Sothys Paris Teint Detox Energie – make-up, co vydrží i pečuje

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

Značka luxusní salonní kosmetiky není na trhu žádným nováčkem a na poli péče má výsadní postavení. Od produktu dekorativní kosmetiky jsem proto měla poměrně vysoká očekávání.

Značka Sothys je zkušeným hráčem na poli péče o pleť i péče o tělo, avšak ne každému je známo, že nabízí také ucelený sortiment dekorativní kosmetiky. Tento make-up je pak jedním ze základních produktů, který nejen, že poskytne krytí vašim nedokonalostem, ale zároveň o pokožku i jemně pečuje.

Make-up s názvem Teint Detox Energie se vyznačuje několika charakteristikami. První je poměrně vysoké krytí. Z mých zkušeností se salonními značkami jsem se spíše setkávala s produkty typu tónovacího krému či BB/CC krému, kde krycí schopnosti nebyly nejdůležitější vlastností. Faktem je, že tento make-up má opravdu krytí poměrně vysoké, a bude vyhovovat všem, kdo touží po dokonalé pleti. S přehledem zakryje zarudnutí pokožky, pupínky i pigmentové skvrny, a omezí tak potřebu použití korektoru na minimum.

Druhou zásadní devizou tohoto make-upu je deklarovaná výdrž. Make-up opravdu výborně poslouží na náročnější pracovní dny či na speciální příležitosti. 8 hodin pro něj skutečně není žádným problémem, a pokud je vaše pracovní doba stejně nelítostná, jako moje, tak i po 16 hodinách jej budete odličovat ve velice slušném stavu.

Co se týče nanášení, nejvíce mi vyhovovala houbička či prsty. Make-up má mírně hutnější konzistenci, ale ne ve smyslu krémovité či těžké textury, ale spíše coby produktu, který pevně přilne k pleti a zaručí vám sjednocený vzhled po mnoho dlouhých hodin. Finiš make-upu je spíše matný, proto pro suchou pleť doporučuji důkladnou přípravu pokožky hydratačními produkty.

Make-up obsahuje celou řadu zajímavých složek, a 83% složení je založeno na přírodních ingrediencích. Každá pleť jistě ocení kyselinu hyaluronovou, která má schopnost vázat hydrataci v pokožce, a komplex omega 3, 6 a 9 nenasycených kyselin pak zajistí výživu a revitalizaci pleti. Make-up rovněž obsahuje unikátní komplex přírodních výtažků, jako je extrakt z kořene sibiřského ženšenu či černého bezu. Díky tomu nabízí i pečující složku, a představuje tak inovativní produkt spojující líčení a péči v jeden celek.

Co jsem osobně velmi uvítala, je lehký pocit na pleti, který přetrvává po celý den. Make-up vůbec na pokožce necítíte, nemáte pocit, že by byl těžký či mastný. Pokožka si celý den zachovává svěží vzhled a působí rozjasněně a odpočatě. Odstín C20 měl příjemný jemně broskvový nádech a dobře se přizpůsobil tónu pleti. Celkově musím říci, že se jedná o velice povedený produkt, který zvládne i náročnější úkoly.

Make-up Sothys Paris Teint Detox Energie najdete v kosmetických salonech Sothys.

Fotografie

Komentáře