Slunce je radost, ale jen se SPF 50 na obličeji!

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Varování zdravotníků před negativními účinky UV záření každým rokem sílí. Není divu, nemoci, které můžou způsobit, mají i tragické následky. Nadměrným sluněním ale trpí i naše pleť. Nejlepší možností, jak ji zachovat zdravou, krásnou a předejít tvorbě vrásek a pigmentových skvrn, je chránit ji krémem se SPF. Jak vysokým? Nejlépe 50!

„V letním období se před sluníčkem chráním důkladně, a to krémy se SPF 50, určenými i pro citlivou pleť. Oblíbila jsme si ty, které obsahují mandlový olej, mám pocit, že se po nich pleť ještě více zjemní. Po létě pak přecházím na krém se SPF 30 s hydractinem a kyselinou hyaluronovou,“ říká známá moderátorka Kristina Kloubková, herečka a tanečnice, pro kterou je typický nejen krásný úsměv, ale i dokonalá pleť.

Padesátka je v létě jistota

Poslední léta přinášející horké slunečné dny nás jen utvrzují v přesvědčení, že nejjistější je používat v letním období krémy s vysokým SPF ochranným faktorem, a to každodenně. S tím souhlasí i Denisa Jasinská z české společnosti Essenté, která se zabývá vývojem a výrobou tzv. dermokosmetiky, tedy kosmetických přípravků na špičkové úrovni, které splňují ty nejpřísnější požadavky na kvalitu a složení. „Ultrafialové záření s volnými radikály způsobuje úbytek kolagenu v pleti, ta tak ztrácí elasticitu a tvoří se na ní vrásky. Základem péče o pleť od jara, kdy už bývají sluneční paprsky velmi intenzivní, je kvalitní krém s vysokým SPF, nejlépe 50,“ doporučuje Denisa Jasinská a připomíná, že krém s ochranným faktorem rozhodně nestačí nanést na pleť jen jednou, například ráno, ale opakovaně.

Ideální na jaro a léto

Essenté Denní krém SPF 50 je ochranný lehký krém určený pro všechny typy pleti. Po jeho nanesení je pokožka velmi intenzivně chráněna před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením. Krém obsahuje řadu vitamínů a minerálů. Mandlový olej dodává pleti pocit hebkosti, bambucké máslo ji zase hydratuje a regeneruje. Krém je vhodný i jako běžný denní krém v letních měsících. Essenté Denní krém SPF 50 koupíte na essente.cz za 490 Kč (50 ml).

Mohlo by vás zajímat: 5 tipů, jak pečovat o pleť pod rouškou

Pro podzim a zimu

Essenté Denní krém SPF 30 je lehký ochranný krém, který se doporučuje i pro tu nejcitlivější pokožku. Pleť dokonale ochrání před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením. Obsahuje vitamín E, který má skvělé antioxidační účinky a brání pokožce v předčasném stárnutí. Obsahuje také hydractin, kyselinu hyaluronovou a D-panthenol, které pleť zklidňují, hydratují, zanechávají ji jemnou, hebkou a svěží. Essenté Denní krém SPF 30 koupíte na essente.cz za 460 Kč (50 ml).

Pro snědou pleť

Essenté Denní krém SPF 15 je lehký ochranný krém, který ocení například lidé s přirozeně snědší pokožkou, která není tak citlivá na sluneční paprsky. Krém pleť účinně chrání před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením. Aktivní látka celligent (aktivní látka, jejíž základ tvoří rozmarýnový extrakt) a vitamín E mají skvělé antioxidační účinky, brání pokožce v předčasném stárnutí a napomáhají buněčné regeneraci. Obsažený D-panthenol pleť zklidňuje a hydratuje, zanechává ji jemnou, hebkou a svěží. Essenté Denní krém SPF 15 koupíte na essente.cz za 440 Kč (50 ml).

Tip: Aplikaci krému se SPF opakujte i během dne, zejména při zvýšeném pocení, po koupání nebo osušení ručníkem. Důležité je i dostatečné množství přípravku. Na obličej postačí jedna čajová lžička, na celé tělo budete potřebovat asi 36 g, tedy 6 čajových lžiček.“

Essenté je špičková česká kosmetika, která využívá nejnovější vědecké poznatky z oblasti kosmetologie a dermatologie. Kosmetické přípravky tady odborníci vyvíjejí tak, aby stimulovaly kožní buňky k vlastní tvorbě kolagenu a elastinu. To přispívá ke správné funkci a zdraví pokožky a zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí. Více na essente.cz

Kosmetické salony, které pracují s produkty Essenté, naleznete v profilu značky.

Zdroj: essente.cz

Fotografie

Komentáře