Nehubněte, ale zhubněte! Víme, jak na to!

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Mít krásnou postavu a ideální hmotnost by chtěl asi každý. Ne vždy se ale daří dát vše dohromady tak, aby člověk skutečně žil zdravě, měl dostatek pohybu a sám na sebe co nejvíce dbal. U spousty lidí tkví potíže především v tom, že se snaží nějakým způsobem hubnout, nicméně většinou nakonec ve finále spíše hladoví a po rychlém úbytku kilogramů se objevuje tolik nenáviděný jo-jo efekt. Právě z tohoto důvodu se vyplatí vsadit na důležité hodnoty BMI, správnou stravu a dostatek pohybu. Jak si toto vše hlídat? Čtěte dál, prozradíme vám to.

Spočítejte si BMI index

Naše první rada spočívá v tom, abyste si spočítali BMI index. Že nevíte, oč se jedná? Zkratka BMI znamená Body mass index a jedná se o efektivní, mnohými odborníky upřednostňovaný identifikátor stavu tělesné hmotnosti. Tělesná hmotnost v kilogramech se vydělí výškou v metrech na druhou. Následně vám vyjde číslice v rozmezí od 15 do 40. Zdá se vám výpočet příliš složitý? Nelamte si hlavu a využijte BMI kalkulačky online. Zadáte do ní pouze požadované údaje a samotný výsledek budete mít za několik vteřin před sebou!

Se správnou stravou poradí kalorické tabulky

Každá potravina obsahuje určitou energii. Ta je vyjádřena prostřednictvím kalorií, tady kcal. Mnohdy na potravinách také uvidíte označení kJ, tedy kilojouly. Vztah mezi oběma veličinami je takový, že 1 kcal odpovídá 4,2 kJ.

Doporučený denní příjem u muže i ženy je individuální, odvíjí se především od věku, fyzické zátěže, vzrůstu apod. Obecně se udává, že optimální příjem muže činí 2000–2400 kcal a u ženy 1900–2200 kcal. Kolik kalorií jednotlivé potraviny obsahují, odhalí kalorické tabulky.

Nechte si sestavit jídelníček na hubnutí

Optimální záležitost. Spousta lidí si není jistá tím, jaké potraviny se z hlediska obsahu vitamínů, minerálů a tuků hodí. Na PestrýJídelníček.cz vám sestaví správný jídelníček na hubnutí, díky němuž se bez problémů zbavíte přebytečných kilogramů. Mimo jiné se tady také můžete inspirovat články v magazínu o hubnutí.

Komentáře