Cvičení pro lepší postavu i psychickou pohodu

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Je nemožné si nevšimnout, že v poslední době je cvičení trendem, který vyznává drtivá většina mužů i žen. Je jedno, zda chodíte běhat, jezdíte na kole, navštěvujete tělocvičnu, nebo máte hodiny pilates. Důležité je se hýbat a zdravě jíst. Nakonec zjistíte, že je to zábava.

Jestli jste si ještě nenašla svůj typ pohybu, který vás bude bavit, měla byste s tím co nejdříve začít. Pohyb je pro naše tělo důležitý z několika hledisek. Za prvé pomáhá k lepší postavě, což je ve většině případů prvotním důvodem, proč lidé začínají cvičit. Za druhé přispívá i k psychické pohodě. Není žádným tajemstvím, že fyzická aktivita uvolňuje endorfiny, takže po výkonu jsme vždy šťastnější.

Vyberte si aktivitu, kterou si zamilujete

V začátku je nejdůležitější rozhodnout se, do jakého sportu se pustíte. Pro někoho je nepředstavitelné se půl hodiny mučit běháním a mnohem víc ocení hodiny aerobiku. Jiná žena si půjde raději zajezdit na kolečkových bruslích nebo zaplavat. Možností je dnes tolik, že se určitě nemáte na co vymlouvat. A když zvolíte nějaký skupinový pohyb, budete mít motivaci a třeba poznáte i novou spřízněnou duši.

Chcete-li zhubnout, musíte vědět, jak na to

Pokud plánujete cvičit čistě pro dobrý pocit a radost, nezáleží na tom, jak to budete dělat. Klidně si běhejte podle svého tempa, zkoušejte posilovat břicho podle cviků na YouTube a jezděte na kole. Nutno však podotknout, že hubnutí tím není zaručeno. Chcete-li zhubnout, musíte cvičit správně. Například při běhu je důležitá tepová frekvence, nemělo by se běhat úplně na maximum.

Každé cviky mají svá pravidla. Některé jsou efektivnější, jiné méně. Běžný člověk to neví a nedokáže sám posoudit, a tak je dobré orientovat se podle rad profesionálních trenérů či lidí, kteří se zabývají stravou a cvičením.

Tyto služby jsou většinou zpoplatněné, ale máte šanci je vyzkoušet zdarma. Možná jste už někdy slyšela o cvičení pro ženy Contours – vysoce efektivním kruhovém tréninku, který vám zabere pouze 30 minut. Fitness studia Contours se nachází po celé ČR a momentálně nabízí zkušební dobu zdarma. Po sedm dní máte možnost bezplatně navštěvovat fitness studio, kde se vám bude věnovat profesionální trenérka. Přijít je možné kolikrát chcete a kdy chcete. Normálně by týden cvičení s trenérkou vyšel asi na 600 korun, takhle máte možnost zažít jej zdarma.

Začátky jsou vždycky nejtěžší, ale zkuste vytrvat. Jestli vás činnost nebude bavit, přesedlejte na jinou, ale pohybu se rozhodně nevzdávejte!

Sledujte nás na Facebooku: www.facebook.com/salonykrasycz

Sledujte nás na Instagramu:www.instagram.com/salony_krasy.cz

Komentáře