Objevte originální pánské holičství a kadeřnictví v Praze

Kategorie: Pro muže

Mojekrasa

Pánská holičství zažívají nové renesanční období a barber shopy spustily svůj nečekaný boom. Znovuzrození staré tradice je na světě.

Orginal Barber Shop Praha 1

Opět je v kurzu kvalitní whisky, nejlepší doutníky, čalouněný nábytek a vysoce stylová atmosféra určená mužům. To vše však nepřináší klubové bary, ale současná pánská holičství ve stylu třicátých let minulého století. Tradiční holení břitvou zažívá zlatý věk. Jedna z poboček vyrostla v podobě Orginal Barber Shop v Benediktské ulici 8 na Praze 1. Nabízí širokou škálu služeb a dárkových voucherů, které tvoří ideální dárek pro každého muže, elegána, gentlemana i pořádného chlapa. Barber Shop je zde pro všechny opravdové, velké i malé gentlemany a objednat se lze i online.

Stylové barber shopy

Slovo „barber“ pochází z latinského slova pro holiče Barba. Holiči totiž původně neměli na starost pouze péči o vlasy, ale fungovali dokonce i jako zubaři a lékaři. Tuto kombinaci už dnes připomínají jen návěstidla „“barber poles, umístěná před novými provozovnami s typickými červenými, modrými a bílými pruhy, značící všechny aspekty původního řemesla. Holič byl pro muže navíc důvěrným osobním zpovědníkem. Barbershopy vedle zastřižení vlasů a vousů tvořily místo určené k setkávání, kde probíhaly otevřené debaty a každý se mohl svobodně vyjádřit. A tak je to i dnes.

Pánský klub znovu na scéně

Tradice barberství se ovšem nenesla jen v Anglii. Provozovala se i u nás nebo třeba za oceánem. V USA byla součástí historie Barbershopů i „černá“ holičství, kde se setkávaly skupiny Afroameričanů, vytvářely zde komunity a návštěva salónu byla pro ně součástí příjemného trávení volného času. Od konce 19. století byla holičství vedle hospod či barů místem, tak trochu připomínající pánský klub. Probíralo se zde aktuální společenské a politické dění. Muži tak Berbershopy navštěvovali kvůli poskytovaným službám, informacím a přátelům. Někteří se do svého holičství vraceli denně.

Gillette, hospodářská krize a světové války

Do historie však v roce 1903 zasáhl muž jménem King Camp Gillette, společnost Gillette představila svůj první holicí strojek s vyměnitelnými násadami čepelí a nechala si jej patentovat. Pak spustila obrovskou marketingovou kampaň, ve které domácí holení představila jako mnohem bezpečnější a levnější alternativu oproti pravidelným návštěvám Barbershopů. Poslední kapkou byla velká hospodářská krize a dvě světové války, které Barbershopům zasadily další ránu.

The Original Barber Shop

The Original Barber Shop představuje tradiční pánské kadeřnictví a holičství ve stylu třicátých let. Zažijte zde na vlastní kůži péči zkušených barberů, tradiční holení břitvou, zábaly ručníkem v podobě Hot Towel, opalování ušních chloupků, klasické i módní sestřihy nebo barvení vousů. Užijte si ty nejlepší kolínské Truefitt & Hill, pomády na vlasy značky Uppercut Deluxe, nebo oleje a balzámy značky Azbane. Vyzkoušejte nejlepší přípravky z vlastní řady výrobků Monsieur, které pochází přímo z Anglie. Navštívit můžete různé typy provozů od malých Barber Pointů, přes velké Barber Shopy až po pojízdný Barber Shop s názvem Barber Ambulance.

Dopřejte si tu pravou injekci sebevědomí.

Orginal Barber Shop na Praze 1

Objevte originální pánské holičství a kadeřnictví v Praze. Jedna z poboček vyrostla v podobě Original Barber Shop v Benediktské ulici 8 na Praze 1, jen 200 m od metra Náměstí Republiky v OC Palladium.

Nabízí širokou škálu služeb a dárkových voucherů, které tvoří ideální dárek pro každého opravdového muže, šarmantního elegána, pravého gentlemana i pořádného chlapa. Barber Shop je zde pro všechny velké i malé gentlemany a objednat se lze snadno i online na www.originalbarber.cz.

Fotografie

Komentáře