Barvová typologie II.

Kategorie: Styl celebrit

Mojekrasa

Každá žena se jistě s názvem barvová nebo také barevná typologie již někdy setkala. Pokud ne, řekneme si co to vlastně barvová typologie je. V dnešním díle si rozebereme typ podzimní a zimní.

Podzimní typ

Podzimní typ charakterizuje světlá pleť se zlatým podtónem – meruňková, zlatobéžová. Barva očí bývá výrazná, jasně modrá, petrolejově nebo olivově zelená, případně jantarově hnědá.

Vlasy jsou plavé nebo hnědé, rudé, vždy se zlatavým nádechem. Rty sytě či jahodově červené. Podzimní typy působí výrazně, mají šarm a sluší jim hřejivé barvy.

Líčení – make-up by měl být zlatavý nebo terakotový. Oči zvýrazní zemité teplé tóny-zlaté, medové, khaki, sytě modré, tyrkysové. Řasenka může být černá i hnědá. Rtům bude slušet meruňková nebo červenohnědá barva.

Pro podzimní typ jsou vhodné přírodní barvy. V zemitých tónech bude přímo zářit. Zelená a jasně oranžová podtrhne půvab. Vyhnout by se měly všechny podzimní typy tmavě růžové a hnědošedé barvě.

Zimní typ

Působí chladně a má dvě varianty – Španělka a Ledová královna. Pleť je vždy chladná s namodralým podtónem, sněhurkovsky bílá nebo chladně olivová. Oči bývají ledově modré, tyrkysové, šedé, tmavě hnědé nebo oříškové.

Vlasy tmavě hnědé, hnědočerné nebo černé s kovovým leskem. Rty jsou červené s namodralým odstínem.

Líčení Ledové královny by mělo mít světlý make-up, Španělky make-up béžový. Oční stíny ledově modré i neutrální béžové. Řasenka pouze černá. Rty vyniknou s ostře červenou a s většinou studených odstínů růžové a fialové.

Barvy oblečení Ledové královny jsou barvy zimní přírody a Španělky vyniknou ve výrazných až neonových barvách. Oběma typům sluší kontrasty. Černobílá varianta je tím nejlepším a to nejen v oblékání, ale i v líčení. Bílá se stříbrnou a démonická černá tento typ pozdvihnou. Vyvarujte se však oranžové, zlaté, hnědé, pudrovým barvám a žlutým tónům.

Kde Vám s barvami poradí?

Komentáře