Rozhovor se "Sugar Queen" – Lina Kennedy - zakladatelkou a majitelkou americké společnosti Alexandria Professional

Kategorie: Na slovíčko

Mojekrasa

Se zakladatelkou Linou Kennedy jsem se poprvé osobně setkala na semináři o (d)epilaci Alexandria Professional, kde osobně předváděla odstranění chloupků kratších než 1,5mm technikou Kennedy Theory. Energická a usměvavá dáma byla otevřena všem dotazům kosmetiček. Sama založila značku, která je nyní světovou jedničkou v oblasti epilace cukrovou pastou.

Prahu navštívila na pozvání společnosti Chardé a v metropoli strávila několik málo dní. Jak funguje úspěšný rodinný byznys, jak vlastně přišla na nápad zasvětit svůj život epilaci cukrovou pastou?

Lino, vypadáte úžasně, jak to děláte?

Myslím, že je to tím, že žiji okamžikem. A to se snažím sdělit i ostatním. My, ženy speciálně, se snažíme stihnout tolik věcí najednou, pak se divíme, že naše energie klesá. Angličtina má výraz – nedovolte ostatním, aby viděli, jak se potíte. Zvládnete vše co máte, ale nemyslete na to, jak jste unavená, že věci nezvládáte. Pokud si vaši mysl nastavíte a zamyslíte se nad tím, vše zvládnete. Opravdu to funguje, je to tak jednoduché.

Vaše začátky nebyly lehké, jaké byly začátky byznysu s Alexandria Professional, pokud byste je mohla popsat jenom pár slovy?

Zvyknu říkat, že se vše přihodilo díky náhodě. Protože taková je pravda a příběh, který popisuji i v mé knize „Sugar Queen“. Protože v mém životě nastalo tolik náhod, myslím, že to je ten hlavní důvod, proč jsem se rozhodla napsat knihu. Náhodou jsem viděla v televizi jak v Torontu provádí epilaci cukrovou pastou a velice mě to zaujalo. Řekla jsem si, že je to znamení pro mě. Bylo to před 30 lety, nyní jsem tady a řídím nadnárodní společnost. Podrobně tento příběh popisuji ve své knize.

Věděla jste od začátku, že vytvoříte světově známou značku?

Měla jsem jasnou vizi být nejlepší a za tou jsem si šla a tvrdě jsem pracovala na sobě a společnosti. Věděla jsem, že je důležité mít nejlepší produkt a mít profesionální školící systém pro kosmetičky. Pracovala jsem na rozvoji epilační techniky a vytvořila jsem jedinečnou techniku Kennedy Theory.

Učila jste se tedy postupně a pracovala na svém úspěch?

Ano přesně tak, když milujete to, co děláte, tak vás práce baví a pomáhá Vám to se neustále rozvíjet a zlepšovat. Když jsem začala pracovat s cukrovou pastou, tak jsem postupně zjišťovala výhody cukrové epilaci na vlastním těle. Postupně jsem si osvojovala techniku práce s cukrovou pastou a výsledkem je naše jedinečná technika Kennedy Theory.

Jaké jsou Vaše plány do budoucna?

Moje plány do budoucna – to je především další rozvoj Alexandria Professional a příprava na předání firmy další generaci – t.j. mým dcerám. Největší odpovědností je podle mě vždy to, dívat se na naši společnost, co můžeme zlepšit, což bude vždy zahrnovat vývoj produktů, které v konečném důsledku zlepšují zdraví a kvalitu pleti. Již nyní máme vynikající výsledky v oblasti odstraňování chloupků a v našem rozvoji chceme pokračovat tím, že budeme lidem pomáhat , aby si uvědomili, jak důležitá je naše pokožka od hlavy až k patě, nejen na obličeji a krku.

Jak do byznysu zapojujete rodinu? Pokud vůbec?

Mám tři děti, dvě dcery a syna. Jedna z mých dcer aktivně pracuje ve společnosti Alexandria Professional. Učí se vše o řízení a rozvoji společnosti. To potrvá ještě několik let, protože postupně projde všechna oddělení od administrativy až po výrobu. Moje druhá dcera pracuje v našem kosmetickém salonu a věřím, že ona bude ta, která bude pokračovat ve výuce techniky Kennedy Theory.

Měla jsem možnost vyzkoušet epilaci cukrovou pastou Alexandria Professional v salonu Chardé v Říčanech a musím říct, že to byl neočekávaně příjemný zážitek. Musím se přiznat, že v minulosti jsem vyzkoušela i jiné metody depilace a nebylo to vždy příjemné. Při epilaci Alexandria Professional se mi ale chtělo spát..

Děkuji vám, Lucie, mohu vás poprosit o sdílení Vaší zkušenosti? Mám také spoustu klientů, kteří při epilaci usnuli. Ani epilace cukrovou pastou nemusí být vždy příjemná, ale pokud kosmetička epiluje technikou Kennedy Theory, stává se epilace komfortní a příjemná a klienti i usínají.

Jen tak mezi námi, patří mezi vaše klientky i známé osobnosti?

Ano sice již neepiluji, ale během provozování mého salonu jsem epilovala známé osobnosti. Mohu zmínit jednu, protože mám její svolení, byla to představitelka Mariska Hargitay ze seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti.

Jak relaxujete?

Miluji masáže všeho druhu. Thajská masáž, švédská masáž, sportovní masáž, miluji vše, co tělo zbaví stresu, toxinů a uvolní jej. Běhám na běžícím pásu, každý den chodím na procházku s pejskem. Svůj náročný pracovní den vždy prokládám sportovní aktivitou -cvičením, procházkou a nebo i tancem. Vždy je důležité si najít chvilku pro sebe a myslet na své zdraví.

Jak se Vám spolupracuje se společností Chardé zastoupenou paní Renatou Moravcovou, která absolvovala školení přímo ve vašem školícím centru v Buffalo v USA a proč jste si ji vybrala jako reprezentantku své značky v České a Slovenské Republice?

Distributory vybíráme vždy s velkou ostražitostí a pečlivostí, protože naší značku budou reprezentovat a rozvíjet ve svém regionu. Vždy to musí být někdo, kdo rozumí naší filozofii a chápe, že velmi důležité je vzdělání, které je důležité pro dosažení úspěchu. Spočívá to nejenom v kvalitním produktu, ale hlavně v propracovaném systému školení. Naše distributory neustále vzděláváme a budujeme vzájemnou důvěru. Renata získala certifikaci „Qualified Body Sugaring Educator Alexandria Professional“. S příchodem Chardé na palubu naší společnosti jsem si 100% jistá, že český trh je ve skvělých rukách a dosáhne úžasných výsledků. Sledujte jejich další rozvoj. Renata je pečlivá a rozumí svojí práci. Ví jak se lidí dotýkat, aby se cítili dobře.

Moc Vám děkuji za rozhovor.

Nápodobně, bylo mi ctí.

Fotografie

Komentáře