Vyzkoušeli jsme: L'oréal Expert Absolute Repair Cellular – šampon a maska

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

Řada Absolute repair cellular je inovací řady Absolute repair a patří do ní šampon, kondicionér, termoaktivní sprej, maska, mléko a olej pro poškozené vlasy, regenerační mléko, čistící balzám a ampulky s intenzivní péčí pro extrémně poškozené vlasy.

Výrobky jsou určeny na vlasy poškozené a sušší, což se mi zezačátku zdálo trochu jako problém, protože mé vlasy mají sice sušší konce, ale přitom kořínky mám mastnější, takže jsem měla obavu, zda mé vlasy nebudou příliš zatíženy a nebudou se brzy mastit. Kyselina mléčná, která je v celé řadě a tedy i šamponu a masce obsažena, regeneruje, obnovuje a posiluje poškozené vlasové vlákno a zanechává vlasy pevné, hebké, lesklé a hladké. Šampon i masku používám současně při každém mytí.

Šampon

Nejdříve vlasy klasicky navlhčím, nanesu šampon a jednou umyji, konzistence šamponu je příjemná, i když na mě je trošku hutnější a odtud plynuly i mé obavy, které týkají dřívějšího maštění vlasů. Ty se ale staly zcela neopodstatněné. Vlasy mám po tomto šamponu skutečně hladké, dobře umyté a zdají se být nadýchanější, rozhodně se mi dříve nemastí a ani nejsou zplihlé. Šampon je velice příjemný i na pokožku hlavy, nedělají se mi po něm lupy, na což jsem docela náchylná. Co se týče vůně, tak mi přijde příjemná, nevtíravá a nevýrazná, ve vlasech ji po umytí moc necítím, což mi vyhovuje, nemám moc ráda navoněné šampony. Šampon obsahuje silikony a ačkoliv se mi v mém případě jevily silikony v šamponech jako složka, která mi ničí objem a způsobuje dřívější maštění, tak v tomto případě se, kupodivu, nic takového nekoná. Objem šamponu je 250ml a 500ml a na jedno umytí vám bude stačit opravdu malé množství, protože šampon vytvoří hustou sametovou pěnu, tudíž ho hned tak nespotřebujete.

 

Maska

Bezprostředně po umytí nanáším masku, která má hutnou krémovou konzistenci, také světle žlutou barvu a nevtíravou, příjemnou vůni, která je z vlasů jemně cítit i po umytí a usušení. Obsahuje také kyselinu mléčnou, rozjasňující složky, přírodní vosky, UV filtr a biomimetické ceramidy, které doplňují ztracené ceramidy do vlasového vlákna, čímž vlasy „opravují“ a dodávají jim sílu. V tomto případě vidím hutnou konzistenci jako plus, sice se hůře roztírá po vlasech, než třeba její tekutější kolegyně, ale zase vám během regenerace z vlasů neodkapává a nestéká dolů. Masku dávám na dvě minuty a poté ji opláchnu.

 

Můžete ji ale nechat působit i intenzivněji a to tak, že si vlasy zabalíte do igelitu a přes igelit dáte nahřátý ručník, zábal můžete nechat působit až 30 minut. Co se týče účinků a složení, také maska obsahuje silikony, což je do délek naopak žádoucí, ke kořínkům ji stejně nedávám. Hezky uhladí vlasové vlákno, vlasy jsou po ní hladší, lesklé a necuchají se, pozitivní ale zároveň je to, že vlasy nezplihne, ale stále zůstává objem, ačkoliv vlas je vyživený. Já sama nemám vlasy až tak zničené, abych mohla posoudit co všechno maska zvládne, protože nepoužívám žádné barvy a tepelně příliš neupravuji, ale délky mám sušší a na to funguje maska opravdu výborně. Objem masky je 200ml a 500ml a i zde platí, že vám bude stačit malé množství – dle délky a hustoty vlasů- velikosti zhruba vlašského ořechu.

Náš názor

Pokud tedy máte vlasy suché, extrémně poškozené, normální s mastnějšími kořínky, poškozené a sušší v délkách a potřebujete regeneraci, aniž by jste vlasy zatěžovali a aniž by se vám brzy mastily, troufám si tvrdit, že tato řada je pro vás dobrá volba a určitě stojí za vyzkoušení.

Vaše Petra

Fotografie

Komentáře