10 mýtů o balayage, které vám v kadeřnictví neřeknou

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Balayage je dnes jednou z nejpopulárnějších technik barvení vlasů, ale stále o ní koluje spousta mýtů. Abychom vám pomohli lépe porozumět této technice, zde je 10 vyvrácených mýtů o balayage.

Mýtus č. 1: Balayage je to samé jako ombre

Ombre a balayage se často zaměňují, ale ve skutečnosti se jedná o dvě různé techniky. Ombre zahrnuje postupné zesvětlování barvy vlasů od kořínků ke konečkům, zatímco balayage zahrnuje malování melírů z ruky, které jsou často světlejší než základní barva.

Mýtus č. 2: Balayage lze provést pouze na blond vlasech

Balayage lze provést na jakékoli barvě vlasů, od blond po černou. Technikou lze vytvořit jemné odlesky nebo dramatičtější vzhled se světlejšími odstíny.

Mýtus č. 3: Balayage je příliš náročná na údržbu

Balayage nevyžaduje mnoho údržby, protože melíry přirozeně rostou. Melíry se doporučuje retušovat každých 8–10 týdnů, podle toho, jak rychle vlasy rostou.

Mýtus č. 4: Balayage je pouze pro dlouhé vlasy

Balayage lze provést na jakékoli délce vlasů, od krátkých po dlouhé. Je to skvělá volba pro ty s kratšími vlasy, kteří chtějí přidat nějaký rozměr, aniž by provedli drastickou změnu.

Mýtus č. 5: Balayage je příliš drahý

Balayage je ve skutečnosti velmi cenově dostupné, zejména ve srovnání s jinými technikami barvení vlasů. Je to také skvělý způsob, jak ušetřit peníze, protože ve srovnání s jinými technikami barvení můžete mezi jednotlivými úpravami procházet déle.

Mýtus č. 6: Balayage je pouze pro blondýnky

Balayage lze provést na jakékoli barvě vlasů, od blond přes brunetu až po červenou. Tato technika je skvělý způsob, jak přidat rozměr jakékoli barvě.

Mýtus č. 7: Balayage škodí

Balayage je ve skutečnosti méně škodlivé než jiné techniky barvení, protože melíry jsou namalovány na vlasy a nevyžadují použití odbarvovače.

Mýtus č. 8: Balayage je pouze pro ženy

Balayage je skvělá volba pro muže i ženy. Muži mohou tuto techniku ​​použít k přidání jemných odlesků, zatímco ženy ji mohou použít k dosažení dramatičtějšího vzhledu.

Mýtus č. 9: Balayage lze provádět pouze v salonu

Balayage lze provádět doma se správnými produkty, i když se doporučuje nechat techniku ​​provést profesionálem.

Mýtus č. 10: Balayage je obtížné provést

Balayage je vlastně docela jednoduché. S trochou cviku to lze snadno zvládnout i doma.

Balayage je skvělý způsob, jak přidat rozměr jakékoli barvě vlasů a lze ji provést na jakékoli délce vlasů. Se správnými produkty a trochou cviku je to jednoduchá technika, kterou zvládne každý.

Za nás je nejlepší rozhodně zajít pro balayage ke zkušeným profesionálům v kadeřnictví ve vašem okolí.

Komentáře