Chystáte se do kadeřnictví? Těchto 5 věcí byste měli kadeřnici sdělit

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Abyste z kadeřnictví odcházeli spokojení, musíte komunikovat. Do kadeřnického křesla většinou usedáme s jasnou představou. Chceme jen zkrátit konečky, nebo naopak provést radikální změnu. Jak předat svou představu, aby šla zrealizovat?

Abyste s kadeřnictví neodcházeli s úplně jiným střihem a barvou, snažte se nemlčet. Počáteční konzultace je často důležitější než stříhání. Jakmile se vám například podaří najít nejlepší kadeřnictví v Praze, využijte možnosti online rezervace. Praha nabízí i kadeřnictví bez objednání, například v salonech KLIER.

Pro muže je vhodné holičství a kadeřnictví nebo Barbershop, třeba s adresou Praha 5.

Komunikujte během stříhání, barvení a úpravy vlasů

Nestačí svůj názor vyjádřit jen na začátku. Jakmile navštívíte kadeřnický salon, nebojte se do postupu mluvit. Ozvěte se v momentě, když se vám zdá, že vás stříhá příliš nakrátko, anebo se vám zdá odstín barvy jiný, než byla vaše představa. Tato rada platí pro ženy i pro muže, kteří hledají pánské kadeřnictví a holičství ve městech, jako je Kroměříž, Kladno, Olomouc a v dalších oblastech.

Přineste s sebou do kadeřnictví inspiraci

Klidně si do kadeřnictví přinesete výstřižky z časopisů nebo obrázky vytisknuté z internetových stránek. Díky fotce účesu bude mít kadeřnice hmatatelnou představu, kterou popisujete slovně. Kadeřnice vám podle kvality vašich vlasů pomůže vymyslet vhodný střih a navrhne třeba ofinu. Snadněji vám vysněný účes přizpůsobí přímo na míru vašim vlasům, tvaru obličeje a potřebám snadné úpravy.

Vytvořte s kadeřnicí skvělý tým

Pokud si sednete do křesla a vše necháte na kadeřníkovi, spokojenost se často nedostaví. Vymýšlejte střih společně. Mluvte o svých potřebách a stylu, který se vám líbí. Sdělte mu třeba, že vlasy nemají být natolik krátké, aby nešly stáhnout do culíku, nebo že nesnesete příliš odvážný a extravagantní střih. Jen tak budete spokojeni, ať už zamíříte do kadeřnictví Kunratice nebo Hluboká nad Vltavou.

Buďte taktní a mějte ke kadeřníkovi respekt

I když jdete k nové kadeřnici, nemluvte o svém stávajícím střihu příliš kriticky. Pokud budete působit, že jste dost nároční, kadeřnice získá dojem, že je těžké se vám zavděčit a znervózní. Neříkejte, že je ofina nemožná, ale že ji chcete místo rovně zastřihnout šikmo, anebo že se chcete vlasy nechat dorůst, protože vám přijdou moc krátké. Než si kadeřnický salon vyberete, zadejte do vyhledávače třeba „nejlepší kadeřník Brno“ a přečtěte si zkušenosti, recenze a spokojené komentáře.

Odcházejte z kadeřnictví šťastní a spokojení

Vlasový stylista vás upozorní na to, že se střih ke kvalitě vašich vlasů nehodí a výsledek nebude odpovídat vašim představám. Na každém vypadá daný účes úplně jinak. Ať už vám účes dělá kadeřnice v Chrudimi, anebo kadeřník v Kroměříži, z kadeřnictví odcházejte až ve chvíli, kdy se vám bude nový účes skutečně líbit, ať už jde o barvu či střih. Závěrečný styling umí zázraky. Jen musíte komunikovat.

Mohlo by vás zajímat

Komentáře