Bojíte se klasického solária? Zkuste bisoloárium!

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Řada lidí se bojí běžného a nejznámějšího typu solária. Slyšeli jste ale již o biosoláriu? Záření v biosoláriu se totiž nejvíce podobá slunečnímu záření, proto se považuje za nejšetrnější k lidskému tělu. Biosolárium se doporučuje navštěvovat spíše za účelem rehabilitace například pohybové aparátu, jelikož biosolárium není navrženo za účelem opalování lidské kůže, na rozdíl od klasického solária.

Dalším rozdílem mezi běžnýmy a biosolárii je barva jejich záření. Zatímco běžné solárium vyzařuje modré záření, biosolárium září zeleně. Biosolária jsou vyráběna v provedení horizontálního a vertikálního solária. Je tedy zákazníkům dána možnost výběru mezi opalováním v leže či ve stoje.

Co na to odborníci?

Mezi odborníky se často spekuluje o realitě biosolárií. Proběhla i řada testování, která ukázala jen mírně lepší výsledky oproti klasickým soláriům, některé testy dokonce ukázaly, že biosolária jsou škodlivější, než běžně známá solária. Měření však probíhala jednorázově a nemusí odrážet skutečnost, jelikož dlouhodobý vliv biosolária může bát oproti standardnímu solária lepší.

Pokud vás láká biosolárium zkusit, není nic jednoduššího, než navštívit portál salony-krasy.cz a najít si nejbližší biosolárium v okolí vašeho bydliště. Dočtete se tu i recenze uživatelů, kteří salón zkusili před vámi. Do kolonky vyhledávání stačí jen zadat adresu vašeho bydliště a biosolárium. Systém vám pak vygeneruje ty nejlepší možné volby.

Jaká jsou rizika solárií?

Odborníci a kožní lékaři často hovoří o možném nebezpečí solárií, jde především o problémy s kuží, například urychlení jejího stárnutí nebo dokonce možnost vzniku rakoviny. Pokud chcete možná rizika eliminovat, navštivte před prvním užitím solária kožního lékaře, který vaši pokožku vyšetří a seznámí vás s riziky, které mohou hrozit přímo vašemu tělu.

Náš tip: Potíže s pletí? Navštivte kosmetiku ve Vašem okolí.

Sledujte nás na Facebooku: www.facebook.com/salonykrasycz

Sledujte nás na Instagramu:www.instagram.com/salony_krasy.cz

Komentáře