Shaping Futures v České republice a na Slovensku

Kategorie: Pro odborníky

Mojekrasa

V červenci proběhl úspěšný ročník vzdělávacího kurzu pro budoucí kadeřníky.

Shaping Futures v České a Slovenské republice je projekt Schwarzkopf Professional, který podporuje vzdělávání budoucích kadeřníků. Intenzivním 14-ti denním kurzem v obou zemích pomáhá tento projekt nejmladším kadeřníkům po ukončení studia, aby se zdokonalili v kadeřnických znalostech a dovednostech a tím se mohli rychleji a úspěšněji zapojit do praxe.

Projektu Shaping Futures se v letošním roce v České a Slovenské republice účastnilo v každé zemi 20 studentů, kteří byli pečlivě vybráni ve spolupráci s kadeřnickými školami v obou zemích. Mladí kadeřníci byli intenzivně školeni v oblastech obecných kadeřnických znalostí, konzultačních a komunikačních dovedností, střihu, barvě, konečné úpravy. Osvojili si nové techniky a získali cenné rady a praktické informace, které si přinesou do praktického života na salonu. Největší dávku zkušeností a inspirace předali studentům v projektu Shaping Futures profesionální kadeřníci a odborní školitelé Schwarzkopf Professional – Tibor Prikler, Romana Fröhlichová, Jan Žyla, Radka Marková, Jakub Okénka, Romana Topinková, Benjamin Ciglan, Veronika Bušová, Mirka Galabová – Adamcová, Eva Fabianová, Rút Balciarová a také školitelé ze salonu TONI&GUY.

Budoucí kadeřníci své nově nabyté znalosti předvedli v rámci slavnostního zakončení přítomným profesionálům a představili se tak případným budoucím zaměstnavatelům – partnerským salonům Schwarzkopf Professional.

Pro lepší start na kadeřnické půdě získali absolventi projektu Shaping Futures od Schwarzkopf Professinal sadu profesionálního kadeřnického vybavení.

Shaping Futures ve světě

Vzdělávací Projekt Shaping Futures v České a Slovenské republice především pomáhá k vyhledávání talentů a rychlejšímu zapojení mladých kadeřníků do kadeřnické praxe. V rozvojových zemích, kam byl na počátku směřován, skutečně mění osudy a životy mladých lidí. První akci tohoto typu nazvanou ještě Cut to Shape uskutečnil Schwarzkopf Professional Japan už v roce 2008 v kambodžském městě Battambang.

Tento projekt byl směřován jako pomoc kambodžským dětem z ulice, nezletilým, násilně zneužívaným při pašování drog či nuceně pracujícím v továrnách. Měl jim nabídnout odlišnou alternativu, naučit je základu kadeřnického řemesla, aby mohly vzít život do vlastních rukou a vydat se vlastní cestou.

Úspěch akce byl natolik velký, že se ve městě Battambang zopakoval i v následujících dvou letech. Ale to už tento projekt zaštítil Schwarzkopf Professional globálně a současně do něj zapojil i sdružení SOS dětských vesniček a řadu dalších dobrovolných organizací v Peru, Indii, Maroku, Litvě, Brazílii, Kolumbii, Vietnamu atd.

Komentáře