Proč nefungují drahé krémy?

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

6 očistných způsobů, jakými se ke kráse propracujete zevnitř

Aby zkrášlovací procedury dobře a dlouhodobě fungovaly, je potřeba začít s čistým štítem. Tedy pomoci tělu zbavit se naplavenin a škodlivin.

Pročištěný organismus rozzáří vaši krásu zevnitř. Vlivem špatné stravy, stresu, nedostatku pohybu atd. velice často dochází k postupné intoxikaci organismu. Objevuje se únava, sklony k nemocem, přibírání na váze, ekzémy, bolesti hlavy, ale i deprese.

I když na obličej v tomto stavu nanesete sebeluxusnější krém, skutečný stav svého zkoušeného organismu těžko zamaskujete. Tělo je přetížené a volá po očistě a odpočinku.

Co pro své tělo můžete udělat, aby se znovu mohlo nadechnout?

Dopřejte mu důkladnou očistu. Očista je úlevná, odstraní nánosy a břemena nepotřebného a zatěžujícího. Díky ní k vám může přijít nová energii.

Spolehlivé očistné techniky

1. Detoxikace organismu začíná ve střevech

Chcete-li to vzít důkladně, dopřejte si speciální proceduru Hydrocolon terapii – tedy střevní sprchu. Očista tlustého střeva výplachem je velmi stará metoda. Dnes se běžně využívá pro prevenci i terapii. Terapeut postupně napouští do střeva filtrovanou vodu tělesné teploty, klient si sám řídí množství. Výplach se několikrát opakuje, až se postupně začnou uvolňovat usazeniny ze střevní stěny a odchází z těla pryč. Jedná se o důkladnou a intenzivní očistu. Kromě samotné procedury tělu ulevíte i odlehčenou stravou, kterou vám terapeut doporučí několik dní před a po Hydrocolon terapii.

2. Tří denní očistná kúra

Rychlý a efektivní způsob, jak si vyčistit organizmus. Tři dny budete tělu dodávat potraviny, které ho pomáhají detoxikovat a zároveň dokonale vyživí. Ráno pročistíte bříško, během dne si budete pochutnávat na ovocných nebo zeleninových šťávách, případně můžete zařadit ovocný nebo zeleninový den. Podrobný návod i s recepty a jídelníčkem nejdete zde.

3. Mary Staggs detox – elektrolytická koupel, které zlepší mikrocirkulaci krve

Detoxikační metoda doktorky Mary Staggs zlepšuje zásobování těla živinami, nastartuje detoxikační a samoléčivé procesy v těle a snižuje zakyselení organismu. Ponořte nohy do vaničky a relaxujte. Přístroj se postará o vaši detoxikaci.

4. Podpora zvenčí – detoxikační masáže

K úspěšné detoxikaci pomáhají také speciální masáže. Lymfodrenáž, velmi jemná, ale účinná metoda, která aktivuje lymfatický systém a zbavuje organismus zadržované vody. Tělo se tak lépe a rychleji zbavuje škodlivin. K detoxikaci se doporučuje též medová masáž, která využívá léčivých a čistících účinků medu. Jste-li příznivci tradičních metod, podpořte své tělo skvělou ájurvédskou masáží, kdy terapeut rytmicky masíruje celé tělo teplým bylinným olejem.

Díky ájurvédské masáži nejenže odstraníte toxiny, ale zároveň se uvolní bloky v celém těle a aktivuje životní energie.

Pravidelné masáže vás mohou ochránit před úzkostí, strachem, vyčerpáním a všemi dysbalancemi, způsobenými poruchou „váty“ ( bolesti hlavy, nespavost, neurotické projevy, únava, nevýkonnost, skleslost…).

5. Pomoc z přírody – zařaďte mladý ječmen a chlorellu

Možná už jste o nich slyšeli. Možná si říkáte, co na zelených rostlinách všichni mají? Čtěte dál:

Co pro vaše tělo udělá zelený ječmen? Je velice účinný na pročištění jater a snížení cholesterolu. Obsahuje mnoho enzymů a antioxidantů, které organismus vitalizují a zpomalují stárnutí. Nápoj z mladého ječmene představuje velmi rychlou dávku energie, když se cítíte unavení, vyčerpaní nebo ve stresu. Působí protizánětlivě a ničí viry. Lze ho přidávat do ovocných koktejlů.

Proč je chlorella tak silný hráč? Jednobuněčná sladkovodní řasa na sebe váže škodlivé látky, které jsou usazené v organismu. Zelené barvivo chlorofyl vytahuje z organismu těžké kovy, léčí záněty, vně i uvnitř těla. Jedná se o zásaditou potravinu, tak že snižuje kyselost organismu, která je nenápadný a podceňovaný spouštěč mnoha nepříjemných a nebezpečných chorob i problémů s obezitou.

6. Čistá hlava – základ zdraví

Většina nemocí začíná v hlavě. Řešíte neustále dokola nějaký problém, který vám bere náladu a energii? Nakládáte si toho hodně a pomalu se bortíte pod tíhou, kterou neumíte odložit? Umíte sebe sama pochválit a odměnit? Neužírá vás letitá zášť nebo křivda? Pokud se s něčím neumíme vyrovnat, stagnuje lymfa a „odpadové hospodářství“ vašeho těla nestíhá. Zastavte se a udělejte důkladnou duševní hygienu. Odpuštění sobě i druhým, meditace, jóga, tanec nebo různé alternativní metody, každá chvilka, kdy dokážete vypnout a ještě lépe – smát se, vás posune ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu.

Pak budete spokojená nejen při pohledu do zrcadla…

Hana Vargová Cordeus – centrum trvalého zdraví

Fotografie

Komentáře