Detox pleti po zimě přinese našim tvářím čistotu, jas i nový elán. Suroviny z kozího mléka. Papája. Jahody. Ty zafungují skvěle!

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Obnovu našeho organismu detoxikací po zimě známe všichni a většina z nás ji dokonce dělá. Restart pleti už ale tak samozřejmý není. Proč bychom měli detoxikovat i naši pleť? Celou zimu je pokožka každé ženy extrémně namáhána, vysušována a vystavena nepříznivému počasí. Přechody mezi venkovním prostředím a přetopeným interiérem dávají pleti zabrat. Mrazivé počasí pomalu už vystřídaly teplejší okamžiky. Nyní přivítáme sluníčko ještě ve větší míře, a na to je potřeba naši pleť dobře připravit.

Podle Ing. Jitky Polákové, zakladatelky a ředitelky české firmy Kosmetika Capri, má kosmetický detox pleti své zásady a dobré zaměřit se na 3 hlavní kroky: důkladné čištění obličeje, pravidelný peeling, vhodná následná péče. Ideální je předem si promyslet, které produkty budete pro svůj restart potřebovat. Až poté si je pořídit. Skvělé je kombinovat je i s vybranými domácími recepty. Skvěle Vám zafunguje papája a jahody.

„Produkty vyrábíme z českých a evropských surovin. Vždy dbáme na jejich prvotřídní kvalitu. Hlavním stavebním kamenem jednotlivých receptur jsou vzácné složky kozího mléka, doplněné surovinami mořského původu, rostlinnými extrakty, vitamíny, minerály a ceramidy. Vysoký obsah kozích látek, a tedy i mléčných bakterií reguluje blahodárně mikrobiom lidské pokožky, který je klíčový pro zdraví a vitalitu pleti,“ vysvětluje Ing. Jitka Poláková. Kosmetika Capri je na trhu již 26 let a své produkty nabízí pod třemi značkami: La Chèvre se základní řadou pro ženy mezi 20 a 35 rokem věku. Le Chaton má propracovanější, více výživné produkty, s vyšším poměrem aktivních látek a je vhodná pro péči po 30, 35 roku věku a Capramedic s přípravky zlepšující stav i vzhled pokožky při problémech jako jsou jizvy, strie, atopické ekzém aj.

V prvním kroku detoxu se zaměřte na opravdu důkladné čištění pleti

Pro správné čištění používejte jak pleťovou vodu, tak pleťové mléko. Oboje ráno i večer. Pleťové mléko aplikujte vždy jako první. Následně, po odstranění mléka pitnou vodou, dočištěte pokožku pleťovou vodou. Zklidňující pleťové mléko sensitive značky La Chaton jemně odličuje, příznivě regeneruje pleť a upravuje kožní film. Čisticí pleťová voda sensitive taktéž značky Le Chaton je přímo určená k hloubkovému, ale zároveň šetrnému čištění obličeje. Pokožku optimalizuje, tonizuje a osvěžuje. Neobsahuje líh, nevysušuje a uklidňuje. Obsahuje syrovátku z kozího mléka, které upravuje bariérovou funkci a mikrobiom pokožky. Další důležitou složkou je extrakt z Hamamelis virginia neboli Vilín viržinský pocházející z listů léčivého stromu. Listy této rostliny byly od pradávna používány v lidovém léčitelství pro svůj vysoký omlazující efekt.

Druhým krokem je poctivý peeling

Sežeňte si zralou papáju a rozmačkejte její dužinu. Přidejte 2 lžíce cukru a také Regenerační syrovátkovou přísadu do koupele značky La Chèvre. Důkladně vše promíchejte do jemné pasty.

Papája je totiž na detox úžasná. Obsahuje dusík, sodík, draslík, vápník či hořčík, vitamíny C a B, vlákninu, karoteny, thiaminy, riboflaviny, niaciny, stopy mastných kyselin a jiné pleti prospěšné látky. Pokud máte raději jahody, využijte je místo papáji. Peeling bude mít podobný efekt. Drobná jahodová zrníčka totiž jemně pleť zbavují odumřelých buněk a zanechávají ji krásně jasnou. Jahody jsou skvělým antioxidantem, zpomalují stárnutí a naši pleť komplexně chrání. Chcete-li ale sáhnout po peelingu z dílny Kosmetiky Capri zvolte Peelingový gel s avokádovým olejem značky Le Chaton. Tento lehký gomážní a hydratační gel dodá pleti zářivý a svěží vzhled. Šetrně čistí a odstraňuje odumřelé buňky. Peeling používejte v období detoxu 3 x týdně.

Ve třetím kroku se zaměřte na vhodnou péči v podobě vhodného séra, pleťového krému a krému okolo očí

Každá z nás je jiná. Někdo má pleť suchou, někdo mastnou, někdo problematickou, někdo řeší vrásky. Proto je klíčově důležité vybrat vhodnou péči, která se bude hodit na míru Vaší pleti. Opomíjený a podceňovaný bývá krém okolo očí. Ten v žádném případě nevynechávejte. Vyzkoušejte úplnou novinku Kosmetiky Capri, kterou je Rozjasňující krém okolo očí značky Le Chaton. Hydratuje a koriguje drobné vrásky kolem očí. Má liftingový účinek na povislá víčka. Redukuje tmavé kruhy a objem váčků pod očima. Krém je vhodný pro rozjasnění očního okolí všech typů pleti, včetně citlivých a problematických. Krém používejte ráno i večer.

Fotografie

Komentáře