Lehká vůně na léto. Jak najít tu pravou?

Kategorie: Parfémy

Mojekrasa

Vonné oleje a vůně jsou nezbytnou součástí denní rutiny každého muže a ženy. Jejich výběr ovlivňuje naši náladu, vyvolává vzpomínky, podtrhuje naši osobnost a přitahuje k nám osoby opačného pohlaví. Jak vybírat vhodnou vůni na léto? Máte svou oblíbenou vůni, ale všimli jste si, že v horkých letních dnech voní jinak? Je to proto, že všechny vůně se nehodí na celoroční použití. Bez ohledu na to, jak moc máte svou oblíbenou vůni rádi, na léto si pořiďte lehčí vůní ve formě toaletní vody.

Rozdíl mezi letní a zimní vůní

Léto je časem venkovních dobrodružství, koktejlových večírků, grilovacích akcí a plážových aktivit. Vaše vůně musí korespondovat s větší aktivitou. Vůně jsou totiž výrazně ovlivněny teplotou a vůně se z nich mnohem rychleji vypařuje. To je ten hlavní důvod, proč se letní a zimní vůně hodně liší. Navíc se v létě více potíme a vůně reaguje s potem. Proto je důležité měnit vůně v závislosti na ročním období.

Jakým vůním se během léta vyvarovat

Pokud je použitá vůně v létě příliš silná, může být nepříjemná. Vůně určené na teplejší letní měsíce bývají mnohem lehčí, vzdušnější a svěžejší, na rozdíl od zimních vůní, které jsou spíše těžší, bohatší a hřejivější. Letní vůně charakterizují svěží citrusové plody, zelené čaje, květiny jako je jasmín, tuberóza a různé keře.

Vyhnout byste se měli těžkým květinovým směsím, pačuli, vanilce, sladkým aroma a bohatým orientálním vůním. Místo parfému se doporučují toaletní vody.

Jak zajistit, aby vůně déle vydržela

Trvanlivost letní vůně podpoříte vrstvením kosmetických produktů parfemovaných stejnou vůní. Použijte sprchový gel a tělové mléko nebo olej. Dejte pozor, abyste to nepřehnali. Pokud nemáte stejnou řadu, používejte neparfémovaná mýdla a pleťová mléka, aby se vůně na pokožce nepřekrývaly. Antiperspirant by měl být bez vůně, anebo ve stejné řadě, jako je toaletní voda. Nezapomeňte ani na opalovací krémy a použijte ty bez vůně. Všechny tyto přípravky změní konečnou vůni.

Jak vybrat letní vůni podle osobnosti

Při výběru letní vůně přihlédněte k vaší osobnosti. Ujasněte si, zda budete vůni aplikovat jen ráno nebo vícekrát za den, anebo jde o vůni pro zvláštní příležitosti. Ujasněte si také své oblíbené přísady. Jiná vůně se hodí pro toho, kdo miluje noční život, pro stydlivého konzervativce, romantika nebo volnomyšlenkáře. Podle vašeho temperamentu vyberte buď více květinové, nebo více sportovní vůně.

V létě vsaďte na citrusové tóny a květinové vůně

Těžší orientální vůně obsahují aroma vanilky, pačuli a ylang-ylangu. Kořeněné a dřevité vůně z pryskyřic – chypre, zahrnují santalové, cedrové či růžové dřevo anebo vetiver. Vůně s podílem citrusových tónů, jako je mandarinka, citron a limetka jsou lehké a vzdušné. Jde o stabilnější vůně, které v teple nepodléhají reakci s potem. Vhodné jsou i přírodní vůně, jako levandule, jasmín, růže, kosatec, fialka a orchidej s větší setrvačností. Budete díky nim celý den krásně vonět.

Komentáře