18 tipů na překvapivě udržitelnou skincare přímo od dermatologů. Zkusíte je?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Péče o pleť je nezbytnou součástí naší každodenní rutiny. Ačkoli mnoho z nás může cítit, že péče o pleť pouze dermatologů je nedosažitelná nebo příliš složitá, pravdou je, že mnoho z jejich tipů a triků je skutečně dosažitelných i pro návštěvníky salonů krásy a estetických klinik. Přinášíme vám 18 tipů na péči o pleť přímo od dermatologů, které můžete snadno začlenit do své každodenní rutiny.

  1. Čištění dvakrát denně: Všichni dermatologové se shodují na důležitosti čištění pleti ráno a večer. Používejte jemný čistič, který nevysušuje pokožku, a vyhněte se tvrdým a abrazivním produktům.
  2. Ochrana proti slunečnímu záření: Při péči o pleť byste neměli podcenit ochranu před slunečním zářením. Používejte opalovací krém s dostatečným SPF a chráňte svou pleť před slunečními paprsky.
  3. Používání antioxidantů: Antioxidanty jsou důležité pro ochranu pleti před poškozením volnými radikály. Mnoho dermatologů doporučuje používání séra s antioxidanty jako součást péče o pleť.
  4. Hydratace: Udržování pleť hydratovanou je základem pro zdravou pleť. Vyberte si hydratační krém vhodný pro váš typ pleti a aplikujte ho pravidelně.
  5. Vyhněte se přebytečnému slunečnímu záření: Jedním z nejlepších způsobů, jak udržet pleť mladistvou, je minimalizovat přímé sluneční světlo. Zvažte nošení klobouku nebo stínících oděvů a vyhněte se nadměrnému slunečnímu záření.
  6. Jemné exfoliace: Exfoliace odstraňuje odumřelé buňky a podporuje obnovu pokožky. Všimněte si však, že příliš častá exfoliace může pokožku podráždit. Doporučuje se jemná exfoliace jednou nebo dvakrát týdně.
  7. Používání retinolu: Retinol je jedním z nejúčinnějších přísad pro omlazení pleti. Dermatologové často doporučují používání krémů nebo séra s obsahem retinolu ve večerní rutině.
  8. Důkladné odstranění make-upu: Nezapomeňte vždy odstranit veškerý make-up před spaním. Použijte jemný odličovací prostředek a zbytečné tření pleti se vyhněte.
  9. Náležité hydratační masky: Občasné použití hydratační masky může poskytnout vaší pleti extra hydrataci a výživu. Vyberte si masku, která odpovídá potřebám vaší pleti.
  10. Omezení konzumace cukru: Přílišná konzumace cukru může vést k poškození kolagenu a elastinu, což ovlivňuje mladistvý vzhled pleti. Pokuste se omezit příjem cukru a nahradit ho zdravými alternativami.
  11. Zdravá strava: Strava hraje klíčovou roli ve zdraví pleti. Konzumujte dostatek čerstvého ovoce, zeleniny a zdravých tuků, abyste podpořili pleť zevnitř.
  12. Vyhněte se kouření: Kouření je škodlivé pro pleť a způsobuje předčasné stárnutí. Pokud kouříte, snažte se přestat, abyste zlepšili zdraví a vzhled své pleti.
  13. Pravidelný spánek: Nedostatek spánku může mít negativní vliv na pleť. Snažte se dodržovat pravidelný spánkový režim a zajistit dostatek odpočinku.
  14. Péče o pokožku na krku a hrudníku: Často se soustředíme pouze na obličej, ale péče o pleť by měla zahrnovat také krk a hrudník. Aplikujte hydratační krém a opalovací krém i na tyto části.
  15. Vyhněte se přebytečnému alkoholu: Přílišná konzumace alkoholu může způsobit dehydrataci pokožky. Snažte se omezit příjem alkoholu a vybrat zdravější alternativy.
  16. Pijte dostatek vody: Dostatečný příjem vody je důležitý pro hydrataci pokožky. Snažte se pít minimálně 8 sklenic vody denně.
  17. Minimalizace stresu: Stres může negativně ovlivnit pleť a způsobit akné a další problémy. Najděte si čas na relaxaci, cvičení a aktivitu, která vám pomůže snížit stres.
  18. Pravidelná návštěva dermatologa: Navštěvujte svého dermatologa pravidelně, aby vás mohl sledovat a poskytnout vám rady ohledně péče o pleť. Profesionální odborník vám může pomoci najít ty nejlepší produkty a postupy pro váš konkrétní typ pleti.

Sledování těchto tipů a triků od dermatologů vám může pomoci dosáhnout zdravé a krásné pokožky. Není potřeba komplikovaná rutina ani drahé produkty. Důležité je dodržovat základní principy péče o pleť a věnovat tomu dostatek času a pozornosti.

S výběrem profesionálních kosmetických produktů pro domácí péči vám pomohou v každém dobrém kosmetickém salonu.

Komentáře