Vyzkoušeli jsme: Rtěnky Oriflame Very me – Neon lipstick

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

Ačkoliv neonové rty byly hitem již vloni, tak v našich drogeriích je stále akutní nedostatek výrazných neonových barev. Abych byla přesná, výrazná růžová nebo oranžová se najít dá, ale neonky to nejsou. Proto jsem se rozhodla pro vás vyzkoušet tyhle „rtěnky“ od Oriflame.

Ne vždy zřejmě výrobci vyjde záměr zcela tak, jak by si přál a tak se dnes podíváme na zoubek výrobku, který pravděpodobně velkým trhákem nebude. Slovo „rtěnka“ v uvozovkách, protože podle mého názoru je to spíše pigmentovaný balzám na rty. Vlastnosti rtěnky od toho nečekejte.

Na prvním pohled mě v negativním slova smyslu zaujal obal, stejně jako celý výrobek působí dost levným dojmem a nelíbí se mi ani křiklavé barvy, ačkoliv vzhledem k názvu se barevně hodí. Celý obal je plastový a když rtěnku vysunete, tak se při malování na rty v obalu hýbe a viklá, takže se do ní ze strany dělají zářezy při každém použití a rtěnka tím pádem ulpívá i na samotném obalu a nepůsobí to zrovna dobře . Nepřispívá tomu ani to, že rtěnka je dost měkká.

 

Samotná konzistence rtěnky je stejná jako je konzistence klasického měkčího balzámu na rty či jeleního loje. Vůbec není bohatě pigmentovaná, ba právě naopak, jedna vrstva vám udělá téměř neviditelný nádech, pokud ale rty přejedete vícekrát, barva je již trochu znát. Jedinou výhodou je tedy to, že je velice hydratační, ovšem díky tomu zase na rtech příliš nevydrží. Ani samotné zpracování rtěnky není nic moc, v té oranžové jsem měla celý kousek úplně neobarvené hmoty. Také se docela rozpíjejí a lezou za hranici rtů, tomu se dá sice trochu předejít pečlivou konturou pomocí konturovaní tužky na rty, ale i tak musíte počítat s tím, že bude rtěnku potřeba často upravovat a obnovovat.

 

Nicméně, musím uznat, že na léto, na hydrataci a pro jemný nádech barvy, to špatné není, jinak je to ale, podle mě, výrobek vhodný tak maximálně pro teenagerku na diskotéku, ale i tam se nejspíše dostaví zklamání, protože rtěnka by měla svítit pod UV světlem (i když z toho důvodu jsem si ji já určitě nepořídila) a když jsem to zkoušela, žádný efekt jsem nepozorovala, nevylučuji ale, že pod silnějšími světly svítit nebude.

 

Náš názor

Celkově bych výrobek hodnotila tak, že tónované balzámy sežnete i lepší a za lepší cenu, pokud bych měla volit, tak za nákup by možná stála ještě tak ta růžová, je více pigmentovaná a vypadá na rtech lépe. Cena je nyní na oficiálních stránkách 69Kč za jednu, původních 119kč je holý nesmysl, neboť reálnou cenu tohohle kousku plastu s barevným balzámem odhaduji tak na 20Kč…

Vaše Petra

Fotografie

Komentáře