Aromakonference Brno: pro domácí nadšence i profesionály pracující s přírodní kosmetikou

Kategorie: Novinky a zajímavosti

Mojekrasa

Milovníky léčivých rostlin, výrobce domácí a přírodní kosmetiky, aromaterapeuty, bylináře a masážní terapeuty láká letošní program Aromakonference Brno. Konat se bude v sobotu 15. září v Sále Břetislava Bakaly. Zaměřuje se na aktuální témata hydrolátů a rostlinných olejů. Program představí čtyři hosty: Dr. Petru Ratajc ze Slovinska, Ingrid Kleindienst – John z Rakouska, Doc. Stanislava Sekretára ze Slovenska a Ing. Helenu Pluháčkovou z domácí brněnské Mendelovy univerzity. Přednášky budou simultánně překládány! V neděli na odbornou část programu naváže festival Aromaterapie & Bylinky v Otevřené zahradě.

O hydrolátech budou přednášet bioložka Dr. Petra Ratajc ze Slovinska a zkušená aromaterapeutka a bylinářka Ingrid Kleindienst – John z Rakouska, která je autorkou mnoha knih. Posluchači se tak dozvědí informace, které v české literatuře jen těžko najdou. Lektorky se zaměří na historii, výrobu, složení a působení hydrolátů a podělí se s publikem o praktické tipy a recepty. V další části konference se témata budou točit okolo rostlinných olejů. O tom, jak působí na zdraví člověka ať už jako potravina či jako kosmetická surovina, bude hovořit Doc. Stanislav Sekretár z Bratislavy. Ing. Helena Pluháčková z brněnské Mendelovy univerzity se zase zaměří na nejpěstovanější bylinu v České republice: ostropestřec mariánský. Program bude simultánně překládán do sluchátek, takže znalost jazyka není nutná.

Součástí programu bude také bohatý raut, na kterém budou moc návštěvníci ochutnat vegetariánské speciality bistra Prameniště a funkční nápoje a kávu od baristů vystupujících pod značkou Aromatik. I letos organizátoři pro posluchače připraví přehledná skripta, do kterých budou moci doplňovat své poznámky. Simultánní překlad programu bude řídit v oboru zkušená tlumočnice Hana Tisserand.

Vstupenky stojí 1800Kč. Prvních 100 zaregistro­vaných účastníků dostane vstupenku na nedělní Festival Aromaterapie & Bylinky zdarma!

Registraci je nutné provést předem na webových stránkách konference: www.aromaterapieabylinky.cz.

Tady najdete také informace o nedělním festivalu, který i letos ovládne nádherné prostory Otevřené zahrady. Těšit se můžete na aromajarmark, přednášky, workshopy, bylinkovou a aromazónu, ukázky masáží, spoustu dobrých rad od bylinářů a aromaterapeutů a tematický program pro děti. Vstupenky jsou v předprodeji přes službu www.smsticket.cz a vloni byly dva týdny před akcí beznadějně vyprodané.

Aromakonference Brno: 15.9.2018

Sál Břetislava Bakaly, vstup: 1800 Kč – https://www.aromaterapieabylinky.cz/vstupenky/

Festival Aromaterapie & Bylinky: 16.9.2018

Otevřená zahrada, vstup: 50 – 900 Kč

https://www.smsticket.cz/…apie-bylinky

Fotografie

Komentáře