Rekvalifikační kurzy pro ženy a jejich rozšíření o doplňkové kurzy

Kategorie: Pro odborníky

Mojekrasa

K akreditovaným rekvalifikačním kurzům pro ženy, ale i muže, důležitým pro výkon povolání jako je kosmetička, vizážistka, permanentní make-up, manikérka, pedikérka, holič, kadeřník, tatér, masér či fyzioterapeut při vzdělávání v oblasti kosmetologie a kosmetického průmyslu si můžete udělat i doplňkové kurzy rozšiřující vaši odbornost.

Jaké lze absolvovat kurzy

• Akreditovaný kurz má akreditaci z MŠMT, MPSV ČR či MV ČR a je zakončen zkouškou.

• Neakreditovaný kurz není akreditován ministerstvem ČR.

• Základní rekvalifikační kurz je nutný pro výkon dané profese.

• Periodický kurz je nutný pro udržení či obnovení kvalifikace.

• Další různé doplňkové kurzy rozšiřují odbornost.

Na co při výběru rekvalifikačního kurzu pamatovat?

Ověřte si, zda je kurz akreditovaný ministerstvem školství. Pokud jste evidováni na úřadě práce, máte nárok na úhradu rekvalifikace od státu.

Kurzy pro ženy prezenčně, dálkově i online

V současné době je nutné neustálé celoživotní vzdělávání a rozšiřování znalostí v oboru pro rozšíření odbornosti a zvládání nových technik, které se neustále mění. Rekvalifikační kurzy akreditované, ale i doplňkové neakreditované kurzy nabízí velká města jako je Praha a Brno i spousta menších měst.

Některé kurzy probíhají prezenční formou, jiné můžete dělat i dálkově nebo online, ale i individuálně.

Doplňkové kurzy v oblasti kosmetiky

Můžete si udělat kurz nehtová modeláž, kurz rozšíření akrylových nehtů, nehtů z gelu, porcelánu, umělých nehtů či techniku p-shine, kurz laminace obočí, trvalá na řasy, lash lifting či prodlužování řas, ale i vlasů, vlasové účesy, líčení, make-up, depilace, epilace, kosmetické přístroje i vizážistka. Můžete se vzdělávat pro svatební, společenské a zvláštní příležitosti, na různé masáže těla i obličeje jako je třeba Jacquetova masáž, lymfodrenáž, lifting, mikromasáž, vacuslim, baňkování či doplnění anatomických a fyziologických znalostí tělesných systémů.

Pro kosmetičky a studia specializovaná na permanentní make-up může být zajímavý třeba certifikovaný kurz Erelle pen, který vás provede procesem aplikace injekční bio výplně pro omlazení a zpomalení stárnutí. Kurzů je celá řada.

Např. technologie IPL, neinvazivní mezoterapie či chemický peeling. Pro kadeřnice a holiče se hodí kurz barber, svatební a společenské účesy i styling. Podnikatelské kurzy pro salony jsou zaměřené na ekonomiku, cenotvorbu, právo či marketing.

Co obnáší práce snů na volné noze

Kosmetičky, vizážisti, manikérky, pedikérky, holiči, kadeřníci, tatéři, fyzioterapeuti i maséři většinou pracují jako osoby samostatně výdělečně činné – OSVČ, proto se musí orientovat v legislativě týkající se podnikání, provozovny i hygieny, musí si umět organizovat práci, mít ekonomický přehled i marketingové dovednosti pro získávání zákazníků. Průměrný měsíční výdělek se udává 20 000 až 35 000 Kč.

Nenechte se zaskočit a přihlaste se do kurzu

Výhodou práce na volné noze je jistá svoboda, časová flexibilita i různorodost. Jde o psychicky náročnou službu, kde je třeba převzít odpovědnost za zdraví klienta. Musíte mít znalosti z anatomie a fyziologie kůže i pleťové diagnostiky a přehled o kosmetických produktech, přístrojích a metodách ošetření. Právě na to vás důsledně připraví různě zaměřené jednodenní i vícedenní či měsíční kurzy.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře