk muži volí často symboly, i když je na krku méně prostoru a je částečně skryté vlasy. To je výhoda, když jej nechcete ukázat každému, ale nevýhoda, když jej ukázat chcete. Tetování zdůrazní osobnost. Může být i na noze, zádech, rameni, břiše, nebo mít tetování na zápěstí. Jen je třeba místo zvážit. Každá subkultura má své preferované tattoo symboly. I když je spíš tetování na rameno dámské a kérka na ruku pánské místo, pravidlem to není. Můžete si dát dámské tetování na ruku.

Moderní tetování pro ženy a muže

Mužské tetování by mělo představovat sílu, neohroženost a odhodlání. Mezi nejoblíbenější patří dravci, jako je tygr, lev či vlk a studená ocel představující nůž či meč. Symboly se hodí pro muže, ale i jako moderní tetování pro ženy. Oblíbená jsou mýtická zvířata, hlavně draci. U čínských a japonských hieroglyfů je klíčové zjistit, co znamenají a ověřit si správnost, stejně jako u posvátných symbolů jako yin-yang, symbolů slovanských pohanů, indiánů, starých civilizací i národních symbolů.

Pokud vás móda tetování přešla, nebo vás tetování nebaví, doporučujeme přečíst článek Jak odstranit nevhodné či nevzhledné tetování.

Najděte si na tetování dobrého tatéra ve vašem okolí

Mohlo by vás zajímat


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření pleti, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Fotografie

Komentáře