Zima vlasům neprospívá, dopřejte jim důkladnou péči

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Pokožku v zimě chráníme teplým oblečením, používáme jiné krémy a pleťové masky. Vlasy si ale také zaslouží zvýšenou pozornost. Mráz, přechody z tepla do zimy, vlasy pod čepicí, šály, svetry, vítr… všechny tyto faktory našim vlasům vůbec nesvědčí. Vlasy jsou vlivem nízkých teplot křehké, suché a dobře na ně nepůsobí ani vlhko. Markéta Brocková ze sítě kadeřnických salonů KLIER radí, jak o vlasy v zimním období pečovat.

„Vlasy bychom měli udržovat čisté a zdravé a mýt je klidně každý den. V zimních měsících jsou vlasy dehydratované, proto bychom měli nechat šampon působit delší dobu a rozhodně nedoporučuji vynechávat kondicionér. Právě ten dodá vlasům potřebnou výživu.“ říká Markéta Brocková ze sítě kadeřnických salonů KLIER.

Suché i mastné vlasy vlivem vysušené pokožky

V mrazech samozřejmě trpí i pokožka hlavy, která je vysušená, proto bychom během zimních měsíců měli volit hydratační vlasovou péči, která je určena pro vysušené vlasy a suchou pokožku.

Vysušená pokožka však může paradoxně způsobit i opačný problém, kterým je maštění vlasů. Podráždění se může bránit právě vyšší produkcí mazu. Pro úpravu vlasů, které se mastí, je dobré použít vlasový pudr nebo suchý šampon.

Pokožku dráždí také pokrývky hlavy, pokud jsou příliš těsné a hlavu svírají, mohou pokožce uškodit. Navíc vlasy elektrizují, k omezení tohoto efektu je dobré používat oleje, které se vtírají do konečků vlasů. Ty většinou trpí nejvíce, protože jsou v kontaktu s kabátem, svetrem či šálou.

S lakem na vlasy v zimě šetřete

Pokud chcete zafixovat účes, je lepší přidat větší množství tužidla než používat k fixaci účesu lak na vlasy. Pokud se bez něj přeci jen neobejdete, pak je dobré volit varianty s antifrizz efektem, které zabraňují průchodu vlhkosti do vlasů. Jiné laky vlasy spíše slepí a ty pak splihnou. Antifrizz produkty také zabraňují krepatění, se kterými mají nemilé zkušenosti především majitelky vlnitých a kudrnatých vlasů. Zároveň není dobré často sahat po žehličce na vlasy, fénu či kulmě. Horký vzduch vlasy více vysušuje a ztrácí svoji vitalitu.

Základem zdravých vlasů je dostatečná výživa

Vlivem mrazu, sněhu a přechodu z tepla do zimy, jsou vlasy oslabené. Měli bychom jim dodávat výživu a nešetřit při používání kondicionéru a do vlasové péče zařadit pravidelně také masky na vlasy. „Určitě se v zimě vyplatí naplánovat si návštěvu v kadeřnickém salonu a vlasům dopřát profesionální péči a vyživující zábaly či masky, které jim pomohou odolávat zimním nástrahám. Stejně jako pleť, potřebují i vlasy v zimě více regenerace, pokud se o ně budete dobře starat, budou na jaře krásné a lesklé,“ dodává Markéta Brocková.

Zvolte si salon Klier ve vašem okolí: Seznam salónů Klier a Cut & Color

Komentáře