Aroma difuzéry do domácnosti

Kategorie: Novinky a zajímavosti

Mojekrasa

Existuje hned několik způsobů, kterými je možné provonět vlastní domácnost a dodat ji na zcela nové svěžesti a atmosféře. Dříve bývaly oblíbené zejména vonné tyčinky nebo svíčky – dnes se ale mnohem častěji skloňuje slovo difuzér. Kombinace moderní technologie a zdravotních výhod, difuzéry mají dnes mnohá provedení, designy, ale také dostupné vůně a další podpůrné technologie nebo dokonce tzv. smart funkce. Podívejme se přehledně na to, proč právě difuzér do domácnosti zvážit.

Využití nejen doma

Je důležité si říct, že difuzéry není zdaleka nutné využívat pouze doma, naopak je možné je vybírat podle mnoha parametrů – jedním z oblíbených jsou například difuzéry do auta nebo difuzéry vhodné pro specifické umístění v domácnosti. Aroma difuzéry přímo podporují relaxaci a odpočinek (díky použití aromatizovaných olejů) a je tak dobré je používat zejména na místech, kde se člověk chystá odpočívat – například v obývacím pokoji, koupelně nebo ložnici. Jejich použití je však na uvážení každého.

K čemu slouží difuzéry

Ve své podstatě se jedná o elektrické zařízení (které může využívat různé zdroje energie) jehož principem je rozptýlit aromatické oleje v podobě mlhy do prostředí. Díky tomu do něj dostává jak svěží vůní, tak prostředí lehce zvlhčuje a dokáže vytvořit příjemnou atmosféru, kterou navíc rozšiřují právě výhody vybraného aromatického oleje – například eukalyptus může ovzduší osvěžit, naopak heřmánkové aroma zklidňuje a dostává člověka do příjemné uvolněné nálady.

Difuzéry mají v tomto ohledu hned několik výhody, a to zejména moderní modely, ty mohou dokonce být zvlhčovačem v jednom produktu. Je však možné najít také zcela klasické difuzéry, aromatické lahvičky s olejíčkem (podle vybrané vůně) a tyčinkami, které se jednoduše do difuzéru zasadí a následně poskytují vůni do bytu po dobu několika týdnů.

Jak pečovat o difuzér

Difuzéry jsou plné olejů, vůní, páry a vody. Proto se v nich mohou jednoduše uchytit nečistoty a vznikat bakterie, které se mohou následně dostat do ovzduší. Z těchto důvodů je důležité o aroma difuzér umět správně pečovat. Zejména při použití aromatických olejů je důležité zařízení dobře vyčistit, aby nebyly negativně ovlivněny jeho funkce. To, jakým způsobem difuzér čistit je vždy uvedeno v příbalové informaci zakoupeného produktu, nicméně existuje také několik “babských” rad, které využívají například lžičku octa (do poloviční náplně vody v difuzéru) po pěti minutách posléze ocet vyčistí celý difuzér tam, kam se člověk běžně nedostane. Tato metoda je ideální například modely s ultrazvukovou destičkou, naopak pro rozprašovací modely je ideální kousek vaty a lihu (vždy po vypnutí a odpojení difuzéru).

Různé modely a vůně

Výhodou moderní doby je široký výběr aromatických difuzérů, ze kterých je možné vybírat podle několika základních parametrů. Roli může hrát nejen rozpočet (difuzéry jsou dostupné od několika set po několik desítek tisíc korun), ale také funkce nebo zdroj energie. Některé mohou fungovat například na USB, jiné mohou být pro zapojení do elektřiny. Dobré je se zaměřit také na veškeré funkce, například je možné vyhledat smart modely, které jsou kompatibilní s jinými zařízeními fungující na bázi umělé inteligence a propojit tak difuzér do chytré domácnosti.

Samozřejmostí je poté design. Aromatické difuzéry jsou dnes dostupné ve všech barvách, materiálech a provedeních. Kromě příjemné atmosféry díky aromatickému ovzduší je tak dobré ambient doladit také samotným designem, který doplní každý byt nebo pokoj.

Komentáře