Nelamte si hlavu s lámavostí vlasů. Nechte si poradit od odborníka (+soutěž)

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Zdravé a krásné vlasy jsou snem každé ženy, bohužel realita je často jiná. Vlasy jsou denně vystavovány nepříznivým vlivům životního prostředí a bohužel často i nešetrné péči. To vše je příčinou jejich poškození a následné náchylnosti k lámání. Martin Loužecký spolumajitel salonu Hairthusiasts a ambasador vlasové kosmetiky AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT radí, na co si dát pozor.

Důvodů k lámavosti vlasů je hned několik, jednak ty, které nemůžeme příliš ovlivnit, jako jsou například vlivy životního prostředí, ale také ty, které si způsobujeme sami nešetrnou manipulací nebo nevhodnou péčí. Mezi nejběžnější příčiny patří tvrdá voda, vítr nebo UV záření, které – především u chemicky poškozených vlasů může způsobovat velký problém.

Svým chováním ale často i my sami přispíváme k lámavosti vlasů, například nadměrnou manipulací a používáním nešetrných fénů či žehliček na vlasy. Ženy si do vlasů neustále sahají, upravují nebo si nevědomky s vlasy hrají. I to vlasy oslabuje a přispívá k jejich lámavosti. „Ve své praxi stále častěji se svými zákaznicemi konzultuji, jaký tip fénu nebo žehličky mají doma používat. Běžně docházíme k závěru, že používání nevhodného nástroje bývá častou příčinou jejich problému s lámavostí vlasů. S jeho výměnou pak obvykle problémy poměrně rychle ustoupí. Nejčastěji to bývá v případě žehličky. Všeobecně platí, že vlasům pomáhá snížení teploty na přístrojích. Proto doporučuji volit ty s nastavitelnou teplotou. Pohybujte se kolem teploty 185 °C,“ objasňuje časté příčiny poškozených vlasů Martin Loužecký.

Mezi nejzávažnější příčiny, které se těžko napravují, patří nevhodná kadeřnická péče za použití velkého množství chemie. Proto opravdu obezřetně vybírejte kadeřníka, toho dobrého neměňte a buďte nároční na poskytovanou péči. Vyplatí se vám to. “Nevhodná aplikace chemických produktů může způsobit vážné poškození vlasů, speciálně se to týká jejich délek. Barveni vlasů není problém. Problémem je neustálé překrývání jedné barvy přes druhou a časté odbarvování. To způsobuje, že vlasy ztrácí svou pružnost a jsou náchylné na poškození. Ptejte se proto u svých kadeřníků po takzvaném udržitelném barvení. Když už potřebujete neustále měnit svou barvu vlasů, pamatujte na profesionální kosmetiku, speciálně na proteinové masky,“ dodává Martin.

Tip od Martina:

V poslední době je velkým tématem mytí vlasů. Častým mytím vlasy ztrácí svojí pružnost, obzvlášť to nesvědčí suchým, křehkým a vlnitým vlasům. I na to má Martin v praxi osvědčenou radu: “Když už si musíte často mýt vlasy, tak doporučuji používat takzvané čisticí kondicionéry. Je to naprosto převratná novinka, která vlasy vyčistí, ale na rozdíl od šamponu je nepřesuší. Vlas je krásně čistý a plný lesku. U nás v salonu doporučujeme klientkám Hydratační čistící kondicionér od Authentic Beauty Concept.“

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT HYDRATE HYDRATAČNÍ ČISTÍCÍ KONDICIONÉR

Nepěnivý čistící kondicionér, který potlačuje krepatění a skvěle funguje zejména na suchých a vlnitých vlasech.

Zakoupíte ve vybraných kadeřnictvích v balení 300 ml za doporučenou maloobchodní cenu 649 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Soutěž

Balíčky kosmetiky Schwarzkopf Professional mohou nyní získat tři z vás, pokud správně zodpoví soutěžní otázku:

Jaká maximální teplota na žehličce na vlasy je pro vaše vlasy ještě bezpečná?

Správnou odpověď najdete na v našem textu.

Soutěž probíhá na Instagramu Salony-krasy.cz

Podmínky soutěže:

  • sledovat Salony-krasy.cz na Instagramu
  • zodpovědět soutěžní otázku
  • označit kámošku, kterou by mohla soutěž zaujmout

Váš tip na správnou odpověď vložte k příspěvku se soutěží o produkty Schwarzkopf Professional na Instagramu

Trvání soutěže 15. 5. 2020 – 29. 05. 2020

Výherci budou oznámeni 30. 5. 2020 na Instagramu a v tomto článku.

Ceny:

3× Balíček vlasové kosmetiky od Schwarzkopf Professional:

  • Chroma ID Bonding Color mask
  • Osis + suchý kondicionér/suchý šampon
  • vzorek Mad About Curls Low Foam Cleanser (šampon)
  • vše hezky v tašce Schwarzkopf Professional

Výherci soutěže

  • lucie_rockova
  • lifestylebykler
  • petriiisek8

Výhercům srdečně blahopřejeme!

Fotografie

Komentáře