Michal Zapoměl - kadeřník roku 2007

Kategorie: Na slovíčko

Mojekrasa

Přinášíme Vám rozhovor s hvězdou ve svém oboru. Dovolte, abychom Vám přiblížili osobnost Michala Zapoměla – mladého vlasového mága a guru českého a slovenského kadeřnictví. Synonymum úspěchu a pilnosti, která přináší své ovoce. Jsme velice poctěni.

Dobrý den Michale, jak se dnes máte?

Dobrý den… sice lije, jako z konévky, ale mám se krásně, mám svou práci, své zdraví, své přátele…jsem vděčný za každý takový běžný a obyčejný den. Jinak jsem v salonu a mezi tím, co zákaznici působí barva vám odepisuji:)

Jak jste se dostal tam, kde jste dnes (majitel salónu, výherce soutěží atd.)?

Myslím, že pomalu, ale jistě. Na nic jsem nespěchal a opravdu svou práci miluji, proto jsem dnes tam, kde jsem. Navíc jsem dost cílevědomý člověk.

Vyhrál jste soutěž Kadeřník roku 2007, Nejlepší kadeřník a kolorista České a Slovenské republiky (kromě jiného), jak se tím změnil Váš život?

Chodím už jen po okvětních plátcích růží (smích:)) … Ne, vážně musím napsat, že se mi život nezměnil. Klientela je stále fajn a dobrá polovina z nich ani neví, že jsem nějakou soutěž vyhrál. Jsem vlastně i rád. Důležitější pro mě je, jestli jsou mí klienti spokojení a jestli se mi vrací zpět. Překvapila mě ale přejícnost kolegů. Měl jsem teď workshop na Slovensku a velice vřele mě tam přijali. Bylo to moc milé. Jinak, kdybychom byli třeba v Londýně, měl bych o PR postaráno. Zde máme ještě hodně co doháně. Zájem ze stran médií není příliš velký. Zkrátka není tento tilul příliš bulvární.

Napadlo Vás někdy, co byste dělal, kdybyste nebyl kadeřníkem?

Ne, zatím ne a doufám, že to nepřijde, protože v tu chvíli bych si myslel, že je s mou prací konec. Pokud se ale týká toho, co bych byl, kdybych nebyl kadeřníkem, tak bych pracoval na pitevně:)

Co myslíte, jakou chybu nejčastěji dělají ženy při úpravě svých vlasů?

Největší?… Snaží se o to udělat ze svých přirozených vlasů přesný opak, než mají. Já mám rád, když je podtržené to, co nám příroda nadělila a maximálně to zdokonalit.

Co se Vám vybaví, když se řekne ideální zákazník salónu?

Člověk, kterého vidíme rádi a nemáme z něj už dopředu žaludeční neurózu :-)

Co by měl klient udělat, aby Vám vysvětlil, jaký střih si přeje? Jak by Vám měl klient popsat svou představu účesu?

Nemusí dělat vůbec nic. Od toho jsme tu přeci my, abychom mu správně doporučili.

Co potřebujete vědět předtím, než začnete klienta stříhat?

Jaké má vlasy, jakou dělá práci, jak si dokáže vlasy sám upravit a jaký má rád styl v oblečení…Bez toho bych nikdy nezačal.

Vaše maminka s Vámi pracuje ve Vašem salónu, jaké to je?

Maminka bude vždy maminka. Miluji jí a myslím, že je nejpečlivější. Lhal bych, kdybych řekl, že nemáme nikdy žádný spor, ale i mraků je někdy třeba k tomu, aby opět mohlo vyjít sluníčko.

V čem si myslíte, že je Váš salón originální?

V rodinné atmosféře, v přístupu ke každému klientovi. Navíc myslím, že mám cit pro design a snažím se, aby se lidé u nás cítili dobře. Navíc mám komlpletní služby včetně manikůry, kosmetiky a skvělých masáží. Personál mám také skvělý a šikovný, tak snad ani není víc co si přát.

Koho z Vaší branže obdivujete nejvíce a proč?

Vidal Sassona, je prostě nejvíc a dokázal dát kadeřničení nový rozměr a nesmírnou preciznost a potom všech kolegů kadeřníků, kteří dělaji dobře svou práci a jsou i dobrými lidmi bez zášti…to vždy potěší.

Jaký je hlavný rozdíl mezi zákazníkem ženou a mužem? S kým se Vám lépe pracuje?

Není rozdíl, každý má to své a já rád dělám ať muže, tak ženy. Je to alespoň zajímavější. Jen snad muži jsou více věrnější:)

Jaký střih děláte nejraději?

Nemám vyhraněný střih. Každému co jeho jest. Na střizích je skvělé to, že je nedělám přes kopírák. Nechávám se ovlivňovat světovými trendy a osobností klienta. Takže co střih, to originál.

Jaké jsou Vaše ambice do budoucna – další soutěže, nové pobočky kadeřnictví?

No spíše jsou sny, ale ne, které by se týkali kadeřnictví. Je to o mém životě. Přeji si jediné. Být dobrý člověk. A v práci? Tam je skvělé to, že nikdy nevím, kam se to celé posune… uvidíme :-)

Máte ještě nějaký nesplněný sen?

Ano. Založit domov pokojného stáří…myslím, že na staré lidi se hodně zapomíná, ale je to věc, která se týká všech, resp. bude týkat.

Upravoval jste hodně celebrit. Čím se odlišují od „běžných“ klientů?

Ano a musím přiznat, že ty opravdové celebrity mě překvapily svou bezprostředností a lidskostí. Dokonce máme spolu s některými i přátelský vztah. Já tvrdím, že jak se chováte k lidem, tak se oni pak chovají k vám.

Je něco, co byste chtěl vzkázat návštěvníkům našeho portálu Salóny-krásy.cz?

Milí návštěvníci, nezapomeňte, že styl je odvaha být sami sebou. Krásný čas vám přeji Michal Zapoměl

Více informací o salónech "Michala Zapoměla v Praze nebo Plzni.

Komentáře