Přírodní kosmetika pro všechny typy pleti

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Kolik typů pleti, tolik kosmetických produktů. Anebo to neplatí? Pokud jste zmatení nejen z toho, že se vaše pleť chová, jak se jí zrovna zamane, ale také z nepřeberného množství pěstidel, přejděte na přírodní kosmetiku!

Proč právě přírodní kosmetika?

Přírodní kosmetika se vyplatí. Nejen vaší pokožce, ale také peněžence. A proč? Protože i když se může zdát, že je finančně náročnější, existují produkty, které zároveň zastoupí šampón a sprchový gel, rostlinné oleje hravě odlíčí make-up a zároveň je můžete použít místo pleťového či tělového krému. Prostě se vám sníží spotřeba lahviček v koupelně. Přírodní kosmetika je navíc daleko šetrnější k životnímu prostředí nejen díky obsahu, ale také co se týče obalů.

Cena konvenční kosmetiky musí být taková, aby produkovala co největší prodej. A to se odráží i v ingrediencích. Syntetická pěnidla, barviva, vůně a další složky kosmetiky jsou prostě finančně velmi dobře dostupné. Nemusíte je nikde pěstovat, bát se o kvalitu úrody ani složitě vybírat kvalitní plody nebo květy pro další zpracování. Poměrně vysokou daní za používání těchto složek je ale nárůst kožních alergií, poruch hormonálního systému či různých kožních onemocnění. Narušení přirozeného kožního filmu agresivními mycími složkami vede k tomu, že se vám prostě a jednoduše „zblázní“ pleť. S bio kosmetikou se ničeho takového bát nemusíte.

Co vám přírodní kosmetika může nabídnout?

Bio kosmetika neslibuje zázraky na počkání. Ale výsledky jejího používání jsou viditelné poměrně brzy. Své by o tom mohli vyprávět ti, kteří dlouhodobě bojují s nepříjemnými pupínky, maštěním pleti nebo růžovkou. Přírodní kosmetika na akné je opravdu požehnáním pro ty, kteří se chtějí zbavit zanesených pórů a eliminovat výskyt nepříjemných svědivých zánětlivých ložisek. Neprovokuje pokožku k maštění, naopak ji účinně zklidní, hydratuje a vyživí.

Pokud sáhnete po dobré přírodní pleťové masce, kvalitním pleťovém krému nebo oleji a nebudete pokožku zatěžovat přípravky s obsahem alkoholu, můžete dát akné definitivní sbohem. Přírodní kosmetika nabízí nepřeberné možnosti kvalitní péče i o tu nejjemnější a nejnáchylnější pokožku. U citlivé a suché pokožky sníží svědění a zarudnutí, u stárnoucí pokožky podpoří její pevnost a zároveň efektivně zmírní viditelnost vrásek.

Jak správně vybrat přírodní kosmetiku

Přírodní kosmetika má ještě další výhody. Ať už si vyberete peněžence příznivé lokální značky (např. Nobilis Tilia, Havlíkova přírodní apotéka, Mylo, Kvitok) nebo dáte přednost přihrádce luxusní bio kosmetiky (česká Klara Rott, britská Inlight), určitě nebudete litovat. Mnoho výrobků je vhodných pro více typů pleti. Obzvláště olejová séra nebo krémy bez obsahu vody nebo samotné rostlinné oleje ocení všechny ženy a muži, kteří chtějí co nejlepší výsledky denní pleťové péče. Olejová kosmetika pleť zbytečně nezatěžuje, podporuje tvorbu přirozeného ochranného filmu a činí pokožku krásně hladkou a hydratovanou.

V kombinaci s nekonzervovanými květovými vodami vytvoří nejlepší možný základ pro rutinní ošetření pleti bez jakýchkoliv kompromisů. Pokud s přírodní kosmetikou začínáte a chcete mít přehled o tom, co všechno vlastně umí, udělejte si kávu či čaj a projděte si v pohodlí domova nabídku e-shopu s přírodní kosmetikou, eko drogerií a zdravými potravinami NuSpring.cz, kde určitě najdete to pravé pro vás i vaše blízké.

Mohlo by vás zajímat

Fotografie

Komentáře